Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 22 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea va fi calduroasa. Prognoza meteo 8-21 iunie 2015

Vremea va fi calduroasa. Prognoza meteo 8-21 iunie 2015

In prima saptamana a intervalului vreama va fi calduroasa in majoritatea regiunilor din tara, iar cele mai ridicate temepraturi se vor inregistra in perioara 14-15 iunie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor si a fenomenelor specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala in unele zone in intervalul 10-11 iunie si 16-18 iunie.

Vremea in Banat 

Vremea va fi calduroasa, cu maxime termice in jurul a 30 de grade in majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori in perioada 14...15 iunie. Doar spre sfarsitul intervalului va fi posibila o scadere usoara de temperatura, dar si atunci se vor inregistra valori peste mediile climatologice specifice. Minimele termice vor fi de asemenea mai ridicate decat cele obisnuite ale datei, in medie de 15....17 grade, valori chiar mai ridicate fiind de asteptat la mijlocul lunii. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe areale restranse in cursul dupa-amiezelor, iar pentru intervalul 16 - 18 iunie va creste probabilitatea pentru averse mai frecvente si local mai insemnate cantitativ. 

Vremea in Crisana 

Vremea va fi calduroasa in mare parte a regiunii, cu maxime termice in jurul a 30 de grade in majoritatea zilelor, cu cele mai ridicate valori in perioada 14...15 iunie. Spre sfarsitul intervalului, va fi posibila o scadere usoara de temperatura, valorile mentinandu-se totusi peste mediile climatologice specifice. Minimele termice vor fi de asemenea mai ridicate decat cele obisnuite ale datei, de 14....16 grade in medie regionala, valori chiar mai ridicate fiind de asteptat la mijlocul lunii. 
 
Fenomene asociate instabilitatii atmosferice se vor semnala pe areale restranse in cursul dupa-amiezelor, iar pentru intervalul 15 - 18 iunie va creste probabilitatea pentru averse mai frecvente si local mai insemnate cantitativ. 

Vremea in Transilvania 

Pe parcursul celor doua saptamani se va mentine o vreme calda, cu medii regionale ale maximelor de 26...29 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 13 - 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa in general peste normele climatologice, fiind in medie de 10...14 grade, cu valori usor mai mici in primele nopti in zonele depresionare. 
 
Probabilitatea de aparitie a fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va fi mai mare in dupa-amiaza zilelor de 10 si 11 iunie, dar si in intervalul 15 – 18 iunie, atunci cand aversele pot fi mai frecvente. 

Vremea in Maramures 

Desi sunt anticipate fluctuatii termice de la o zi alta, intervalul va fi caracterizat in ansamblu de o vreme calda, in special in jurul datei de 14 iunie, astfel ca maximele vor fi in medie de 26 la 30 de grade, iar minimele de 13...15 grade. 
 
In cursul dupa-amiezelor, instabilitatea atmosferca se va manifesta pe spatii restranse, fiind posibile averse mai frecvente si izolat mai insemnate cantitativ in perioada 16 – 17 iunie. 

Vremea in Moldova

Regimul termic se va mentine in mare parte a intervalului peste cel climatologic specific, astfel ca vremea va fi local calduroasa, media maximelor la nivelul intregii regiuni fiind de 27...31 de grade, iar a minimelor de 13...16 grade, valori chiar mai ridicate fiind posibile in 
jurul datei de 15 iunie. 
 
Chiar daca instabilitatea atmosferica se va manifesta local, in special in zilele de 10 si 11 iunie, iar in puncte izolate se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate, regimul pluviometric la nivelul regiunii se mentine in general deficitar, cel putin pe parcursul primei saptamani. Ploi pe spatii ceva mai extinse sunt estimate in jurul datei de 16 iunie. 

Vremea in Dobrogea 

Vremea va fi calda pe tot parcursul intervalului, dar in mod special in perioada 14 - 16 iunie. Astfel, valorile maxime vor fi in medie de 26...29 de grade, iar minimele de 15...19 grade. 
 
Chiar daca instabilitatea atmosferica va determina averse locale, in special in jurul datelor de 10 si 16 iunie, pe ansamblu regimul pluviometric se va mentine deficitar. 

Vremea in Muntenia 

Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza se va mentine o vreme calda, cu medii ale maximelor de 28...31 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 14 - 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa in general peste normele climatologice, fiind in medie de 13...16 grade. 
 
Instabilitatea atmosferica se va manifesta in special in dupa-amiezele de 10 si 11 iunie si din nou in jur de 16 iunie, cand aversele se vor semnala local. In restul intervalului insa, probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa. 

Vremea in Oltenia 

De-a lungul celor doua saptamani vremea se va mentine calda, astfel ca vor fi maxime in medie de 27...31 de grade, valori chiar mai ridicate urmand a se inregistra in perioada 14 - 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa in general peste normele climatologice, fiind de 13...17 grade, medie regionala. 
 
Instabilitatea atmosferica se va manifesta in orele dupa-amiezelor, in special in zilele de 10 si 11 iunie si din nou in perioada 15 - 17 iunie, cand aversele se vor semnala pe spatii relativ extinse, iar izolat vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate.

Vremea la munte 

Pe tot parcursul intervalului, vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, astfel ca vor fi, in medie, valori maxime de 17...20 de grade si minime de 8...11 grade, pentru perioada 14 - 15 iunie fiind posibile temperaturi chiar si mai ridicate. 
 
Instabilitatea atmosferica se va manifesta in special in zilele de 10 si 11 iunie si din nou in perioada 15 - 17 iunie, cand aversele se vor semnala pe spatii mai extinse si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. 

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
8 iunie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.