Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Canicula si instabilitate atmosferica. Prognoza meteo 15-17 august 2015

Canicula si instabilitate atmosferica. Prognoza meteo 15-17 august 2015

Vremea in tara - sambata

Vremea va fi calduroasa, caniculara in Maramures, Crisana, Banat, Oltenia, vestul Transilvaniei si in sudul Munteniei, zone unde si indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, averse si descarcari electrice, local in zona de munte si izolat in regiunile estice. Vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28-29 de grade pe litoral si 38 de grade, izolat in Campia de Vest, iar cele minime se vor situa, in general, intre 14 si 24 de grade.

Vremea in Bucuresti - sambata

Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand si indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar minima va fi de 21-22 de grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Vremea in tara - duminica

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara in vestul, sudul si local in centrul tarii. Cerul va fi variabil, dar incepand de dupa-amiaza vor fi innorari temporar accentuate, indeosebi, in zonele montane, precum si in regiunile vestice si sud-vestice, unde local se vor semnala averse si descarcari electrice. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp si vor fi conditii de grindina. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificari de scurta durata in timpul ploilor, ce pot lua aspect de vijelie. in restul teritoriului, astfel de manifestari vor fi posibile, pe arii restranse, mai ales in a doua parte a intervalului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29...30 de grade pe litoral si 38 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra, in general, intre 14 si 24 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, in Campia Romana si Campia de Vest si izolat in rest.

Vremea in Bucuresti - duminica

Vremea se va mentine caniculara, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului, dar conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 36-37 de grade, iar cea minima de 22-23 de grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca, spre 19 grade.

Vremea in tara - luni

Valorile termice vor scadea semnificativ fata de zilele anterioare la scara intregii tari, vremea urmand sa ramana calduroasa, izolat caniculara, doar in partea de sud-est a teritoriului. Temporar innorarile se vor accentua si indeosebi din a doua parte a zilei, treptat aria ploilor se va extinde dinspre vest respectiv sud-vest, cuprinzand toate regiunile. Vor fi mai ales averse, insotite de frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Ploile vor avea si caracter torential, astfel ca pe arii restranse cantitatile de apa vor fi mai insemnate si izolat va cadea grindina. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 26 si 34 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre 14 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 23 de grade pe litoral.

Vremea in Bucuresti - luni

Vremea va deveni instabila, iar valorile diurne vor marca o scadere fata de ziua anterioara. Treptat innorarile se vor accentua, si mai ales spre seara si in cursul noptii, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar minima va fi de 18-19 grade.

14 august 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.