Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme caniculara si instabilitate atmosferica. Prognoza meteo 9-11 iulie 2015

Vreme caniculara si instabilitate atmosferica. Prognoza meteo 9-11 iulie 2015

Vremea in tara - joi 

Vremea continua sa fie caniculara in marea majoritate a Munteniei si a Olteniei dar si in jumatatea sudica a Moldovei. In aceste zone temperaturile diurne vor atinge 35-37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80. 

In restul tarii valorile termice vor inregistra o scadere accentuata, astfel ca temperaturile vor fi cuprinse intre 24 si 33 de grade. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in nordul, nord-estul si centrul teritoriului dar si in zonele montane si submontane, unde innorarile vor fi temporar accentuate iar local se vor semnala ploi insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului care vor lua aspect de vijelie iar pe arii restranse caderi de grindina. 

Ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 25-30 l/mp. In sudul si sud-estul tarii aceste fenomene se vor semnala pe arii restranse la orele serii si in cursul noptii. Minimele termice se vor situa intre 9 si 23 de grade. 

Vremea in Bucuresti - joi 

Vremea se va mentine caniculara, iar disconfortul termic va fi accentuat. Temperatura aerului va urca pana la valori de 36...37 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate pe parcursul noptii, cand vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Minima termica va fi de 20...22 de grade.

Vremea in tara - vineri

Valorile termice vor marca o scadere si in regiunile sudice si estice, astfel ca, la scara intregii tari, vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade. In jumatatea de sud-est a tarii, mai ales pe parcursul zilei cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii restranse se vor semnala averse si descarcari electrice.
 
Izolat vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurta durata se vor semnala doar izolat, la munte. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari locale in cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 de grade in Maramures si in jurul a 32 de grade in Oltenia, iar cele minime se vor situa intre 5 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 22 de grade pe litoral.

Vremea in Bucuresti - vineri

Valorile termice vor marca o scadere semnificativa fata de ziua precedenta, astfel ca maxima va fi de 27...28 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate mai ales in cursul zilei cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura minima va fi de 15...17 grade.

Vremea in tara - sambata

Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil in nord-estul tarii si mai mult senin in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari ziua in regiunile nord-estice si de sud-vest si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 32 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 4 grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 19 grade pe litoral.

Vremea in Bucuresti - sambata

Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 29 de grade, iar cea minima va fi de 13...15 grade.
8 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.