Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 21 iunie - 5 iulie 2015

Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 21 iunie - 5 iulie 2015

In prima saptamana de prognoza temperaturile diurne se vor situa in aproprierea normelor climatologice specifice acestei perioade, cu o medie regionala de 26-28 de grade Celsius. Probabilitatea de aparitie a Fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va fi mai mare in zilele de 24 iunie si intervalul 28-30 iunie in aproape toate zonele din tara.

Vremea in Banat 

Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 26…28 de grade, exceptand zilele de 24 si 25 iunie cand se vor inregistra temperaturi de 23…24 de grade. Luna iulie debuteaza cu o vreme calduroasa, valorile fiind in crestere de la o zi la alta, apropiindu-se de pragul de canicula. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale in prima parte a intervalului, apoi vor creste continuu. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala local in zilele de 24, 28 si 30 iunie, in restul intervalului de referinta probabilitatea de ploaie fiind redusa. 

Vremea in Crisana 

Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 25…27 de grade. In primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni calduroasa, valorile fiind in 
crestere de la o zi la alta, astfel ca maximele temperaturii aerului vor ajunge la 31…33 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale in prima parte a intervalului, apoi vor creste continuu. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala cu caracter local in data de 24 iunie si in intervalul 28 - 30 iunie, in restul perioadei probabilitatea de ploaie fiind redusa.

Vremea in Transilvania

In ultima decada a lunii iunie, valorile termice vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 23…27 de grade. In schimb, pentru primele zile ale lui iulie, se estimeaza o crestere semnificativa a temperaturilor, astfel ca vremea va deveni local calduroasa. Minimele termice vor caracteriza o vreme racoroasa in prima parte a intervalului, apoi vor fi in crestere continua. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare in intervalul 24 - 30 iunie, in data de 25 iunie aversele fiind de asteptat pe areale extinse si in cantitati mai insemnate.

Vremea in Maramures 

Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor avea usoare variatii, dar in general vor fi mai scazute decat cele specifice perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 23…25 de grade. In primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni local calduroasa, valorile fiind in crestere de la o zi la alta, astfel ca maximele temperaturii aerului vor ajunge la 30…31 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale in prima parte a intervalului, apoi vor creste continuu. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala in data de 24 iunie si in intervalul 28 - 30 iunie, in restul perioadei probabilitatea de ploaie fiind redusa. 

Vremea in Moldova 

Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor avea variatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 25…28 de grade. In primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni local calduroasa, astfel ca maximele temperaturii aerului vor ajunge la 31…32 de grade, mediat pe regiune. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale in prima saptamana, apoi vor creste continuu. 
 
Pentru cea mai mare parte a regiunii, regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul celor doua saptamani, fenomene asociate instabilitatii atmosferice fiind de asteptat pe arii restranse in nordul zonei si in zona submontana, in special in data de 24 iunie si in intervalul 28 - 30 iunie.

Vremea in Dobrogea 

Vremea va fi local calduroasa la mijlocul primei saptamani, dar in special spre sfarsitul intervalului de referinta, cand valorile maxime vor fi de 28...30 de grade si minimele de 17...20 de grade, iar in celelalte zile temperaturile se vor situa in jurul celor specifice perioadei. 
 
Regimul pluviometric va fi deficitar pe parcursul celor doua saptamani, fiind posibile doar ploi de scurta durata, cel mai probabil in jurul datei de 30 iunie. 

Vremea in Muntenia

Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor avea unele oscilatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 26…29 de grade. In primele zile ale lunii iulie valorile vor fi in crestere treptata, vremea 
devenind calduroasa, cu maxime ce se vor putea apropia de pragul de canicula. Minimele termice se vor situa usor sub mediile multianuale la inceputul intervalului, apoi vor creste continuu. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala in intervalul 25 - 30 iunie pe arii restranse in vestul regiunii si in dealurile subcarpatice, pentru restul zonei probabilitatea de ploaie fiind foarte redusa. 

Vremea in Oltenia 

In ultima decada a lunii iunie, valorile termice vor avea usoare variatii de la o zi la alta, dar in general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 26...28 de grade. In schimb, pentru primele zile ale lui iulie, se estimeaza o crestere treptata a 
temperaturilor, astfel ca vremea va deveni calduroasa, cu 31...33 de grade medie regionala. Minimele termice vor caracteriza o vreme relativ racoroasa la inceputul intervalului, apoi vor fi in crestere continua. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare in intervalul 25 - 26 iunie, cand vor fi posibile izolat cantitati de apa mai insemnate, dar si in perioada 28 - 30 iunie. 

Vremea la munte 

Pana la sfarsitul lunii iunie, valorile termice vor fi in general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, in medie regionala, de 14…18 grade, apoi vremea se va incalzi considerabil. Minimele termice vor caracteriza o vreme racoroasa la inceputul intervalului, apoi vor creste continuu. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala local in perioada 24 - 30 iunie, cand vor fi posibile, pe suprafete mici, cantitati de apa mai insemnate, in restul intervalului de referinta fiind de asteptat ploi izolate, de scurta durata. 

Estimarea a fost realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (A.N.M.), folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
22 iunie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.