Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 25 mai - 7 iunie 2015

Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 25 mai - 7 iunie 2015

La inceputul primei saptamani de prognoza temperaturile maxime diurne vor scadea treptat pana in jurul datei de 27 mai, cand maximele vor ajunge la o medie in jurul valorii de 14-15 grade Celsius. Tot pana pe data de 27 mai in mai multe zone din tara se vor semnala averse pe arii extinse, local insemnate cantitativ si insotite de fenomene specifice instabilitatii atmosferice. 

Vremea in Banat 

In primele zile ale intervalului, temperaturile diurne vor scadea treptat si vor ajunge la o medie in jurul valorii de 15 grade, in data de 27 mai, caracterizand o vreme racoroasa. Din 28 mai pana pe 2 iunie maximele termice vor creste spre medii regionale de 25...26 de grade, valori 
care se vor mentine pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse in medie intre 12 si 14 grade, exceptand noptile din perioada 28 – 31 mai cand vor fi usor mai scazute, spre medii de 8...10 grade Celsius.
 
Pana pe 27 mai, pe arii extinse vor fi averse, local insemnate cantitativ, insotite si de fenomene de instabilitate atmosferica. Ploi slabe, trecatoare, mai pot aparea in perioada 2-6 iunie. 

Vremea in Crisana

Pana pe 27 mai temperaturile maxime vor scadea treptat si vor ajunge la o medie in jurul valorii de 14 grade, caracterizand o vreme racoroasa. In perioada 28 mai - 2 iunie maximele termice vor creste spre medii de 24...25 de grade, valori care se vor mentine pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor avea valori, in medie regionala, de 12...13 grade si doar in noptile din perioada 28 – 31 mai se vor situa la medii de 8...10 grade Celsius. 
 
Pana pe 27 mai, pe arii extinse, vor fi averse, local insemnate cantitativ, insotite si de fenomene de instabilitate atmosferica. Ploi, in general slabe, vor mai aparea pe arii restranse incepand din data de 2 iunie. 

Vremea in Transilvania 

In primele zile ale intervalului, temperaturile diurne vor scadea treptat si vor ajunge la o medie in jurul valorii de 15 grade, in data de 28 mai, caracterizand o vreme racoroasa. Din 29 mai pana pe 2 iunie maximele termice vor creste spre medii regionale de 23...24 de grade, valori 
care se vor mentine pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime vor fi cuprinse, in medie, intre 10 si 12 grade si doar in noptile din perioada 28 – 31 mai se vor situa la medii de 7...8 grade Celsius. 
 
Pana pe 27 mai, pe arii extinse, vor fi averse, local insemnate cantitativ, insotite si de fenomene de instabilitate atmosferica. Ploi in general slabe, vor mai aparea, trecator, pe parcursul celei de-a doua saptamani.

Vremea in Maramures 

In primele zile ale intervalului, temperaturile maxime vor scadea treptat si vor ajunge la o medie in jurul valorii de 16 grade, in 27 si 28 mai, caracterizand o vreme racoroasa. In perioada 29 mai - 2 iunie maximele termice vor creste spre medii de 24 de grade, valoare care se va mentine pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime se vor situa la medii in jur de 8 grade in noptile din perioada 28 – 31 mai, iar in restul intervalului vor fi cuprinse intre 10 si 12 grade Celsius. 
 
In zilele de 25 si 26 mai, pe arii extinse, vor fi averse, local insemnate cantitativ, insotite si de fenomene de instabilitate atmosferica. Ploi in general slabe, vor mai aparea in data de 27 mai si in perioada 2- 6 iunie. 

Vremea in Moldova 

Vremea va fi calda in primele doua zile, cu temperaturi maxime in medie intre 27 si 29 de grade, dar se va racori treptat pana pe 28 mai, cand vor fi medii ale valorilor diurne in jur de 18 grade. In perioada 28 mai - 2 iunie maximele termice vor creste spre medii regionale de 24...25 de grade, valori care se vor mentine pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime se vor situa la medii in jur de 10 grade in noptile din perioada 28 – 31 mai, iar in restul intervalului vor fi cuprinse, in medie, intre 12 si 14 grade Celsius. 
 
Ploi in general slabe cantitativ vor aparea in zilele de 26 si 27 mai, dar posibil pe arii restranse si dupa data de 2 iunie. 

Vremea in Dobrogea 

Vremea va fi apropiata de regimul termic normal, cu maxime in jurul valorii de 24 de grade, exceptand zilele de 28 si 29 mai cand vor fi de 20...21 de grade, iar minimele vor fi cuprinse intre 13 si 15 grade Celsius. 
 
Ploi slabe, pe arii restranse, vor fi in perioada 26 - 28 mai si posibil in jurul datei de 2 iunie. 

Vremea in Muntenia 

In primele zile, temperaturile maxime vor scadea treptat si vor ajunge pe 28 mai la o medie in jurul valorii de 19 grade, caracterizand o vreme racoroasa. In perioada 28 mai - 2 iunie, maximele termice vor creste spre medii de 26...27 de grade, valori care se vor mentine pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime se vor situa la medii regionale in jur de 11 grade in noptile din perioada 29 – 31 mai, iar in restul intervalului vor fi cuprinse, in medie, intre 12 si 14 grade Celsius. 
 
Vor fi averse, mai insemnate cantitativ in prima zi si in general slabe in perioada 26 - 28 mai. Ploi slabe, trecatoare, mai pot aparea in perioada 2-6 iunie. 

Vremea in Oltenia

Pana pe 28 mai, valorile termice maxime vor fi cuprinse in medie intre 19 si 22 de grade si vor caracteriza o vreme racoroasa. In perioada 28 mai - 2 iunie, maximele termice vor creste spre o medie regionala de 26 de grade, valoare care se va mentine pana la sfarsitul intervalului. Temperaturile minime se vor situa la medii intre 10 si 14 grade Celsius. 
 
Vor fi averse, ce pot fi importante cantitativ in prima zi a intervalului. Caracterul de instabilitate al vremii se va mentine si in perioada 26 - 28 mai, cand vor mai fi ploi locale. Probabilitatea de aparitie al precipitatiilor va fi in crestere dupa data de 2 iunie.

Vremea la munte

Pana in data de 28 mai, tendinta temperaturii aerului va fi de scadere, astfel ca vremea va deveni usor mai rece decat in mod obisnuit, cu maxime, in medie regionala, de 8...10 grade si minime ce se vor situa in jurul valorii de 3 grade Celsius. Dupa aceasta data incalzirea va fi 
treptata, astfel ca in a doua saptamana a intervalului de prognoza, se va reveni la maxime, in medie, de 16...17 grade si minime de 7...8 grade, caracterizand un regim termic normal pentru sfarsitul lunii mai si inceputul lunii iunie. 
 
Averse importante cantitativ, ce vor avea si caracter torential vor fi in perioada 25 – 27 mai. La finalul primei saptamani vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, insa dupa data de 1 iunie, sunt asteptate ploi sub forma de aversa si descarcari electrice mai ales in timpul dupa-amiezelor. 

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
25 mai 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.