Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 6-19 iulie 2015

Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 6-19 iulie 2015

In prima parte a perioadei, temperaturile vor inregistra o crestere accentuata atingand valorile caniculare de 36-38 de grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi crescuta doar spre sfarsitul intervalului si local.

Vremea in Banat

Primele zile ale intervalului vor fi caniculare, apoi valorile termice vor mai scadea, apropiindu-se de cele normale pentru aceasta perioada, medii ale maximelor diurne de 28 de grade si ale minimelor nocturne de 12 grade. O noua incalzire se estimeaza in a doua saptamana de prognoza, cand vremea va redeven caniculara. Manifestari specifice instabilitaţii atmosferice se vor semnala in noaptea de 8-9 iulie si pe parcursul zilei de 9 iulie, precum si in jurul datei de 14 iulie. in rest, probabilitatea pentru averse va fi redusa.  

Vremea in Crisana

In primele trei zile ale intervalului vremea va fi caniculara, mediile maximelor diurne urmand a se situa, in general, intre 36 si 38 de grade, iar ale minimelor intre 17 si 19 grade. In intervalul 9 – 11 iulie valorile termice vor scadea, cu aproximativ 10 grade, si vor deveni apropiate de normele climatologice specifice perioadei. Apoi vremea va intra intr-un nou proces de incalzire, astfel incat, pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, maximele termice vor ajunge, in medie, la 36 de grade, iar minimele la 17 grade. Fenomenele specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia cu precadere in zilele de 8,9 si 14 iulie. 

Vremea in Transilvania

Valorile termice vor creste pana miercuri, 8 iulie, cand se vor atinge, in medie, 36 de grade ziua si 17 grade noaptea. in urmatoarele trei zile vremea se va raci, astfel incat pe 11 iulie, media temperaturilor maxime va fi de aproximativ 24 de grade, iar cea a minimelor se va situa usor sub 10 grade. O noua incalzire va avea loc in a doua saptamana de prognoza, cand vremea va fi calduroasa, temperaturile diurne depasind, in medie, 30 de grade, iar cele nocturne urmand a se situa in jurul valorii de 14 grade. Averse, in general slabe cantitativ, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, se vor semnala indeosebi in zilele de 9, 14 si 18 iulie. 

Vremea in Maramures

Vremea va fi caniculara in primele trei zile ale intervalului, cand maximele termice se vor incadra, in medie, intre 34 si 36 de grade, iar minimele se vor situa in jurul a 17 grade. in intervalul 9 – 11 iulie, valorile termice vor marca o scadere, urmand a se situa usor sub cele normale pentru aceasta perioada. Prin urmare, mediile diurne vor fi de 24 de grade, iar cele nocturne de 9 grade. Din 12 iulie vremea va intra intr-un proces de incalzire, care va determina, spre sfarsitul intervalului, temperaturi maxime situate, in medie, intre 31 ti 33 de grade, in timp ce mediile minimelor nocturne vor fi de 14...16 grade. Vor fi averse, in general slabe cantitativ, in zilele de 8 si 9 iulie, iar probabilitatea de ploaie va creste din nou, dupa data de 14 iulie. 

Vremea in Moldova

Valorile termice vor creste treptat in primele zile ale intervalului, astfel incat, pe 8 iulie, se vor atinge, in medie, 37 de grade ziua si 20 de grade noaptea. Apoi vremea se va raci, regimul termic concretizandu-se, pe data de 11 iulie, printr-o medie a temperaturilor maxime de 25 de grade si a celor minime de 12...13 grade. in a doua saptamana de prognoza, regimul termic va marca o crestere treptata, vremea devenind calduroasa, cu maxime de 32 de grade si minime de 17 grade, in medie. Ploi slabe, izolate, sunt posibile aproape in fiecare dupa-amiaza, dar in zilele de 9 si 14 iulie aversele pot fi mai insemnate cantitativ si vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. 

Vremea in Dobrogea

In primele patru zile ale intervalului, vremea va fi calduroasa, cu medii ale maximelor de 33 de grade, iar in orele pranzului va deveni caniculara in zona continentala. Apoi, pana la data de 12 iulie, valorile termice, atat cele maxime, cat si cele minime, vor scadea cu aproximativ 6 grade, devenind normale pentru aceasta perioada. Pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, vremea se va incalzi usor si treptat, maximele termice ajungand, in medie, la 30 de grade, iar minimele situandu-se in jurul valorii de 19 grade. Fenomenele specifice instabilitatii atmosferice isi vor face aparitia cu precadere in intervalul 9-11 iulie si in jurul datei de 14 iulie. 

Vremea in Muntenia

Vremea va fi caniculara in cea mai mare parte a regiunii pana in data de 9 iulie, valorile termice atingand, in medie, 36 de grade ziua si 18...20 de grade noaptea. Apoi, regimul termic va marca o scadere, de aproximativ 8 grade, devenind apropiat de cel obisnuit in aceasta perioada. Din data de 12 iulie, se estimeaza o noua perioada cu vreme calduroasa, temperaturile crescand treptat pana la valori medii maxime usor peste 30 de grade si minime in jurul a 18 grade. Fenomene specifice instabilitatii atmosferice se va produce pe arii mai extinse in zilele de 9, 10 si 14 iulie. 

Vremea in Oltenia

In primele trei zile ale intervalului vremea va fi caniculara, mediile temperaturilor maxime urmand a se situa in jurul a 36 de grade, iar ale celor minime intre 18 si 20 de grade. Apoi, pana in data de 11 iulie, valorile termice vor scadea treptat, apropiindu-se de normele climatologice specifice perioadei: medii diurne de 28...29 de grade si nocturne de 13...14 grade. Din 12 iulie vremea va intra intr-un nou proces de incalzire, astfel incat, pe parcursul celei de-a doua saptamani de prognoza, maximele termice vor ajunge, in medie, la 33 de grade, iar minimele la 18 grade. O usoara instabilitate atmosferica se va produce in zilele de 9 si 14 iulie, in restul intervalului probabilitatea de aparitie a ploilor de scurta durata fiind redusa

Vremea la munte

In primele zile ale intervalului, regimul termic va fi mai ridicat decat cel obisnuit in prima decada a lunii iulie, fiind caracterizat de temperaturi maxime in medie intre 23 si 26 de grade si minime intre 13 si 16 grade. Din 9 iulie vremea se va raci, astfel ca in data de 11 iulie temperaturile vor fi cu aproximativ 10 grade mai scazute. Apoi valorile termice vor marca o crestere treptata, in a doua saptamana de prognoza urmand a se situa, in medie, intre 22 si 24 de grade in cursul dupa-amiezelor, respectiv intre 12 si 14 grade in timpul noptilor. Manifestari specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in data de 9 iulie, cand si cantitatile de apa vor fi mai importante, dar pe spatii mai mici si slabe cantitativ si in zilele de 10, 14, 17 si 18 iulie. in rest, probabilitatea pentru ploi de scurta durata va fi redusa. 

Estimarea este realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (A.N.M.), folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.  

7 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.