Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 15-28 iunie 2015

Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 15-28 iunie 2015

La inceputul primei saptamani de prognoza vremea va fi calduroasa, chiar caniculara in unele zone ale tarii. Totusi, in perioada 17-21 iunie, temperatura va marca o scadere semnificativa, iar mediile se vor situa sub mediile specifice acestei perioade. Probabilitatea de aparitie a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in intervalul 15-17 iunie. 

Vremea in Banat 

Intervalul va debuta cu o vreme calduroasa. Temperatura va marca insa o scadere semnificativa in perioada 17 – 21 iunie, cand valorile termice se vor situa usor sub mediile multianuale, respectiv o medie regionala a maximelor de 24...26 de grade si minime in jurul a 12 grade. Incalzirea estimata pentru a doua saptamana de prognoza va insemna maxime de 29...30 de grade si minime de 15...16 grade. Instabilitatea atmosferica va fi pronuntata in intervalul 15 – 18 iunie, cand vor fi averse ce pot avea si caracter torential, astfel ca pe arii restranse vor fi cantitati de apa mai importante. 

Probabilitatea de aparitie a fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va creste si dupa data de 23 iunie. 

Vremea in Crisana

Dupa o prima zi calduroasa, cu maxime de 31...32 de grade, temperaturile vor cobori usor sub normele climatologice ale perioadei intre 17 si 21  iunie, cand valorile termice maxime se vor situa intre 22 si 25 de grade, iar cele minime vor fi de 11...12 grade. Temperatura va fi in crestere dupa data de 22 iunie si se va ajunge la o medie regionala a valorilor maxime in jurul a 28 de grade si a minimelor de 14...15 grade, caracterizand o vreme normala sub aspect termic. 
 
In intervalul 15 - 17 iunie vor fi averse, iar cantitatile de apa pot fi, izolat, importante. In a doua saptamana de prognoza, probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi in crestere, cantitati mai insemnate fiind posibile in ziua de 23 iunie. 

Vremea in Transilvania

Vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale ale perioadei, iar mai ales in zilele de 17 si 20 iunie vor caracteriza o vreme racoroasa pentru aceasta data. Se vor inregistra medii regionale ale maximelor de 21...24 de grade si minime in jurul a 10 grade, cu valori mai scazute in zonele depresionare. Pentru a doua saptamana de prognoza este estimata o revenire a regimului termic in limite normale, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 26...27 de grade si ale celor minime de 12...13 grade. 

In intervalul 15 – 17 iunie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, astfel ca pe arii relativ extinse vor fi averse ce vor avea si caracter torential si se vor acumula cantitați importante de apa. Ulterior ploile vor fi pe arii mai restranse si in general slabe, cantitati mai insemnate fiind posibile in jurul datei de 23 iunie. 

Vremea in Maramures

Vremea va intra intr-un proces de racire, astfel ca in intervalul 17 – 21 iunie valorile termicese vor situa in general sub normalul climatologic al perioadei. Vor fi medii regionale ale maximelor intre 21 si 24 de grade si ale minimelor in jurul a 10 grade. Temperatura va creste in a doua saptamana de prognoza, cand se va ajunge la maxime, in medie regionala, de 27 de grade si la minime nocturne de 13...14 grade. 

In intervalul 15 – 17 iunie, instabilitatea atmosferica va fi accentuata, astfel ca pe arii relativextinse vor fi averse ce vor avea si caracter torential. Ulterior ploile vor fi pe arii mai restranse si in general slabe, cantitati mai insemnate fiind posibile in jurul datei de 23 iunie.

Vremea in Moldova

Dupa o prima zi cu temperaturi maxime de 33...35 de grade, caracterizand o vreme calduroasa, izolat caniculara, va urma o scadere semnificativa a temperaturii, pana spre 22...23 de grade in jurul datei de 17 iunie, valori ce se vor situa usor sub normele specifice acestei perioade din an. Dupa aceasta data, tendinta va fi de incalzire treptata, mai evidenta in a doua saptamana de prognoza, cand media regionala a maximelor va fi de 27...28 de grade. Valorile nocturne vor avea o tendinta asemanatoare, coborand de la 18 de grade, pana spre 12 grade in intervalul 18 – 21 iunie, ulterior urmand sa creasca la 15...16 grade. 

