Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 20 iulie - 2 august 2015

Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 20 iulie - 2 august 2015

In unele regiuni din tara, in prima zi a acestui interval vremea se va racori, insa doar pentru scurt timp deoarece mai apoi, in intervalele 22-26 si 23-27 iulie vremea va deveni calduroasa, chiar caniculara. Probabilitatea de aparitie a ploilor si a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice vor fi posibile atat pe 20 iulie in unele zone din tara, cat si in perioada 26-28 iulie.   

Vremea in Banat

Prima saptamana a intervalului de prognoza va fi caracterizata de o vreme caniculara, cu maxime ale temperaturii aerului de 35...37 de grade, in medie. In cursul noptilor mediile termice vor scadea de la 20..21 la inceput, spre 17 grade pe 22 iulie, dupa care vor creste din nou spre 18...19 grade. In primele zile din cea de a doua saptamana temperaturile scad usor de la o zi la alta, atingand valori medii diurne de 32...34 de grade pe 28 – 29 iulie, cand minimele nocturne vor fi de aproximativ 17 grade. Dar spre finalul perioadei de prognoza regimul termic va creste din nou si temperaturile maxime vor atinge, in medie, 35...36 de grade in primele zile ale lunii august. 
 
Manifestari specifice instabilitatii atmosferice vor fi posibile pe arii restranse in prima saptamana de prognoza, iar probabilitatea pentru averse mai frecvente va creste in intervalul 26-28 iulie. 

Vremea in Crisana 

La inceputul intervalului temperaturile diurne vor avea valori medii de 33...34 de grade, dar apoi vor creste, spre 37 de grade in jurul datei de 23 iulie, cand vremea va redeveni caniculara. Ulterior, regimul termic va marca o noua scadere, spre medii de 31...32 de grade pe 28 – 29 iulie, iar in primele zile din august se vor atinge temperaturi maxime de 33...34 de grade. Temperaturile minime vor scadea de la 20 de grade la inceputul perioadei de prognoza, spre 16 grade pe 22 iulie, apoi se vor situa in jurul valorii de 18 grade pana la finalul primei saptamani. In a doua saptamana vor fi medii termice nocturne de 16...18 grade. 

Probabilitatea pentru averse si fenomene asociate instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in prima zi si, din nou, in perioada 26-28 iulie. In rest, doar izolat vor fi ploi de scurta durata, slabe cantiativ. 

Vremea in Transilvania 

Dupa o usoara racorire a vremii in primele doua zile ale prognozei, vremea va redeveni calduroasa in intervalul 22-26 iulie, cand se vor atinge din nou valori medii ale temepraturilor maxime de 33...34 de grade. Dupa 27 iulie, regimul termic va scadea usor, spre medii termice situate intre 30 si 32 de grade, ce se vor mentine pana la finalul celor doua sapramani de prognoza. Media temperaturilor minime nocturne va scadea spre 14 grade pe 22 iulie, pentru ca apoi, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, sa se mentina relativ constanta, in jurul a 14...15 grade. 
 
Dupa prima zi in care vor fi averse pe arii extinse, probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferica va fi redusa si doar intre 26 si 28 iulie sunt prognozate din nou ploi pe arii mai extinse, posibil insemnate cantitativ pe 28 iulie. 

Vremea in Maramures 

In primele zile, temperaturile maxime vor fi in crestere, de la o medie de 30 de grade pe 21 iulie, pana la 35...36 de grade in intervalul 23-25 iulie. Apoi temperaturile vor scadea, spre 29...30 de grade pe 28 si 29 iulie, pentru ca in intervalul 30 iulie – 2 august sa se situeze, in  medie, la valori de 31...32 de grade. Temperaturile minime vor scadea la inceputul intervalului de prognoza, atingand valorea medie de 15 grade pe 22 iulie, apoi se vor incadra, in general, intre 15 si 17 grade, pana la sfarsitul perioadei de prognoza. 
 
Manifestarile de instabilitate atmosferica vor fi mai frecvente in prima zi a intervalului si, din nou, in perioada 26-28 iulie, cand aversele pot fi mai insemnate cantitativ.

