Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / CANICULA si instabilitate atmosferica. Prognoza meteo 25-27 iulie 2015

CANICULA si instabilitate atmosferica. Prognoza meteo 25-27 iulie 2015

Vremea in tara - sambata

Sambata, la orele amiezii vremea va fi calduroasa, chiar caniculara in marea majoritate a tarii, cand indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, preponderent in zonele de campie si podis. 

Cerul va fi preponderent senin, exceptand zona montana, in special la orele dupa-amiezii, cand vor fi innorari temporar accentuate iar pe arii restranse averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. 

In restul tarii aceste fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime ale zilei se vor situa intre 29 de grade Celsius pe litoral si aproximativ 38 de grade, local, in vestul si sud-vestul tarii, dar si in zona sudica a Moldovei. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 15 si 25 de grade, usor mai coborate in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, spre 10 grade. 

Vremea in Bucuresti - sambata

Vremea se va mentine caniculara in orele amiezii, cand temperatura maxima va fi de 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura minima va fi de 19...21 de grade.

Vremea in tara - duminica

Vremea se va mentine caniculara in regiunile sudice si estice, in timp ce, in restul teritoriului, instabilitatea atmosferica se va accentua, iar temperatura aerului va marca o scadere fata de ziua precedenta, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei. Vor fi dezvoltari noroase convective in regiunile vestice, nordice si centrale, unde local, mai ales in cursul zilei si la inceputul noptii, se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat va fi grindina si cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In sudul si sud-estul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 28 si 38 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 13 si 26 de grade.

Vremea in Bucuresti - duminica

Vremea va fi in continuare caniculara, iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 38 de grade, iar cea minima va fi de 21...23 de grade.

Vremea in tara - luni 

Vremea va fi calduroasa in cea mai mare parte a tarii, caniculara in regiunile sudice si sud-estice, unde si disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, cu innorari spre seara si noaptea in vestul, centrul si nordul teritoriului, precum si in zonele montane, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28...29 de grade in Maramures si nordul Moldovei si in jur de 38 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 16 si 26 de grade, mai scazute in depresiuni, spre 12 grade.

Vremea in Bucuresti - luni

Canicula va persista, iar temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura minima va fi de 21...23 de grade.
24 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.