Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 11-24 mai 2015

Vremea in urmatoarele 2 saptamani. Prognoza meteo 11-24 mai 2015

In primele zile ale primei saptamani de prognoza valorile termice vor creste treptat, iar in proximitatea datei de 14 mai vremea va deveni normala din punct de vedere termic, cu maxime termice de 25 de grade iar minimele nocturne de circa 11 grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in zilele din intervalul 14-20 mai. 

Vremea in Banat 

In primele trei zile, valorile termice vor creste treptat, iar in jurul datei de 14 mai vremea va deveni normala pentru aceasta perioada, cu maxime diurne, in medie regionala, de 25 de grade si minime nocturne de aproximativ 11 grade. Spre sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor scadea, ajungand pe 17 mai sub valorile obisnuite pentru a doua decada a lunii mai, cand se vor inregistra, in medie, maxime de 17...19 grade si minime de 8...9 grade. Vremea se va mentine racoroasa si in prima parte a intervalului 18 – 24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal cu maxime, in medie, de 23...24 de grade si medii regionale ale minimelor de 10 …11 grade. 

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in zilele din intervalul 14 - 20 mai, cand, izolat, cantitatile de apa pot fi mai insemnate. 

Vremea in Crisana 

Procesul de incalzire ce se va resimti la inceputul intervalului de prognoza va conduce spre o vreme normal de calda pentru aceasta perioada, iar in jurul datei de 14 mai se vor inregistra, in medie regionala, temperaturi maxime de 22...23 de grade si minime de 9...10 grade. Intre 15 si 17 mai, valorile termice vor scadea, astfel ca la sfarsitul primei saptamani de prognoza vor fi medii de 17...18 grade ale temperaturilor maxime si de 7...8 grade ale minimelor nocturne. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, regimul termic va marca o crestere treptata, spre valori apropiate de cele caracteristice ale perioadei, respectiv se va ajunge la medii de 22...24 de grade in cursul zilelor si de 9....11 grade, pe parcursul noptilor. 
 
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi ridicata in intervalul 14 - 20 mai, iar in zilele de 15 si 19 mai local se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate.

Vremea in Transilvania 

Valorile termice vor creste pana pe 15 mai, cand vremea va deveni normala pentru aceasta perioada, cu maxime diurne, in medie regionala, de 23 de grade si minime nocturne de aproximativ 9 grade. La sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor scadea, ajungand pe 17 mai sub valorile obisnuite pentru a doua decada a lunii mai, cand se vor inregistra, in medie, maxime de 17 grade si minime de 6 grade. Desi ulterior vremea se va incalzi usor, va fi racoroasa mai ales in prima parte a saptamanii 18 – 24 mai, iar in ultimele zile se va apropia de normal, cu maxime, in medie, de 22...23 de grade si medii regionale ale minimelor de 8....9 grade. 
 
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in zilele din intervalul 14 - 19 mai, cand izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

Vremea in Maramures 

Regimul termic va reveni la normal ca urmare a incalzirii vremii, cu maxime diurne de 20…21 grade si minime nocturne de aproximativ 9 grade (pe 14 si 15 mai), insa in primul week-end valorile termice diurne vor scadea, ajungand, in medie regionala, la maxime de 17 grade, in timp ce media minimelor va cobori spre 7 grade. Ulterior, pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, temperaturile vor creste treptat, indeosebi pe parcursul zilelor, astfel incat in cel de-al doilea week-end se vor consemna, in medie, maxime termice de 22...23 de grade si minime in jur de 9 grade. 
 
Aversele, oricand posibile in intervalul 14 - 20 mai, vor avea o probabilitate mai mare de aparitie in data de 15 mai, cand local se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate. 

Vremea in Moldova

Intervalul va debuta cu o incalzire, astfel incat, pe 13 - 14 mai, valorile termice vor deveni usor mai ridicate decat mediile climatologice ale perioadei, media regionala a maximelor urmand a fi in jur de 23 de grade, iar a minimelor de 10...11 grade. Intre 15 si 17 mai se va remarca o scadere de temperatura, in medie de 3...4 grade, atat ziua cat si noaptea. Ulterior, pana spre sfarsitul celei de-a doua saptamani, se vor reveni la valori termice apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, respectiv pe 23 – 24 mai vor fi maxime in medie de 21...23 de grade si o medie regionala a minimelor de aproximativ 11 grade. 
 
Probabilitatea de apritie a ploilor, mai ales sub forma de aversa, insotite si de descarcari electrice va fi mai ridicata in jurul datei 16 mai si in intervalul 18 - 20 mai, cand izolat vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate. 

Vremea in Dobrogea 

Pe fondul unor mici variatii a temperaturii aerului de la o zi la alta, intreg intervalul de prognoza va fi caracterizat de o vreme apropiata de normalul termic pentru a doua jumatate a lunii mai. Astfel, in prima saptamana se vor inregistra, in medie, maxime de 20...22 de grade si minime de 11...12 grade. La inceputul saptamanii viitoare este probabila o racire, astfel ca media pe intreaga regiune a temperaturilor maxime si minime va cobori cu 3...4 grade, iar ulterior se va produce o incalzire treptata a vremii, incat temperaturile vor reveni la normal. 
 
In conditiile vremii predominant frumoase, probabilitatea de aparitie a fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va fi redusa

Vremea in Muntenia

In primele trei-patru zile, valorile termice vor creste treptat, iar in jurul datei de 15 mai vremea va deveni normala pentru aceasta perioada, cu maxime diurne, in medie regionala, de 26 de grade si minime nocturne de aproximativ 12 grade. La sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor scadea, ajungand sub valorile obisnuite pentru a doua decada a lunii mai, astfel ca, pe 17 mai, se vor inregistra, in medie, maxime de 20 de grade si minime de 8...9 grade. Vremea se va mentine racoroasa si in prima parte a intervalului 18 – 24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal cu maxime, in medie, de 24...25 de grade si medii ale minimelor de 10 …11 grade. 
 
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in zilele din intervalul 16 - 20 mai, cand local se vor semnala si descarcari electrice, iar izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate

Vremea in Oltenia

Pana pe 15 mai, valorile termice vor creste treptat, ajungandu-se la maxime diurne, in medie, de 25 de grade si minime nocturne de aproximativ 12 grade, adica valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada. La sfarsitul primei saptamani, temperaturile vor scadea, astfel ca, pe 17 mai, se vor inregistra, in medie regionala, maxime de 19 grade si minime de 8...9 grade. Vremea se va mentine racoroasa si in prima parte a intervalului 18 – 24 mai, iar ulterior regimul termic se va apropia treptat de normal, cu maxime, in medie, de 23...24 de grade si medii ale minimelor de 10 …11 grade. 
 
Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in zilele din intervalul 16 - 20 mai, cand izolat cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

Vremea la munte 

Pe fondul unor mici variatii a temperaturii aerului de la o zi la alta, intreg intervalul de prognoza va fi caracterizat de o vreme apropiata de normalul termic pentru a doua jumatate a lunii mai. Astfel, in prima saptamana se vor inregistra, in medie, maxime de 12...15 grade si minime de 3...5 grade. La inceputul saptamanii viitoare este probabila o racire, astfel ca media pe intreaga regiune a temperaturilor maxime si minime va cobori cu 3...4 grade, iar ulterior se va produce o incalzire treptata a vremii, incat temperaturile vor reveni la normal. 
 
Probabilitatea de aparitie a averselor si descarcarilor electrice, oricand posibile in intervalul 14 - 22 mai, va fi mai ridicata in jurul datei de 16 mai, cand local se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate. 
 
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.  
11 mai 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.