Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / ANM: Seceta se va accentua in marea majoritate a teritoriului agricol

ANM: Seceta se va accentua in marea majoritate a teritoriului agricol

Potrivit unei informari privind seceta a Administratiei Nationale de Meteorologie (A.N.M.), deficitul de apa din sol se va mentine in regiunile agricole din estul, sud-estul, sudul si vestul tarii, fenomenul de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate (moderata, puternica si extrema) accentuandu-se in cea mai mare parte a teritoriului agricol. 

Potrivit ANM, pe 29 iulie 2015, continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura de porumb, prezinta valori scazute (seceta pedologica moderata - SM) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica - SP si seceta pedologica extrema - SE) in Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, Banat, Crisana, vestul Maramuresului, vestul si sud-vestul Transilvaniei. 

In unele zone din sudul, centrul si nordul Transilvaniei, estul Maramuresului, gradul de aprovizionare cu apa a solului se situeaza in limite satisfacatoare (AS). 

31 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.