Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 2-15 martie 2015

Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 2-15 martie 2015

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
 
In prima saptamana a intervalului vremea va mai calda decat in mod normal pentru prima decada a lunii martie in majoritatea regiunilor din tara. Pe parcursul primei saptamani probabilitate de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata, acestea urmand a fi mai insemnate cantitativ in noaptea de 2-3 martie, dar si in zilele de 5 si 6 martie. 

Vremea in Banat

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit pentru inceputul lunii martie, cu temperaturi maxime de 10...14 grade si minime de -1...4 grade, mediat pe regiune. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 5...8 grade ziua si -3...0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an. 

Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala precipitatii mixte. Pe parcursul celei de-a doua 
saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie.

Vremea in Crisana 

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme usor mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, concretizata prin maxime de 8...13 grade si minime -1...4 grade, medii regionale. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 5...7 grade ziua si -4...-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa peste mediile climatologic specifice perioadei din an. 
 
Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente si mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala lapovita si ninsoare. Pe 
parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie. 

Vremea in Transilvania 

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme usor mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, cu medii regionale ale maximelor de 7...11 grade si ale minimelor de -3...2 grade. Incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o  scadere, astfel incat mediile de 3...6 grade ziua si -6...-2 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana, este estimata o incalzire a vremii, astfel ca temperaturile se vor situa din nou, in marea lor majoritate, pestemediile climatologic specifice perioadei din an. 
 
In prima saptamana probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, indeosebi in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala mai ales lapovite si ninsori. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai  restranse, in principal in jurul datei de 10 martie. 

Vremea in Maramures

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel normal la inceput de martie, cu maxime, in medie regionala, de 6...8 grade si minime de -2...4 grade. Apoi vremea se va raci, astfel ca temperaturile se vor situa sub mediile multianuale  caracteristice, ziua intre 4 si 6 grade, iar noaptea intre -4 și -1 grad. In cea de-a doua saptamana, valorile termice vor creste din nou si, in special cele diurne, vor depasi normalul datei calendaristice. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in prima saptamana, acestea urmand a fi mai insemnate cantitativ in noaptea de 2/3 martie cand vor predomina ploile, dar si in intervalul 5-6 martie cand vor fi mai ales ninsori. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate ploi mai putine si in general slabe, cel mai probabil in jurul datei de 10 martie.

Vremea in Moldova 

In primele zile, vremea va fi in general mai calda decat ar fi normal, cu temperaturi diurne de 8...12 grade si minime de -2...3 grade, in medie. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 3...6 grade ziua si -3...-1 grad noaptea se vor situa sub cele specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii pe spatii mai extinse si in general moderate cantitativ va fi mai mare in perioada 5 – 7 martie, cand vor fi mai ales lapovite sau ninsori. In restul timpului vor predomina ploile, slabe si pe spatii relativ restranse.

Vremea in Dobrogea 

Intervalul de referinta va debuta cu o vreme mai calda decat in mod obisnuit la inceputul lunii martie, concretizata prin maxime de 9...11 grade si minime intre 2 si 5 grade, medii regionale. In perioada 5 – 8 martie valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile diurne de de 5...7 grade se vor situa in jurul celor specifice datei din calendar, in timp ce minimele nocturne vor continua sa fie peste normal. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa peste mediile climatologice caracteristice perioadei din an. 
 
Probabilitatea pentru ploi pe spatii extinse va fi mai mare in perioada 5 – 7 martie, in restul intervalului doar izolat urmand a fi ploi slabe sau burnita. 

Vremea in Muntenia 

Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de o vreme deosebit de calda pentru data din calendar, abaterile pozitive ale valorilor maxime fiind chiar semnificative; astfel, vor fi medii ale temperaturilor diurne de 12...15 grade si ale celor nocturne de -1...4 grade. Incepand din data de 5 martie insa, valorile termice vor marca o scadere, astfel incat mediile de 4...6 grade ziua si -4...0 grade noaptea se vor situa sub cele specifice perioadei. Pentru cea de-a doua saptamana sunt estimate temperaturi in crestere ce se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologice ale primei jumatati a lunii martie. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai ridicata in perioada 5-7 martie cand vor fi ploi, dar si lapovita sau ninsoare si vor fi posibile cantitati de apa mai insemnate. In restul intervalului ploi slabe se vor semnala pe spatii restranse.

Vremea in Oltenia 

Primele zile ale intervalului de referinta vor fi caracterizate de o vreme mai calda decat in mod normal la inceputul lunii martie, concretizata prin medii ale maximelor de 10...14 grade si ale minimelor de -1...5 grade. Incepand din data de 5 martie, valorile termice vor marca o 
scadere, astfel incat mediile de 3...5 grade ziua si -4...0 grade noaptea se vor situa sub cele normale specifice datei din calendar. Pentru cea de-a doua saptamana, este estimata o incalzire a vremii, astfel ca temperaturile se vor situa din nou, cu mici variatii, peste mediile climatologic specifice perioadei din an. 
 
Pe parcursul primei saptamani de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata, acestea urmand a fi mai frecvente in noaptea de 2/3 martie, cand vor fi ploi, dar si in zilele de 5 si 6 martie cand se vor semnala precipitații mixte. Pe parcursul celei de-a doua saptamani, ploile vor fi slabe, pe spatii mai restranse, in principal in jurul datei de 10 martie. 

Vremea la munte 

La inceputul intervaluIui, dar si in cea de-a doua saptamana de prognoza, regimul termic va fi apropiat de cel climatologic normal, cu medii ale maximelor de -1...2 grade si ale minimelor de -6...-3 grade. Mai rece va fi in perioada 5-9 martie, cand temperaturile se vor mentine negative ziua, iar pe timpul noptii pot cobori spre pragul de ger. 
 
Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in prima saptamana, in special in noaptea de 2/3 martie si in perioada 5 -7 martie, cand vor predomina ninsorile. 
2 martie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.