Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 4-17 mai 2015. Vremea in urmatoarele 2 saptamani

Prognoza meteo 4-17 mai 2015. Vremea in urmatoarele 2 saptamani

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
 
La inceputul primei saptamani de prognoza temperaturile diurne vor creste treptat iar vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada in unele regiuni din tara. In majoritatea regiunilor probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in jurul datelor de 6-7 mai.

Vremea in Banat

In primele trei zile ale intervalului valorile termice vor creste treptat, iar vremea va deveni deosebit de calda pentru acesta perioada, cu maxime diurne, in medie regionala, in jur de 31 de grade pe data de 6 mai si minime nocturne de aproximativ 15 grade, pe 6 si 7 mai. Ulterior, temperaturile vor scadea, astfel ca in perioada 7 – 9 mai se vor inregistra, in medie, maxime de 22...24 de grade si minime de 9...11 grade.
 
O noua scadere a valorilor termicese va inregistra la inceputul celei de-a doua saptamani de prognoza, pentru ca in intervalul 13 – 17 mai, regimul termic sa se mentina relativ constant, cu maxime, in medie, de 22 de grade si minime de 8 …10 grade.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi mai mare in jurul datelor de 6 si 7 mai, dar si in intervalul 9 – 17 mai. 

Vremea in Crisana

Procesul de incalzire ce se va resimti la inceputul intervalului de prognoza va determina o vreme deosebit de calda pentru acesta perioada, iar in 6 mai se vor inregistra, in medie regionala, temperaturi maxime de 30 de grade si minime de 14...15 grade. In cursul zilei de joi, 7 mai, valorile termice vor scadea accentuat, iar pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza se vor situa in jurul unor medii de 20...23 de grade pentru temperaturile maxime si de 8...10 grade, in cazul minimelor nocturne.
 
A doua saptamana de prognoza va debuta cu o noua racorire a vremii, iar valorile diurne nu vor mai depasi, in general, 18 grade. Insa, incepand cu data de 13 mai, temperaturile vor marca o crestere, spre valori apropiate de mediile multianuale caracteristice perioadei, respectiv 21...22 de grade in cursul zilelor si in jur de 10 grade pe parcursul noptilor.

Probabilitatea de aparitie a averselor va fi ridicata in zilele de 6 si 7 mai, precum si in intervalul 9 - 17 mai, cu posibilitatea ca in jurul datei de 10 mai sa se inregistreze cantitati de apa mai insemnate.

Vremea in Transilvania

La inceputul primei saptamani de prognoza, valorile termice vor fi in crestere treptata, cea mai calda zi urmand a fi cea de miercuri, 6 mai, cand media regionala a temperaturilor maxime va fi de 27 de grade, iar in noaptea de miercuri spre joi, minimele termice se vor situa, in general, in jurul a 12...13 grade.
 
Temperatura aerului va marca o scadere semnificativa pe data de 7 mai, spre valori normale pentru acesta perioada a anului, iar pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, vor fi mici oscilatii in jurul unor medii de 18...21 de grade ale maximelor diurne si de 6...8 grade pentru minimele nocturne.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in 6 si 7 mai, cand vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate si, zilnic, dupa data de 10 mai. 

Vremea in Maramures

Vremea va fi din ce in ce mai calda in primele trei zile de prognoza, insa, in 7 mai, valorile termice vor scadea accentuat, cu aproximativ 8 grade, ajungand, in medie regionala, la maxime diurne de 20…22 grade si minime nocturne de aproximativ 8 grade, temperaturi ce vor caracteriza un regim termic normal pentru aceasta perioada.
 
Ulterior, pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile se vor mentine in jurul acestor valori, cu mentiunea ca intre 10 si 12 mai, se va consemna o scadere usoara, cu 2...4 grade.

Vor fi posibile averse aproape zilnic, iar pe 6 mai, precum si in intervalul 10 – 12 mai, creste probabilitatea pentru cantitati de apa mai insemnate. 

