Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 9-22 martie 2015. Cum va fi vremea in fiecare regiune a tarii.

Prognoza meteo 9-22 martie 2015. Cum va fi vremea in fiecare regiune a tarii.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

In primele trei zile ale intervalului vremea se va incalzi, insa, in perioada 12-15 martie, valorile termice vor marca o scadere. Probabilitatea pentru precipitatii, in general slabe cantitativ va fi mai ridicata in intervalul 11-15 martie. 

Vremea in Banat 

In primele trei zile, vremea se va incalzi, astfel incat media regionala a maximelor termice va creste de la 10 la 12 grade, iar cea a minimelor, de la -2 la 2 grade. Intre 12 si 15 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 6...8 grade, ziua, si -2...0 grade, noaptea, se vor situa sub cele normale pentru a doua decada a lunii martie. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi diurne si nocturne in usoara crestere, apropiate de mediile climatologic specifice acestei perioade din an. 

Probabilitatea pentru precipitatii, in general slabe cantitativ, va fi ridicata in intervalul 11 - 14 martie. Vor fi ploi, dar trecator se pot semnala si precipitatii mixte in timpul noptilor. Pe parcursul celei de-a doua saptamani vor fi intervale cu ploi slabe, pe spatii restranse. 

Vremea in Crisana 

In intervalul 9-11 martie, temperaturile maxime de 11...13 grade, in medie regionala, vor fi usor mai ridicate decat in mod obisnuit, iar media celor minime, initial negativa, va ajunge sa depaseasca cu putin pragul inghetului. Incepand din data de 12 martie si pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar, marcand o scadere mai mare la valorile diurne, a caror medie va fi de 7...9 grade, si ceva mai redusa la valorile nocturne, in medie de -3...-1 grad. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere usoara si treptata, caracterizand un regim termic in general normal pentru aceasta perioada din an. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii slabe cantitativ va fi ridicata in intervalele 11 - 15 martie, 17 martie si 19-22 martie. Local va ploua, dar trecator, in timpul noptilor, se pot semnala si precipitatii mixte.

Vremea in Transilvania 

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de temperaturi diurne usor mai ridicate decat in mod normal, maximele fiind, in medie regionala, de 9...11 grade, in timp ce media minimelor, desi in crestere, se va mentine negativa, intre -5 și -2 grade. Cu incepere din 12 martie si pana la sfarsitul primei saptamani, valorile termice vor caracteriza o vreme mai rece decat in mod obisnuit, mediile maximelor fiind de 5...7 grade, iar cele ale minimelor de -4...-3 grade. Intre 16 si 22 martie, media valorilor termice maxime diurne va creste destul de putin, atingand 8 grade, iar temperaturile nocturne se vor situa, la randul lor, usor sub mediile climatologice specifice acestei perioade din an, cu o medie in jurul valorii de -3 grade. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii slabe, mixte, va fi mai ridicata in intervalele 12-15 martie si 17-18 martie, dar acestea vor fi posibile, pe spatii restranse, si in cursul celei de-a doua saptamani. Vor fi conditii de formare a poleiului. 

Vremea in Maramures 

Primele trei zile ale acestei saptamani vor fi caracterizate de un regim termic mai ridicat de cel normal la inceput de martie, cu maxime in medie de 10...12 grade, insa noptile vor fi reci, media minimelor fiind de -4...-2 grade. Apoi temperaturile diurne vor cobori sub normalul  perioadei, cu maxime, in medie regionala, intre 6 si 8 grade, iar cele nocturne vor avea o medie usor negativa. In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor creste usor, in special la maxime, astfel ca se va atinge treptat normalul datei calendaristice. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii in general slabe, predominant ploi, va fi mai ridicata in datele de 12, 17, 21 si 22 martie, acestea fiind posibile la nivel local si in cea de-a doua saptamana. 

Vremea in Moldova 

In intervalul 9-11 martie, zilele vor fi mai calde decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime de 10...11 grade, in medie regionala, dar noptile vor fi reci, cu o medie a minimelor de -3...-1 grad. Insa, in a doua parte a primei saptamani, valorile termice diurne vor marca o scadere, astfel incat media maximelor va fi de 4...7 grade, iar cea a minimelor va creste, osciland in jurul pragului de inghet. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in usoara crestere, cu precadere la valorile maxime, incat regimul termic va fi apropiat de cel 
normal pentru aceasta perioada a lunii martie. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii, predominant ploi, pe spatii mai extinse si posibil moderate cantitativ, va fi ridicata in intervalul 12 – 14 martie, dar ploi slabe si pe spatii relativ restranse sunt de așteptat si in timpul celei de-a doua saptamani. 

Vremea in Dobrogea 

In prima saptamana, regimul termic diurn se va situa usor sub cel normal pentru aceasta perioada din an, concretizat prin media maximelor de 7...9 grade. Temperaturile minime vor avea medii intre 0 si 3 grade. In intervalul 16 – 22 martie valorile termice vor marca o crestere usoara, astfel incat mediile diurne vor ajunge la 10...11 grade, adica in jurul celor specifice datei din calendar, in timp ce minimele nocturne vor continua sa fie usor pozitive. 
 
Probabilitatea pentru ploi pe spatii extinse, slabe si moderate cantitativ, va fi mai mare in intervalul 11 – 15 martie. Pe parcursul celei de-a doua saptamani isi pot face aparitia, doar izolat, ploile slabe sau burnita. 

Vremea in Muntenia 

In intervalul 9-11 martie, zilele vor fi usor mai calde decat in mod obisnuit, cu temperaturi maxime de 9...11 grade, in medie regionala, dar noptile vor fi reci, cu o medie a minimelor de -2...0 grade. In a doua parte a primei saptamani, valorile termice diurne vor marca o usoara  scadere, astfel incat media maximelor va fi de 7...9 grade, iar cea a minimelor va creste, osciland in jurul pragului de inghet. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in usoara crestere, cu precadere la valorile maxime, incat regimul termic va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada a lunii martie. 
 
Probabilitatea pentru ploi in general slabe cantitativ va fi mai ridicata in intervalele 12 - 15 martie si pe 17 martie, dar local si trecator sunt posibile ploi slabe si in cea de-a doua saptamana.

Vremea in Oltenia 

In prima saptamana, regimul termic diurn va fi apropiat de cel normal pentru aceasta perioada din an, concretizat prin maxime de 7...10 grade, in medie regionala, si minime intre -2 si 2 grade. In intervalul 16 – 22 martie valorile termice vor marca o crestere usoara si treptata fata de sfarsitul primei saptamini, astfel incat mediile diurne vor ajunge in jurul a 11 grade, in timp ce minimele nocturne vor continua sa oscileze in jurul pragului de inghet. 
 
Probabilitatea pentru ploi in general slabe cantitativ va fi mai ridicata in intervalele 12 - 15 martie si 16-17 martie, dar pe arii restranse vor fi ploi slabe si in cea de-a doua saptamana. 

Vremea la munte 

La inceputul intervaluIui, dar si in cea de-a doua saptamana, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de 1...4 grade si ale minimelor de -6...-3 grade. Ceva mai rece va fi intervalul 12-16 martie, cand media temperaturilor maxime va fi negativa, iar pe timpul noptilor valorile termice medii vor cobori spre -8 grade. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai ridicata in a doua parte a primei saptamani, in special in intervalul 12-13 martie, cand in zonele inalte vor predomina ninsorile. In a doua saptamana, temporar, vor fi ploi, lapovite si ninsori slabe. Vor fi conditii de formare a poleiului. 
9 martie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.