Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 13-26 iulie 2015

Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 13-26 iulie 2015

Prima parte a perioadei analizate, vremea va fi racoroasa insa treptat temperaturile vor inregistra o crestere, devenind iar caniculare. Probabilitatea aparitiei manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi mai crescuta dupa data de 20 iulie, spre sfarsitul intervalului.

Vremea in Banat

Prima saptamana de prognoza va debuta cu vreme racoroasa, insa treptat temperaturile vor creste, de la 24 de grade la inceputul intervalului spre 37 de grade, in medie, pe 19 iulie. in urmatoarea perioada, maximele termice vor scadea usor, dar vremea va ramane caniculara, cu o temperatura medie de 35 de grade spre sfarsitul intervalului. Regimul termic nocturn va fi in crestere, spre valori de 18-19 grade, care se vor mentine pe tot parcursul celei de a doua saptamani de prognoza. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in primele doua zile si din nou spre sfarsitul intervalului. in rest, probabilitatea pentru averse va fi redusa. 

Vremea in Crisana

Prima zi a intervalului va fi rece, cu o medie a maximelor termice de 23 de grade, insa treptat valorile termice vor marca o crestere, spre 28-30 de grade la mijlocul primei saptamani si 36 de grade, in medie, in jurul datei de 19 iulie, cand vremea va deveni caniculara. A doua saptamana de prognoza va fi caracterizata de un regim termic relativ constant, cu medii diurne de 33-35 de grade si nocturne de 16-18 grade. Se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului pe arii extinse in primele doua zile ale intervalului si din nou dupa data de 20 iulie. 

Vremea in Transilvania

Temperatura aerului va marca o crestere treptata de la medii ale valorilor termice diurne de 23 de grade pe 14 iulie, spre 34 de grade in jurul datei de 19 iulie. Ulterior temperaturile maxime vor scadea usor, spre normele caracteristice perioadei, respectiv 31-32 de grade, in medie. Regimul termic nocturn nu va avea variatii importante si va fi caracterizat prin valori medii situate, in general, intre 13 si 15 grade. Probabilitatea aparitiei manifestarilor specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata pe 13 si 14 iulie, dar si dupa data de 20 iulie.

Vremea in Maramures

Prima parte a intervalului va fi caracterizata de o vreme racoroasa, chiar rece in primele zile cand mediile diurne se vor situa intre 20 si 25 de grade, iar cele nocturne intre 10 si 14 grade. Dupa acest pasaj, valorile termice vor fi in crestere, astfel incat se vor atinge si depasi usor 30-32 de grade, insa spre finalul celei de a doua saptamani vor fi in scadere din nou. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative, se vor situa in medie intre 12 si 16 grade, cu valori usor mai ridicate in 19 si 20 iulie. Vor fi averse, izolat insemnate cantitativ, in zilele de 13 si 14 iulie. Ulterior, probabilitatea pentru manifestari ale instabilitatii atmosferice va creste dupa data de 20 iulie. 

Vremea in Moldova

In prima saptamana a intervalului de prognoza vremea se va incalzi treptat, astfel incat, de la valori sub normele caracteristice perioadei, de aproximativ 24 de grade pe 14 iulie, va ajunge sa fie calduroasa, izolat caniculara, cu medii de 33-35 de grade in jurul datei de 19 iulie. A doua saptamana de prognoza va fi caracterizata de un regim termic relativ constant, cu medii ale temperaturilor diurne de 31-32 de grade. Noptile vor fi mai racoroase la inceputul intervalului, cand media termica va fi de 13-15 grade, dar dupa data de 19 iulie, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, temperaturile nocturne se vor mentine la valori de 17-18 grade, in medie. Probabilitatea pentru averse, va fi mai ridicata in zilele de 13, 14 , 20 si 21 iulie. in rest, doar cu totul izolat vor fi ploi slabe, trecatoare. 

Vremea in Dobrogea

In cea mai mare parte a intervalului vremea va fi calda, cu maxime termice ce se vor situa, in medie, intre 29 si 31 de grade. Exceptie vor face primele zile, cand temperaturile diurne vor fi usor mai scazute si se vor situa in jurul unei medii de 27 de grade. in prima saptamana regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori medii situate intre 16 si 18 grade, iar in a doua saptamana media temperaturilor nocturne va fi de 20 de grade. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicata in zilele de 13 si 14 iulie, dar si in jurul datei de 21 iulie. 

Vremea in Muntenia

Vremea se va incalzi treptat in prima saptamana a intervalului de prognoza, de la valori medii diurne de 28 de grade pe 14 iulie, spre 34-35 de grade, in medie, in jurul datei de 20 iulie. Totodata, temperaturile minime se vor situa intre 15 si 17 grade, in medie, in prima saptamana, iar apoi regimul termic nocturn va fi relativ constant, caracterizat de o valoare medie de 18 grade. Fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in general pe arii restranse, cu o probabilitate mai mare in zilele de 13, 14 si 21 iulie.

Vremea in Oltenia

Vremea va fi calduroasa in prima zi a intervalului de prognoza, cu o medie diurna de 32 de grade, dar in ziua urmatoare temperatura va scadea cu aproximativ 4 grade. Ulterior, va avea loc un proves de incalzire treptata, astfel incat, intre 19 si 21 iulie, mediile temperaturilor maxime vor fi de 35-36 de garde, caracterizand o vreme caniculara. Ulterior, se va mentine un regim termic calduros, cu medii ale maximelor de 33-34 de grade. in prima saptamana valorile termice nocturne vor fi, in medie, de 15-18 grade, iar apoi nu vor mai avea variatii semnificative si se vor situa in jurul unor valori medii de 18-19 grade. O usoara instabilitate atmosferica se va produce in zilele de 13, 14 si 21 iulie, iar in restul intervalului probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata va fi redusa. 

Vremea la munte

Vremea va fi la inceputul intervalului, cand valorile termice diurne se vor situa, in medie, intre 15 si 21 de grade, dar spre finalul primei saptamani vor marca o crestere treptata, astfel incat, pe 19 iulie, se vor atinge temperaturi maxime de 24 de grade, in medie. In saptamana a doua regimul temperaturii aerului nu va avea variatii importante si se va caractiza prin valorii medii diurne de 23-24 de grade, in timp ce minimele nocturne vor fi de aproximativ 12-14 grade, in medie, fasa de numai 8-10 grade la inceputul perioadei de prognoza. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai ridicata in primele doua zile ale intervalului de prognoza. Ulterior, dupa data de 20 iulie, vor fi ploi de scurta durata, insa pe arii mai restranse si slabe cantitativ. 

Estimarea este realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (A.N.M.), folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.   

13 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.