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in intervalul 15 – 17 iunie, cand vor fiaverse torențiale, iar pe arii restranse se vor inregistra cantitati de apa insemnate. In a doua saptamana de prognoza, sunt de asteptat ploi, in general slabe cantitativ.

Vremea in Dobrogea

Vremea va fi calduroasa in primele doua zile ale intervalului, cu o medie regionala a maximelor de 30 de grade si a minimelor de 19...20 de grade. Ulterior vremea se va racori, urmand a se inregistra maxime, in medie regionala, de 24...26 de grade si minime in jurul a 16 grade. In a doua saptamana de prognoza, temperatura va creste usor, spre medii ale valorilor diurne ce vor ajunge la 28 de grade si minime de 18 grade, caracterizand o vreme normala sub aspect termic. 
 
Regimul pluviometric se va mentine in general deficitar, exceptand intervalul 15 – 18 iunie,  cand vor fi averse, posibil torențiale si punctiform se vor acumula cantitati de apa insemnate. 

Vremea in Muntenia

Dupa o prima zi in care temperaturile maxime vor fi de 33...36 de grade, caracterizand o vreme calduroasa, local caniculara in zonele de campie, va urma o scadere semnificativa a temperaturii, pana spre 24 de grade, in jurul datei de 18 iunie. Dupa aceasta data, tendinta va fi de incalzire treptata, astfel ca, in a doua parte a intervalului, media regionala a maximelor va fi de 30...31 de grade. Temperaturile minime vor scadea de la o medie regionala de 18 grade, la 13...14 grade in intervalul 18 – 22 iunie, iar ulterior vor creste la 15...16 grade

Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata in intervalul 15 – 18 iunie, cand vor fi averse, iar pe arii restranse se vor inregistra cantitati de apa insemnate. Ploi locale sunt posibile in a doua saptamana de prognoza, in special dupa data de 23 iunie.

Vremea in Oltenia 

Intervalul va debuta cu o vreme calduroasa, caniculara in zonele de campie, valorile termice maxime urmand a fi in jur de 34 de grade. Spre mijlocul primei saptamani de prognoza, temperatura va scadea semnificativ, pana la o medie regionala a maximelor de 22...23 de grade, valori ce se vor situa sub normalul climatologic al perioadei. Dupa aceasta data, se va incalzi treptat, pana la maxime in medie de 29...30 de grade. Temperaturile minime vor avea aproximativ aceeasi evolutie, de scadere pana la 12...13 grade in intervalul 19 – 22 iunie, apoi de crestere spre 15...16 grade. 

Instabilitatea atmosferica va fi in crestere, astfel ca mai ales in zilele de 17 si 18 iunie suntposibile, pe arii restranse, cantitati de apa mai importante. Ploi locale sunt de asteptat si dupa data de 23 iunie, mai ales in zonele de deal. 

Vremea la munte

Temperatura va inregistra o scadere semnificativa in prima saptamana de prognoza, astfel ca in intervalul 17 – 21 iunie vremea va deveniracoroasa, media valorilor diurne urmand a fi cuprinsa intre 14 si 16 grade, iar a celor minime intre 6 si 8 grade. Pentru a doua saptamana de prognoza este estimata o revenire a regimului termic in limite normale, respectiv medii ale temperaturilor maxime de 20...21 de grade si ale celor minime de 10...11 grade. 

Instabilitatea atmosferica va fi pronutata pana in data de 17 iunie, timp in care local se vor inregistra cantitati de apa insemnate. In restul intervalului, averse se vor semnala pe arii mai restranse, in principal in orele dupa-amiezelor.
 
Estimarea este realizata de Administratia Nationala de Meteorologie (A.N.M.),  folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
15 iunie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.