Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme caniculara in tara. Prognoza meteo 18-20 iulie 2015

Vreme caniculara in tara. Prognoza meteo 18-20 iulie 2015

Vremea in tara - sambata

Sambata vremea va fi calduroasa in majoritatea regiunilor din tara, caniculara la orele amiezii in vestul si sudul tarii, in timp ce disconfortul termic va fi accentuat mai ales in Banat, Crisana, Oltenia si sud-vestul Munteniei. Indicele temperatura-umezeala ITU va atinge si depasi local pragul critic de 80 de unitati. 

Cerul va fi variabil si senin, cu unele innorari in cea de-a doua parte a zilei, in zona montana unde izolat se vor semnala averse si descarcari electrice. Vantul ba bate slab si moderat. Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse intre 29 si 38 de grade, iar minimele se vor incadra intre 10...11 grade in depresiunile intramontane ale Carpatilor Orientali si 25...26 de grade in Dealurile de Vest. 

Vremea in Bucuresti - sambata

Sambata, vremea va fi caniculara dupa-amiaza, cand temperatura aerului va urca pana la 35 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima se va situa in jurul valorii de 20 de grade, usor mai scazuta in zona preoraseneasca.

Vremea in tara - duminica

Duminica, valul de caldura se va intensifica si va cuprinde toata tara, astfel ca temperaturile maxime vor depasi frecvent 35...36 de grade si local se vor atinge valori de 37...38 de grade, pornind de la 27...29 de grade pe litoral. Disconfortul termic va fi accentuat, astfel ca indicele temperatura-umezeala va depasi pragul critic de 80 de unitati in majoritatea zonelor. 

Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza in zonele montane, iar spre seara si noaptea in nord si nord-vest unde pe arii restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperaturile minime se vor incadra intre 11...12 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 26...27 de grade in Dealurile de Vest.

Vremea in Bucuresti - duminica

Vremea va fi in continuare calduroasa, caniculara dupa-amiaza si cu disconfort termic ridicat. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar cea minima va fi de 19...21 de grade.

Vremea in tara - luni

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza mai ales in zonele de campie si de podis din vestul, centrul si sudul tarii unde disconfortul termic va fi ridicat. In regiunile nordice, nord-estice si centrale si la munte cerul va avea innorari temporar accentuate si, mai ales in cursul zilei, local vor cadea averse, insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului.
 
In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 30 si 38 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 13 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 25 de grade in Dealurile de Vest.

Vremea in Bucuresti - luni

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza cand disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 36 de grade, iar cea minima va fi de 19...21 de grade.
17 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.