Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / CANICULA in weekend. Prognoza meteo 24-26 iulie 2015

CANICULA in weekend. Prognoza meteo 24-26 iulie 2015

Vremea in tara - vineri

Vineri temperaturile diurne vor scadea putin in regiunea nordica a tarii, insa vremea continua sa fie calduroasa, local caniculara, dupa-amiaza in zonele de campie si podis, unde disconfortul termic va fi accentuat. Pe cer vor fi innorari temporar accentuate in vestul, nordul si partial in centrul tarii, dar si in zonele montane, unde, mai ales in cea de-a doua parte a zilei si la inceputul noptii, local vor fi ploi insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. 

Izolat vor fi si conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate in nordul Carpatilor Orientali. In restul tarii cerul va fi preponderent senin. Temperaturile maxime se vor situa intre 28 de grade pe litoral si 36...37 de grade, local in zonele de campie si podis. Minimele termice vor fi cuprinse intre 11 grade in depresiunile intramontane din estul Transilvaniei si 25 de grade in Dealurile de Vest. 

Vremea in Bucuresti - vineri

Vremea va fi calduroasa, caniculara in orele amiezii, cand si disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 35...36 de grade, iar cea minima de 17...19 grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca, spre 15 grade.

Vremea in tara - sambata

Vremea va fi calduroasa, caniculara in orele amiezii in cea mai mare parte a tarii, cand indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati, mai ales in zonele de campie si podis. Cerul va fi mai mult senin, exceptand zona montana unde, mai ales dupa-amiaza, vor fi innorari temporar accentuate si, pe arii restranse, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 de grade pe litoral si 38 de grade, local, in vestul si sud-vestul tarii, iar cele minime se vor incadra intre 15 si 25 de grade, mai coborate in depresiuni, spre 10 grade in estul Transilvaniei.

Vremea in Bucuresti - sambata

Vremea se va mentine caniculara in orele amiezii, cand temperatura maxima va fi de 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi senin, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura minima va fi de 20...21 de grade, mai scazuta la periferia orasului, pana spre 18 grade.

Vremea in tara - duminica

Canicula va persista in regiunile sudice si local in cele estice, in timp ce, in restul teritoriului, vremea va deveni instabila, iar temperatura aerului va marca o scadere fata de ziua precedenta, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei. 

Cerul va avea innorari, temporar accentuate, in regiunile vestice, nordice si centrale, unde local, mai ales in cursul zilei si la inceputul noptii, vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat se va semnala grindina si cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 28 si 38 de grade, cu cele mai ridicate valori in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor incadra intre 13 si 26 de grade.

Vremea in Bucuresti - duminica

Vremea va fi in continuare caniculara, iar indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 38 de grade, iar cea minima va fi de 21...23 de grade.
23 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.