Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea caniculara si temperaturi de 35-36 de grade. Prognoza meteo 13-15 iunie 2015

Vremea caniculara si temperaturi de 35-36 de grade. Prognoza meteo 13-15 iunie 2015

Vremea in tara - sambata

Sambata vremea va fi calduroasa, local caniculara pentru aceasta data calendaristica, la inceput in regiunile vestice si sud-vestice, apoi in sudul si in estul tarii. Se vor inregistra temperaturi maxime de pana la 35...36 de grade, izolat chiar 37 de grade in Lunca Dunarii, iar indicele de disconfort temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. 

Temperaturile maxime ale zilei se vor situa intre 28 si 29 de grade pe litoral si in depresiunile intramontane si 35 de grade in Banat, Crisana si in vestul Olteniei. Pe parcursul izlei cerul va fi variabil, preponderent senin la orele diminetii, insa in cea de-a doua aprte a zilei si la inceputul noptii se va innora si se vor semnala averse insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului pe arii restranse in zona montana si in regiunile nord-vestice si izolat in restul tarii. Vor fi conditii de grindina. Temperaturile minime se vor situa intre 9-11 grade in depresiunile intramontane din Carpatii Orientali si 22 de grade Celsius in Dealurile de Vest. 

Vremea in Bucuresti - sambata

Vremea va fi calduroasa, cu o maxima a temperaturii aerului in jurul a 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 18...19 grade.

Vremea in tara - duminica

Vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza in vestul si in sudul tarii, unde local indicele de disconfort temperatura-umezeala (ITU) va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati.
 
Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in a doua parte a zilei si noaptea cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului local in zonele montane si submontane si pe spatii mai restranse in restul teritoriului. Izolat ploile vor avea caracter torential si va cadea grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 28 si 36 de grade, iar cele minime intre 11 si 21 de grade, usor mai ridicate in Dealurile de Vest.

Vremea in Bucuresti - duminica

Vremea calduroasa se va mentine, iar in orele dupa-amiezei se va atinge starea de canicula, astfel ca maxima termica va fi de 34...35 grade, iar indicele temperatura-umezeala va atinge pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate noaptea cand vor fi averse, descarcari electrice si rafale de vant. Minima termica de 19...20 de grade.

Vremea in tara - luni

Vremea calduroasa va persista in cea mai mare parte a tarii, iar in sud si in est in orele dupa-amiezei va fi canicula si disconfort termic accentuat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand a depasi pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, ziua pe arii extinse indeosebi in jumatatea nordica a teritoriului, precum si in zonele montane si submontane, iar seara si in cursul noptii mai ales in est si sud-est.
 
Ploile vor avea si caracter torential, izolat se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate, vor fi caderi de grindina si posibile vijelii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 26 de grade pe litoral si 37 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime intre 12 si 22 de grade.

Vremea in Bucuresti - luni

Vremea va fi caniculara in orele dupa-amiezei, cu o maxima termica de 35...36 de grade si disconfort termic accentuat, indicele temperatura-umezeala urmand a depasi 80 unitati. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara si in cursul noptii, cand se vor semnala averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si vor fi posibile caderi de grindina. Temperatura minima va fi de 19...20 de grade.
12 iunie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.