Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Canicula si instabilitate atmosferica. Prognoza meteo 21-23 iulie 2015

Canicula si instabilitate atmosferica. Prognoza meteo 21-23 iulie 2015

Vremea in tara - marti

In ciuda faptului ca temperaturile vor marca o scadere in comparatie cu intervalul precedent, vremea continua sa fie caniculara si in cursul zilei de marti, local in Oltenia si pe arii ceva mai restranse in Banat si Muntenia, unde incidele temperatura-umezeala se va situa in jurul pragului critic de 80 de unitati. 

Temperaturile maxime se vor situa intre 27-28 de grade in nordul Moldovei si pe litoral si 37 de grade in extremitatea sud-vestica a Olteniei. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, in special la amiaza si la inceputul noptii, cand se vor semnala averse insotite de descarcari electrice, local in zonele montane si pe arii mai restranse in sud, sud-est si centru.
 
Izolat, cantitatile de precipitatii vor fi mai insemnate si este posibila aparitia grindinei. In prima parte a zilei vantul va bate de la slab la moderat, cu unele intensificari de scurta durata in jumatatea sud-estica a tarii si pe parcursul ploilor. Minimele termice vor fi cuprinse intre 12 si 22 de grade, usor mai scazute in depresiunile intramontane, spre 8...10 grade.  

Vremea in Bucuresti - marti

Desi regimul termic va marca o usoara scadere fata de zilele precedente, vremea se va mentine calduroasa, cu o temperatura maxima ce se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar indicele temperatura-umezeala este posibil sa mai atinga pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare ziua, cand vor fi conditii pentru averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 18...20 de grade.

Vremea in tara - miercuri

Valul de caldura se va intensifica din nou, astfel ca vremea va fi caniculara in orele amiezii si disconfortul termic accentuat local in zonele de campie si podis. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara in zona de munte, cu precadere a Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului, unde pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat.
 
Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 28 si 37 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 10 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 25...26 de grade in Dealurile de Vest.

Vremea in Bucuresti - miercuri

Vremea va fi calduroasa, posibil caniculara in orele amiezii, iar starea de disconfort termic se va mentine. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 34...35 de grade, iar cea minima de 17...19 grade.

Vremea in tara - joi

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara la amiaza in vest si sud-vest si local in celelalte regiuni. Cerul va fi variabil in vestul, nord-vestul tarii si la munte, unde, cu totul izolat se vor semnala ploi de scurta durata si descarcari electrice si mai mult senin in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 28 si 38 de grade, iar cele minime intre 8 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 24 de grade in Dealurile de Vest.

Vremea in Bucuresti - joi 

Vremea va fi calduroasa, posibil caniculara la amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 33...35 de grade, iar cea minima de 16...18 grade.
20 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.