Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 27 iulie - 9 august 2015

Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 27 iulie - 9 august 2015

In acest interval vremea continua sa fie calda. Totusi, la sfarsitul lunii iulie va creste probabilitatea de aparitie a ploilor in majoritatea regiunilor din tara.  

Vremea in Banat

Pana la sfarsitul lunii iulie vremea va fi calduroasa, caniculara in jurul datei de 29, iar media temperaturilor diurne se va situa in jurul valorii de 32 de grade. In prima decada a lunii august valul de caldura se va intensifica si va fi canicula in aproape fiecare zi.
 
Cel mai cald ar putea fi in primele zile ale lunii, cand media temperaturilor maxime va fi de 35...37 de grade. In cursul noptilor mediile termice vor fi in jur de 17 grade in primele 6 zile, apoi vor creste cu 2...3 grade.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai ridicata la inceputul intervalului, in jurul datei de 30 iulie si, din nou, in intervalul 4 – 6 august

Vremea in Crisana

In cele doua saptamani de prognoza temperaturile vor fi, in general, peste mediile climatologice specifice acestei perioade. In primele zile vremea se va incalzi, astfel incat temperaturile maxime vor creste de la valori de aproximativ 29 de grade, pana la 34...35 de grade in data de 29 iulie.
 
In urmatoarele doua zile se va resimti o usoara racorire a vremii, dar apoi un nou val de caldura se va resimti, incepand cu data de 1 august. Prin urmare, vremea va deveni calduroasa, iar in unele zile chiar caniculara, cu medii ale temperaturilor maxime de 34...35 de grade. Media temperaturilor minime se va situa in jurul valorii de 16 grade pana in data de 1 august, apoi va creste pana la 18 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in prima zi, in data de 30 iulie si, din nou, in perioada 4 – 5 august. In rest, doar cu totul izolat se pot semnala ploi de scurta durata.

Vremea in Transilvania

Vremea va fi, in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, izolat caniculara dupa-amiaza, in special in partea de sud-vest a regiunii si mai ales in jurul datei de 29 iulie si in intervalul 2 - 4 august, cand media valorilor termice diurne va fi de 32...34 de grade. Media temperaturilor minime se va situa intre 13 si 16 grade, cu cele mai ridicate valori intre 3 si 6 august.

Vor fi averse pe arii extinse in zilele de 27, 30 si 31 iulie, precum si in jurul datei de 4 august, cand aceste pot fi mai insemnate cantitativ.

Vremea in Maramures

Mediile temperaturilor maxime vor fi cuprinse intre 28 si 30 de grade in ultimele zile ale lunii iulie si se vor situa in jurul valorii de 32 de grade in prima decada a lunii august, cand vremea va fi in general calduroasa, posibil, in unele zile, izolat chiar caniculara.
 
Temperaturile minime vor fi in scadere pana in dimineata zilei de 1 august, cand se vor situa, in medie, in jurul valorii de 13 grade, apoi regimul termic nocturn va marca o crestere, astfel incat, pe 3 august, media minimelor va fi de 17 grade. Dupa aceasta data, valorile termice nocturne nu vor mai avea variatii semnificative.

Manifestarile de instabilitate atmosferica vor fi mai frecvente in prima zi a intervalului, in jurul datei de 30 iulie si in perioada 4 – 6 august.

Vremea in Moldova

In cea mai mare parte a intervalului de prognoza, temperaturile maxime vor fi mai mari decat normele climatologice specifice perioadei si se vor situa, in medie, intre 28 de grade in ultima zi a lunii iulie si 33...34 de grade in 29 iulie si din nou intre 2 si 4 august. Pe arii restranse, cel mai probabil in sudul regiunii, vor mai fi si zile caniculare. In ceea ce priveste temperaturile nocturne, media acestora se va situa, in general, peste 16 grade in ambele saptamani ale intervalului de prognoza.

Probabilitatea de aparitie a manifestarilor de instabilitate atmosferica va fi mai ridicata in zilele de 27, 30, 31 iulie si, din nou, in jurul datei de 4 august. In restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi de scurta durata.

Vremea in Dobrogea

Pana spre sfarsitul lunii iulie vremea va fi calduroasa, izolat caniculara, mai ales in vestul regiunii, cu temperaturi maxime ce se vor situa, in medie, intre 32 si 34 de grade. Pe 1 august va avea loc o usoara scadere a regimului termic, iar media maximelor diurne va fi de aproximativ 30 de grade, apoi va creste din nou, iar in intervalul 3 - 9 august va fi de 31...32 de grade.
 
Pe parcursul noptilor temperaturile nu vor cobori sub 20 de grade Celsius, iar la inceputul intervalului media minimelor nocturne nu va scadea sub 22 de grade.

Probabilitatea pentru averse va fi exterm de redusa pe tot parcursul intervalului de prognoza.

Vremea in Muntenia

Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul intervalului, iar pana pe 30 iulie va fi caniculara mai ales in zona de de campie a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge aproximativ 36 de grade. In jurul date de 1 august regimul termic va marca o usoara scadere si se va caracteriza prin valori medii de 32..33 de grade, pentru ca apoi sa creasca din nou, spre 36 de grade pe data de 3 august.
 
Ulterior, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, temperaturile diurne nu vor mai avea variatii semnificative si se vor situa in jurul valorii medii de 34 de grade. Mediile temperaturilor minime va fi de 19...20 de grade in ultimele nopti ale lunii iulie, iar in a doua saptamana de prognoza vor marca o usoara scadere, spre 18 grade la sfarsitul intervalului.

Ploi de scurta durata se vor semnala local in jurul date de 31 iulie, in timp ce in restul intervalului averse in general slabe cantitativ vor fi posibile izolat, cel mai probabil in jurul datei de 4 iulie.

Vremea in Oltenia

Vremea va fi caniculara pana la sfarsitul lunii iulie, cu temperaturi medii diurne de 34...36 de grade. In jurul datei de 1 august temperaturile vor scadea usor, spre o valoare medie de aproximativ 33 de grade, pentru ca apoi sa creasca din nou, spre 36 de grade, in medie, pe 3 si 4 august, cand va fi din nou canicula pe arii extinse. Ulterior, pana la sfarsitul perioadei de prognoza, mediile temperaturilor maxime vor fi de 33...34 grade, fara variatii semnificative.

Noptile vor fi caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa, in medie, intre 18 si 20 de grade.

Vor fi averse la nivel local in zilele de 27, 30, 31 iulie, din nou in jurul datei de 4 august, iar in restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi de scurta durata, slabe cantitatv.

Vremea la munte

Vremea se va mentine calda in cea mai mare parte a intervalului de referinta, fiind estimate valori maxime, in medie, intre 21 si 23 de grade in prima saptamana de prognoza. In a doua saptamana regimul termic diurn se va mentine constant si se va caracteriza prin temperaturi ce se vor situa, in medie, in jurul valorii de 24 de grade. In cursul noptilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse intre 11 si 13 grade pana la sfarsitul lunii iulie, iar in prima decada din august vor fi minime nocturne de aproximativ 14 grade, in medie.

Se vor semnala averse pe arii mai extinse pe 26, 27, 30 si 31 iulie, iar in a doua saptamana de prognoza in fiecare zi sunt posibile ploi de scurta durata, dar numai pe arii restranse si in general slabe cantiativ.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
27 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.