Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Avertizare OMM: Urmeaza un val de caldura ce va cuprinde o mare parte din Europa

Avertizare OMM: Urmeaza un val de caldura ce va cuprinde o mare parte din Europa

Organizatia Meteorologica Mondiala a semnalat ca, in urmatoarea perioada, Europa va fi cuprinsa de un val de canicula, unul dintre cele mai persistente din ultimul deceniu. Potrivit specialistilor, acesta se va deplasa spre estul Europei, Grecia si Turcia urmand a fi cel mai grav afectate. 
 
O particularitate a acestui val de canicula este aparitia acestuia destul de devreme, la finalul lunii iunie, dar si faptul ca acestea afecteaza un teritoriu foarte intins, inclusiv zone din Rusia si Regatul UNit. 

Un expert OMM a precizat ca acest val de caldura se datoreaza crearii unui coridor ce permite aerului cald din Sahara sa urce pana in Europa. Acest coridor s-a format in urma suprapunerii a doua sisteme cu presiuni diferite din Oceanul Atlantic si cele din Estul continentului. Elvetia si Polonia deja au declarat alerta de gradul 4 (din 5) iar Ungaria a emis o alerta de nivel maxim pentru urmatoarele cinci zile.

Situatia in Romania


ANM a estimat ca temperaturile vor creste considerabil si pe teritoriul tarii noastre, atingand chiar si 34 de grade. Pe parcursul saptamanii care urmeaza, in Muntenia vremea va deveni calduroasa, caniculara in zonele de campie. In Moldova, Crisana, Maramures si Banat, temperatura medie va fi de 33 de grade pe timp de zi si in jur de 18 grade pe timpul noptii. In Dobrogea, temperaturile vor atinge 30 de grade.

6 iulie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.