Vremea in Moldova 

La inceputul intervalului de prognoza vremea se va racori, maximele diurne vor scadea de la valori medii de 34...35 de grade in prima zi la 30 de grade in cea de a doua zi, dar ulterior vremea va redeveni calduroasa, caniculara chiar in intervalul 23-27 iulie, cand mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 35...36 de grade. Intre 28 iulie si 2 august, regimul termic diurn va fi caracterizat de medii termice de 32...33 de grade. In ceea ce priveste temperaturile nocturne, acestea vor marca o scadere la inceputul intervalului de prognoza, atingand o medie de 15 grade pe 22 iulie, pentru ca in intervalul 23 iulie – 2 august sa se situeze intre 17 si 19 grade. 
 
Local vor fi manifestari de instabilitate atmosferica, in special la inceputul intervalului de referinta (20 iulie) si, din nou, intre 26 si 28 iulie, cand vor fi posibile izolat si ploi torentiale. 

Vremea in Dobrogea 

Pana pe 23 iulie, temperaturile maxime se vor situa in jurul unei valori medii de 30 de grade, apoi regimul termic va marca o crestere, vremea va deveni calduroasa, izolat caniculara, iar maximele diurne vor atinge 33...34 de grade intre 25 si 28 iulie. Ultima parte a perioadei de 
prognoza va fi caracterizata de temperaturi medii diurne de aproximativ 31 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie variabila in prima saptamana de prognoza, cand mediile termice se vor situa, in general, in jurul valorii de 19 grade, dar a doua saptamana va fi caracterizata de nopti tropicale, cu temperaturi ce nu vor cobori, in medie, sub 20...21 de grade. 
 
Probabilitatea pentru averse va fi foarte scazuta si doar pe 21 si 28-29 iulie sunt posibile ploi slabe, de scurta durata. 

Vremea in Muntenia 

Vremea va fi calduroasa pe tot parcursul intervalului, chiar caniculara in prima zi de prognoza si, din nou, in intervalul 25-28 iulie, cand se vor atinge medii ale temperaturilor maxime de 36...37 de garde. Dupa 29 iulie canicula va persista, chiar daca la cote mai reduse, iar maximele termice se vor situa in jurul a 35 de grade pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza. Valorile de temperatura pe timpul noptilor vor marca o scadere, de la 20..21 de grade pe 21 iulie, spre 16 grade pe 24-25 iulie, pentru ca apoi regimul termic nocturn sa creasca din nou, fiind caracterizat, in medie, de valori de 18...19 grade pana la finalul perioadei de prognoza. 

Probabilitatea pentru averse va fi destul de scazuta pe ansamblu, totusi manifestari de instabilitate atmosferica sunt de asteptat in zonele submontane, unde cel mai probabil pe 20-21 iulie si, din nou, in intervalul 26-29 iulie vor fi ploi de scurta durata. 

Vremea in Oltenia 

Vremea se va mentine calduroasa si pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza media maximelor diurne nu va cobori sub 34 de grade. Cele mai ridicate valori medii ale temperaturii aerului, de 36...37 de grade, se vor inregistra pe 20, 26 si 27 iulie, cand canicula va fi mai intensa. Noptile vor fi caracterizate de temperaturi minime ce se vor situa, in medie, intre 18 si 21 de grade in prima saptamana de prognoza, pentru ca in cea de-a doua saptamana regimul termic nocturn sa fie relativ constant, cu temperaturi minime de aproximativ 18 grade, in medie. 
 
Probabilitatea pentru averse va fi destul de scazuta, totusi manifestari de instabilitate atmosferica sunt de asteptat pe arii restranse la inceputul intervalului, dar si intre 26 si 29 iulie, cu mentiunea ca in jurul datei de 28 iulie ploile pot fi insemnate cantitativ. 

Vremea la munte 

Vremea se va mentine calda in cea mai mare parte a intervalului de referinta, fiind estimate valori maxime, in medie, de 22...24 de grade, iar temperaturi mai mari, de 25...26 de grade, sunt prognozate pe 20 iulie si, din nou, in intervalul 23-25 iulie, cand vor fi cele mai calde zile. In cursul noptilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse intre 12 si 14 grade in cea mai mare parte a intervalului de prognoza. 

Manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala doar pe arii restranse in cursul dupa-amiezelor, dar la inceputul intervalului si din nou in perioada 26...28 iulie aversele pot fi mai frecvente si in cantitati mai insemnate.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
20 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.