Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 30 martie - 12 aprilie 2015

Vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 30 martie - 12 aprilie 2015

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
 
La inceputul saptamanii, temperaturile diurne se vor situa in apropierea mediilor climatologice, intre 12 si 14 grade, in majoritatea regiunilor din tara. Ploi se vor semnala aproape zilnic in unele regiuni din tara, in timp ce in Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia doar local si trecator va ploua pana pe data de 4 aprilie.  

Vremea in Banat 

La inceputul intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 13 si 15 grade, dar in perioada 2 – 7 aprilie vor scadea pana la medii de 9...10 grade, caracterizand o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Dupa data de 8 aprilie temperaturile vor creste usor si treptat pana la valori medii de 13...14 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptand noptile din perioada 2 – 8 aprilie cand vor apropiate de pragul de inghet. 
 
Vor fi ploi aproape zilnic, local moderate cantitativ in zilele de 30 si 31 martie, dar posibil si in 5 si 6 aprilie. In special in zonele de deal, in noptile mai reci, nu sunt excluse precipitatiile mixte. 

Vremea in Crisana 

In primele doua zile ale intervalului, temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 12 si 14 grade, dar in perioada 2 – 7 aprilie vor scadea pana la medii de 8...9 grade, caracterizand un regim termic sub cel normal. Dupa data de 8 aprilie tendinta va fi de incalzire usoara pana la valori medii de 12 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi usor pozitive, exceptand noptile din perioada 2 – 8 aprilie cand se vor situa in medie intre -2 si 0 grade. 
 
Vor fi ploi aproape zilnic, local moderate cantitativ in zilele de 30 si 31 martie, dar posibil si in jurul datelor de 2 si 7 aprilie. In special in zonele de deal, in noptile mai reci, nu sunt excluse precipitatiile mixte. 

Vremea in Transilvania 

La inceputul intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 10 si 12 grade, dar in perioada 2 – 8 aprilie vor scadea pana la medii de 6...7 grade, caracterizand o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Incepand cu data de 9 aprilie temperaturile vor creste usor si treptat si se vor apropia de medii de 10...12 grade Celsius in ultimele doua zile. Temperaturile minime vor fi pozitive doar in primele trei nopti, apoi se vor incadra intre -4 si 0 grade. 
 
Vor fi ploi aproape zilnic, in general slabe cantitativ, dar in noptile mai reci, trecator vor fi precipitatii mixte. 

Vremea in Maramures

In primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 10 si 12 grade, dar in perioada 2 – 7 aprilie vor scadea pana la medii de 6...7 grade si vor caracteriza un regim termic sub cel normal. Dupa data de 8 aprilie, temperaturile vor creste usor si treptat si se vor apropia de medii de 10...12 grade Celsius. Temperaturile minime se vor situa intre -3 si 0 grade, exceptand primele trei si ultimele doua nopti, cand vor fi usor pozitive. 
 
Vor fi ploi aproape zilnic, local moderate cantitativ in zilele de 30 si 31 martie, 2 aprilie si posibil in jurul datei de 7 aprilie. In noptile mai reci, vor fi precipitatii mixte. 

Vremea in Moldova 

La inceputul intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 12 si 15 grade, dar in perioada 2 – 8 aprilie vor scadea pana la medii de 8...10 grade, caracterizand o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Incepand cu data de 9 aprilie temperaturile vor creste usor si treptat si se vor apropia de medii de 12...14 grade Celsius in ultimele doua zile. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptand noptile din intervalul 2 – 8 aprilie cand se vor incadra intre -2 si 0 grade. 
 
In prima saptamana doar local si trecator va ploua, apoi vor fi ploi, in general slabe cantitativ, pe arii mai extinse. De mentionat ca, in noptile mai reci, nu sunt excluse precipitatiile mixte.

Vremea in Dobrogea 

In perioada 30 martie – 2 aprilie si dupa data de 10 aprilie valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 12 si 14 grade, dar in restul intervalului vor fi in jurul valorii medii de 10 grade, caracterizand o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Temperaturile minime vor fi pozitive de-a lungul celor doua saptamani si se vor incadra, in medie, intre 2 si 6 grade. 
 
Pana pe data de 4 aprilie, doar local si trecator va ploua, apoi vor fi ploi, in general slabe cantitativ, pe arii mai extinse. 

Vremea in Muntenia 

La inceputul intervalului, temperaturile maxime vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 14 si 16 grade, dar in perioada 3 – 8 aprilie vor scadea pana la medii de 10...11 grade, caracterizand o vreme mai rece decat in mod obisnuit. Dupa data de 9 aprilie temperaturile vor creste usor si treptat pana la valori medii de 13...14 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptand noptile din perioada 3 – 8 aprilie, cand vor apropiate de pragul de inghet. 
 
Pana pe data de 4 aprilie, doar local si trecator va ploua, apoi vor fi ploi, in general slabe cantitativ, pe arii mai extinse. 

Vremea in Oltenia 

In primele zile ale intervalului, valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice si se vor situa intre 12 si 14 grade, dar in perioada 3 – 8 aprilie vor scadea pana la medii de 10...11 grade, caracterizand un regim termic sub cel normal. Dupa data de 9 aprilie, temperaturile vor creste usor si treptat pana la valori medii de 13...14 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi pozitive, exceptand noptile din perioada 3 – 8 aprilie, cand vor apropiate de pragul de inghet. 
 
Pana pe data de 4 aprilie, doar local si trecator va ploua, apoi vor fi ploi, in general slabe cantitativ, pe arii mai extinse. 

Vremea la munte 

In primele trei zile ale intervalului si dupa data de 9 aprilie, valorile termice diurne medii vor fi cuprinse intre 2 si 6 grade, dar in restul perioadei de prognoza se vor situa in jurul valorii de 0 grade si vor caracteriza o vreme mai rece decat in mod obisnuit. De-a lungul celor doua saptamani, temperaturile minime vor fi negative, in medie, intre -8 si -2 grade Celsius. 
 
Aproape zilnic vor cadea precipitatii, in general slabe cantitativ, sub forma de lapovita si ninsoare, exceptand intervalele 30 martie – 1 aprilie si 9 – 12 aprilie, cand vor predomina ploile. 
30 martie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.