Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 3-16 august 2015

Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 3-16 august 2015

Pe parcursul primei saptamani de prognoza procesul de incalzire va avea loc in toate regiunile din tara, de la o zi la alta. Astfel, in unele zone ale tarii, temperaturile maxime vor indica pana la 36 de grade Celsius. Probabilitatea de ploaie va fi extrem de scazuta in prima parte a intervalului, existand posibilitatea ca doar izolat sa se inregistreze ploi slabe si de scurta durata.  

Vremea in Banat 

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea se va incalzi, astfel ca in toata regiunea se va instala si se va intensifica din nou canicula, media maximelor termice fiind in crestere de la 32 de grade in data de 3 august la aproximativ 36 de grade in zilele de 6 - 7 august. 

Va urma o usoara racorire in perioada 8 - 10 august, cand maximele vor fi de 33…35 de grade, tendinta pentru cea de-a doua saptamana fiind de persistenta a unui regim termic ridicat, local canicular. Aceeasi evolutie este estimata si in regimul valorilor nocturne, acestea urmand a fi in perioada 4 - 7 august, dar si in a doua saptamana a intervalului, in medie de 18…19 grade, insa local temperaturile nu vor cobori sub 20 de 
grade. O usoara scadere de temperatura va fi posibila in perioada 9 -11 august cand vor fi medii ale minimelor de 16…17 grade. 
 
Regimul pluviometric se va mentine deficitar pe parcursul celor doua saptamani, doar izolat fiind posibile ploi slabe, de scurta durata.

Vremea in Crisana 

Procesul de incalzire a vremii din prima saptamana se va concretiza prin cresterea valorilor maxime de temperatura de la medii de 32...34 de grade in primele zile la aproximativ 36 de grade in perioada 6 - 8 august, cand va fi canicula in toata regiunea. Va urma o usoara diminuare a regimului termic diurn in perioada 9 -10 august, cand maximele vor fi de 33…35 de grade, tendinta pentru cea de-a doua saptamana fiind de persistenta a unui regim termic ridicat, local canicular. In regimul valorilor nocturne, variatiile nu vor fi importante, fiind estimata o medie de 18…19 grade, insa local temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade. O usoara racorire va fi posibila in perioada 9 - 12 august cand vor fi 
aproximativ 17 grade, in medie, pe regiune. 
 
Pe parcursul celor doua saptamani, regimul pluviometric se va mentine deficitar, doar izolat fiind estimate ploi slabe, de scurta durata, cel mai probabil in perioada 11 - 13 august. 

Vremea in Transilvania 

In intervalul 3 - 7 august vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca in vestul si sud-vestul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmand a creste de la o medie de 30...31 de grade la aproximativ 34 de grade in data de 6 august. Va urma o usoara diminuare a regimului temperaturilor in perioada 8 -10 august, cand maximele vor fi in jurul a 32 de grade, tendinta pentru cea de-a doua saptamana fiind de persistenta a unui regim termic foarte ridicat, local canicular. In privinta regimul valorilor nocturne, acestea vor fi in medie de 12...13 grade in primele nopti, dar si in perioada 9 - 11 august, cand in depresiuni vor fi si valori mai mici de 10 grade, iar in restul perioadei media regionala va fi de 14...15 grade. 
 
Probabilitatea de ploaie se va mentine foarte redusa pe parcursul intervalului de referinta, ploi de scurta durata fiind de asteptat izolat, in special in zonele mai inalte de relief, in perioada 11 – 13 august. 

Vremea in Maramures

Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vremea va fi in incalzire, astfel ca local se va instala din nou canicula, media maximelor termice fiind in crestere de la 31 de grade in data de 3 august la aproximativ 35 de grade in data de 7 august. Va fi posibila o usoara scadere de temperatura in perioada 8 - 10 august, cand maximele vor fi de 33…34 de grade, tendinta pentru cea de-a doua saptamana fiind de persistenta a unui regim termic ridicat, local canicular. Valorile termice nocturne vor fi in medie de 15...17 grade, ceva mai scazute in primele nopti, dar si in perioada 9 - 11 august. 
 
Pe parcursul celor doua saptamani regimul pluviometric se va mentine deficitar, cu probabilitate foarte redusa pentru ploi izolate, de scurta durata, in special in zonele mai inalte de relief. 

Vremea in Moldova 

In intervalul 3 - 7 august vremea va continua sa se incalzeasca de la o zi la alta, astfel ca in sudul regiunii se va instala din nou canicula, temperaturile maxime urmand a creste de la o medie de 30...31 de grade la aproximativ 33 de grade in data de 6 august. Tendinta pentru restul intervalului fiind de persistenta a unui regim termic foarte ridicat, local canicular, cu o posibila usoara racorire in jurul datei de 8 august. Aceeasi evolutie este estimata si in regimul valorilor nocturne, cu o medie de 14...15 grade in primele nopti si 16...18 grade in restul perioadei. 
 
Regimul pluviometric se mentine deficitar, probabilitatea de ploaie fiind foarte scazuta pe tot parcursul celor doua saptamani.

Vremea in Dobrogea 

Vremea va deveni calduroasa in cea mai mare parte a regiunii, astfel ca temperaturile maxime se vor mentine in general la o medie de 30...32 de grade, iar in vestul zonei izolat va fi canicula, cel mai probabil in a doua saptamana. Minimele termice vor fi de 20...22 de grade, valori mai mici (aproximativ 19 grade, medie regionala) urmand a se inregistra in primele nopti. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa pe tot parcursul intervalului de prognoza, averse slabe fiind posibile izolat doar in data de 5 august. 

Vremea in Muntenia 

Vremea va deveni calduroasa in toata regiunea, astfel ca vor fi maxime termice in medie de 33...34 de grade. Pe parcursul primei saptamani va fi canicula izolat la campie, iar in cea de-a doua, estimarile prognostice indica un posibil val de caldura mai intens si persistent. Media minimelor termice va fi de 17...19 grade, dar in zonele joase de relief vor fi si nopti tropicale, cand local temperaturile nu vor scadea sub 20 de grade. 
 
Regimul pluviometric se va mentine deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani, doar izolat, in estul si in sudul extrem al regiunii, fiind posibile averse slabe in zilele de 5 si 6 august. 

Vremea in Oltenia 

Vremea va deveni calduroasa in toata regiunea, astfel ca vor fi maxime termice in crestere de la o medie de 31...33 de grade in primele zile, la 34...35 de grade in jurul datei de 6 august cand local va fi canicula. Dupa un scurt interval cu temperaturi ceva mai scazute (perioada 8 -9 august), estimarile prognostice indica un posibil val de caldura mai intens si mai persistent. Media minimelor termice va fi de 17...19 grade, dar vor fi si nopti tropicale cand local temperaturile nu vor scadea sub 20 de grade. 
 
Regimul pluviometric se va mentine deficitar pe tot parcursul celor doua saptamani, doar cu totul izolat, in zonele mai inalte de relief, fiind posibile ploi de scurta durata. 

Vremea la munte 

Vremea se va mentine calda pe parcursul celor doua saptamani, fara variatii termice semnificative, astfel ca maximele vor fi, in medie, intre 21 si 24 de grade, iar minimele de 13...14 grade, mai scazute in primele nopti. 
 
Intervalul de referinta va fi caracterizat de un regim pluviometric in general deficitar, ploi de scurta durata fiind de asteptat doar izolat, in special in jurul datei de 6 august. 

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
3 august 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.