Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Miercuri, 37 de grade, joi, 40. Prognoza meteo 29-31 iulie 2015

Miercuri, 37 de grade, joi, 40. Prognoza meteo 29-31 iulie 2015

Vremea in tara - miercuri

La mijlocul acestei saptamani vremea continua sa fie calduroasa in aproape toate regiunile din tara, in timp ce in Oltenia, Muntenia, sudul Banatului, centrul si sudul Moldovei dar si in partea continentala a Dobrogei vremea va fi caniculara iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Prin urmare, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. 

Cerul va fi variabil, cu unele innorari seara si la orele noptii in vestul si nordul tarii, dar si in zonele de deal si de munte, unde, pe arii restranse, se vor semnala ploi insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina.
 
Temperaturile maxime ale zilei se vor situa intre 27 si 37 de grade, mai ridicate pana spre 39 de grade in Lunca Dunarii, iar minimele termice se vor incadra intre 15 si 24 de grade, mai scazute in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei. 

Vremea in Bucuresti - miercuri

Vremea se va mentine caniculara, iar disconfortul termic accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa depaseasca pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 37...38 de grade, iar cea minima de 21...23 de grade.

Vremea in tara - joi

Vremea caniculara va persista in Oltenia, Muntenia, centrul si sudul Moldovei si in partea continentala a Dobrogei, unde si disconfortul termic va ramane accentuat, in timp ce in celelalte regiuni, valorile termice vor scadea usor fata de intervalul precedent.
 
Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, indeosebi dupa-amiaza si noaptea, in centrul si nord-estul teritoriului, precum si in zonele de munte, unde, local, se vor semnala averse, frecvente descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ce pot lua si aspect de vijelie.

Izolat, cantitatile de apa vor fi insemnate si va cadea grindina. In restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala, mai ales noaptea, pe arii restranse si la cote mai reduse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25...26 de grade in Maramures si nordul Moldovei si 40 de grade, izolat, in sudul Munteniei, iar cele minime se vor situa, in general, intre 15 si 23 de grade.

Vremea in Bucuresti - joi

Vremea va fi in continuare caniculara, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Cerul senin in cursul zilei, se va innora treptat spre sfarsitul intervalului, cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 38...39 de grade, iar cea minima de 21...23 de grade.

Vremea in tara - vineri

Valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul precedent la nivelul intregii tari, dar in regiunile sudice, in orele amiezii, vremea va fi in continuare calduroasa, izolat caniculara. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, la deal si la munte, local in sud, centru si est si pe arii restranse in rest. 

Izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate si caderi de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20 de grade in nordul Moldovei si 36 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime, in general, intre 11 si 21 de grade.

Vremea in Bucuresti - vineri

Valorile termice diurne vor marca o scadere, dar vremea se va mentine calduroasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 33...34 de grade, iar cea minima de 18...19 grade.
28 iulie 2015




Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.