Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Risc de inundatii in 21 de judete

Risc de inundatii in 21 de judete

Risc de inundatii in 21 de judete

Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor a trimis in cursul acestei dupa-amiezi o avertizare hidrologica COD GALBEN catre prefecturile judetelor: Arges, Bacau, Brasov, Caras Severin, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Mehedinti, Neamt, Olt, Suceava,Teleorman, Timis si Valcea (17 prefecturi) si o avertizare hidrologica COD PORTOCALIU catre prefecturile judetelor Buzau, Covasna, Prahova si Vrancea(4 prefecturi).
Fenomenele vizate sunt cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE SI INUNDATIE, in intervalul 23.03.2007, ora 06.00 – 25.03.2007, ora 12.00.
Bazinele hidrografice afectate vor fi: Timis, Barzava, Caras, Cerna, Nera, Jiu, Olt,Vedea, Arges, Ialomita, Buzau, Rm. Sarat, Putna, Trotus, Bistrita, Suceava si Moldova.
Avertizarea prevede ca, urmare a precipitatiilor inregistrate in intervalul 21-22.03.2007, a cedarii apei din stratul de zapada din zona de munte, dar si a precipitatiilor prevazute pentru intervalul 23.03.07, ora 02:00 - 24.03.2007, ora 08:00, se vor produce cresteri semnificative de debite si niveluri pe raurile din bazinele hidrografice afectate.

Incepand cu data de 23.03.2007, ora 06.00, exista risc de producere de viituri sau cresteri rapide de niveluri, neconducand la pagube semnificative, cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE pe raurile: Timis superior, Barzava, Nera, Caras, Cerna, Jiu superior, Motru, Cosustea, Amaradia, Raznic, Drancea, Desnatui, Olt (curs superior si afluenti), Oltet, Teslui, Vedea,
Teleorman, pe unii afluenti ai Argesului (R. Targului, Valsan, Neajlov, Argesel, R. Doamnei), Sabar, Colentina, Dambovita, Rm. Sarat, Putna, Trotus, unii afluenti ai Bistritei, Sucevei si Moldovei din judetele: Caras Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj, Dolj, Rm. Valcea, Olt, Arges,Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Brasov, Covasna, Harghita, Bacau, Neamt si Suceava.

Incepand cu data de 23.03.2007, ora 06.00, exista risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ la nivel local, cu depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE pe cursurile superioare ale Prahovei si Buzaului, pe Teleajen si pe cursurile superioare si mijlocii ale raurilor Putna si Rm. Sarat din judetele: Prahova, Buzau, Vrancea si Covasna.

Sursa: Minsiterul Mediului si Gospodaririi Apelor, 23 martie 2007

23 martie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.