Vremea in Moldova

Intervalul va debuta cu o incalzire treptata a vremii, astfel incat, pe 6 mai, valorile termice se vor situa peste mediile climatologice ale perioadei, media regionala a maximelor urmand a fi de 24 de grade, iar a minimelor de 12 grade.
 
Dupa aceasta data se va remarca o scadere de temperatura, iar pana spre sfarsitul intervalului, se vor inregistra valori termice apropiate de mediile multianuale specifice perioadei, respectiv maxime de 20...22 de grade si o medie regionala a minimelor de aproximativ 10 grade. Valori mai scazute sunt posibile in zilele de 11 si 12 mai, cand vremea va fi racoroasa, mai ales in nordul regiunii.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in jurul datei 7 mai si dupa data de 11 mai, cand, izolat vor fi posibile si cantitati de apa mai insemnate.

Vremea in Dobrogea

Intreaga perioada va fi caracterizata o vreme normala din punct de vedere termic pentru prima jumatate a lunii mai. Se vor inregistra maxime, in medie regionala, de 20 de grade, valori mai coborate urmand a se inregistra pe litoral, in timp ce minimele nocturne vor fi de 10...12 grade. La inceputul saptamanii viitoare, este probabila o racire de scurta durata, astfel ca media temperaturilor maxime, pe intreaga regiune, va cobori cu 2...3 grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in 7 mai si in intervalul 11 – 14 mai. 

Vremea in Muntenia

La inceputul intervalului, valorile termice vor fi in crestere, spre maxime ce vor atinge medii regionale in jurul a 26 de grade si minime de aproximativ 13 grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada. Dupa data de 7 mai, vor fi temperaturi in limite normale, respectiv maxime in jur de 22 de grade si minime de 9...10 grade.
 
Aceste temperaturi se vor mentine pana spre finalul intervalului, cu mentiunea ca, in zilele de 11 si 12 mai, este posibila o scadere usoara a temperaturilor diurne, pana la o medie regionala de 20 de grade.

Pentru data de 7 mai, creste probabilitatea de apariție a ploilor, izolat insemnate cantitativ. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata si in a doua saptamana de prognoza. 

Vremea in Oltenia

In primele zile ale intervalului, valorile termice vor creste semnificativ, iar vremea va devenideosebit de calda pentru acesta perioada. Prin urmare, in ziua de miercuri 6 mai se va atinge o medie regionala a maximelor diurne de 28 de grade si a minimelor nocturne de aproximativ 13...14 grade.
 
Ulterior, temperaturile vor marca o scadere, iar regimul termic va deveni apropiat de cel normal pentru aceasta data, cu maxime in jurul a 22 de grade si minime de 10 grade. Valori mai scazute sunt posibile in intervalul 10 – 12 mai, cand media maximelor va cobori spre 18 grade, iar a celor minime spre 8 grade, caracterizand o vreme racoroasa.

Probabilitatea de ploaie va fi mai pronunțata in ziua de 7 mai si in intervalul 10 – 12 mai. 

Vremea la munte

Debutul intervalului de prognoza va fi caracterizat de o crestere semnificativa a temperaturii, astfel incat, in 6 mai, media valorilor maxime va ajunge la 20 de grade, iar cea a minimelor la 9....10 grade. In a doua jumatate a primei saptamani regimul termic va marca o scadere, ceea ce va aduce temperaturile in limite normale climatologic, respectiv maxime de 13...14 grade si minime de 4...5 grade. Mai racoare va fi in zilele de 11 si 12 mai, cand media maximelor va fi in jur de 10 grade, iar a celor minime de 2...3 grade.

In jurul datei de 7 mai si dupa data de 10 mai probabilitatea de aparitie a ploilor, izolat importante cantitiativ va fi ridicata. In restul intervalului, ploile se vor semnala pe arii mai restrinse. 
4 mai 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.