Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 16-29 martie 2015. Vremea in urmatoarele doua saptamani

Prognoza meteo 16-29 martie 2015. Vremea in urmatoarele doua saptamani

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

La inceputul intervalului valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. Mai apoi, valorile termice vor marca o scadere, vremea devenind normala din punct de vedere termic. Probabilitatea mai mare de precipitatii va fi in intervalul 18-19 in Transilvania, Oltenia si in zona montana si in intervalul 18-20 in Moldova, Muntenia, Dobrogea. 

Vremea in Banat 

Vremea va fi calda in primele doua zile, apoi valorile termice vor marca o scadere, apropiindu-se de cele normale in aceasta perioada. Astfel, intre 18-20 martie si 23-27 martie, media maximelor se va situa in jurul a 10 grade, iar minimele vor fi apropiate de pragul inghetului. In celelalte zile, temperaturile vor fi cu 2…3 grade mai ridicate. 

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi scazuta in prima saptamana, dar de duminica apar ploile pe arii extinse, in general slabe cantitativ. 

Vremea in Crisana 

La inceputul intervalului, valorile termice vor fi cu 4...5 grade mai ridicate decat cele normale, maximele situandu-se, in medie regionala, in jurul a 14...15 grade. Din 18 martie vremea se va raci si va deveni normala pentru aceasta perioada. Pana spre sfarsitul lunii, regimul termic se va mentine la valori de aproximativ 10 grade ziua si in jur de 0 grade noaptea, exceptie facand 21-22 martie, respectiv 28-29 martie, cand temperaturile vor fi usor mai ridicate. 
 
Vremea va fi predominant frumoasa pana pe 21 martie, apoi va ploua in fiecare zi, in general slab cantitativ si pe arii extinse. 

Vremea in Transilvania 

Dupa doua zile cu vreme calda, cu maxime, in medie regionala, de 11...12 grade si minime intre -2 si 0 grade, in intervalul 18-20 martie temperaturile vor marca o scadere accentuata, de aproximativ 6 grade si se vor situa sub cele normale. La sfarsitul primei saptamani, vremea se incalzeste din nou, maximele diurne depasind 10 grade, in medie, iar minimele nocturne apropiindu-se de 0 grade. In a doua saptamana, valorile termice vor marca o scadere usoara, si vor fi comparabile cu mediile climatologice specifice acestei perioade din an. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii, slabe cantitativ, va fi mai ridicata in intervalul 18-19 martie si dupa data de 22 martie. Acestea vor fi mixte in estul regiunii si predominant ploi in rest. Vor fi conditii de formare a poleiului. 

Vremea in Maramures 

Primele doua zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic mai ridicat decat cel normal in aceasta perioada, cu media maximelor de 12...13 grade si a minimelor de -2...0 grade. Din 18 martie si pana spre sfarsitul lunii, chiar daca se vor inregistra usoare variatii de la o zi la alta, temperaturile vor fi apropiate de normele climatologice, valorile diurne incadrandu-se, in medie, intre 8 si 10 grade. Minimele nocturne vor creste treptat, de la -3 grade la mjlocul primei saptamani, pana la 0...1 grad. 
 
Vremea va fi predominant frumoasa pana pe 21 martie, apoi, pe arii relativ extinse, se vor semnala ploi slabe, dar trecator, intre 23 si 26 martie, si precipitatii mixte. 

Vremea in Moldova  

In prima jumatate a acestei saptamani, valorile termice vor scadea treptat, de la maxime, in medie regionala, de 11 grade, pana la 5 grade pe 18 si 19 martie, cand vremea va fi mai rece decat in mod normal in aceasta perioada. Apoi, pana pe 22 martie, temperaturile vor creste semnificativ, cu 6...7 grade. In tot acest interval, minimele nocturne se vor mentine negative, intre -4 si -2 grade. Saptamana viitoare, regimul termic va marca o noua scadere, pana la valori medii diurne de 8 grade intre 23 si 26 martie. Pe fondul nebulozitatii accentuate, in timpul noptilor temperaturile se vor usor mentine mai ridicate, osciland in jurul valorii de 0 grade. 
 
In intervalul 18-20 martie, pe spatii extinse, sunt estimate precipitatii slabe mixte. Din 22 martie si pana la sfarsitul lunii, vor cadea ploi slabe si, doar trecator, lapovite. 

Vremea in Dobrogea 

Pana pe 19 martie, vremea se va raci treptat, de la temperaturi diurne, in medie regionala, de 9 grade, pana la 4...5 grade. Apoi valorile termice vor creste si vor ajunge la 10...12 grade pe 22 martie si se vor mentine in acest ecart si pe parcursul celei de a doua saptamani de prognoza. Temperaturile minime vor avea aceeasi evolutie si vor fi cuprinse, in medie, intre -1 si 5 grade, cu cele mai scazute valori pe 18 martie. 
 
In intervalul 18-20 martie sunt estimate precipitatii mixte, in general slabe cantitativ, iar in a doua saptamana de prognoza sunt posibile ploi slabe in fiecare zi.

Vremea in Muntenia  

In prima jumatate a acestei saptamani, valorile termice vor scadea treptat, de la maxime in medie de 12 grade, pana la 6 grade pe 18 si 19 martie, cand vremea va deveni mai rece decat in mod obisnuit. Apoi, pana pe 22 martie, temperaturile vor creste semnificativ, cu 7...8 grade. In tot acest interval, minimele nocturne se vor mentine preponderent negative. In a doua saptamana de prognoza, regimul termic se va mentine apropiat de cel normal, mediile maximelor fiind cuprinse intre 10 si 13 grade, iar minimele intre 1 si 3 grade. 
 
In intervalul 18-20 martie sunt estimate precipitatii mixte, slabe cantitativ. Din 22 martie si pana la sfarsitul lunii, temporar vor cadea ploi slabe, si doar izolat, lapovite. 

Vremea in Oltenia 

La inceputul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice, apoi vor marca o scadere usoara, media regionala a maximelor ajungand la 8 grade, pe 18-19 martie. In urmatoarele doua-trei zile vremea se va incalzi, iar temperaturile medii diurne vor atinge 12...13 grade. In a doua saptamana, regimul termic va fi apropiat de cel obisnuit in aceasta perioada, maximele osciland, in medie, intre 9 si 12 grade, cu cele mai scazute valori intre 24 si 26 martie. Temperaturile nocturne vor fi preponderent negative in prima saptamana, apoi vor deveni usor pozitive. 
 
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare in intervalul 18-19 martie, cand acestea vor fi mixte, dar si dupa data de 22 martie, cand, pe arii extinse vor cadea mai ales ploi, in general slabe cantitativ. 

Vremea la munte 

Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit intre 18 si 20 martie, cand temperaturile medii diurne vor fi negative, iar cele nocturne se vor apropia de pragul gerului. In restul intervalului, valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice si se vor incadra, in medie, intre 2 si 4 grade ziua, si intre -6 si -3 grade in timpul noptilor. 
 
In primele doua zile vremea va fi in general frumoasa, apoi vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, pe arii mai extinse in intervalul 18-19 martie si dupa data de 22 martie. 
16 martie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.