Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 23 februarie - 8 martie 2015

Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani. Prognoza meteo 23 februarie - 8 martie 2015

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

In prima saptamana a intervalului vremea va fi calda, regimul termic fiind caracterizat de valori care se vor situa peste mediile multianuale specifice datei calendaristice. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in aproape toate zilele in majoritatea regiunilor din tara.

Vremea in Banat 

In prima jumatate a acestei saptamani vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi maxime care vor ajunge marti, 24 februarie, pana la aproximativ 16 grade. Apoi, pana la inceputul lunii martie, valorile termice diurne vor scadea, dar se vor situa in continuare peste mediile  climatologice. Dupa o noua incalzire in primele zile ale celei de a doua saptamani, vremea se va raci din nou, iar maximele ar putea cobori usor sub cele specifice primei decade a lunii martie. Temperaturile nocturne vor incepe sa scada dupa data de 26 februarie, iar in ultimele zile ale intervalului vor fi minime preponderent negative. 
 
In prima saptamana va ploua aproape in fiecare zi, mai intens in zilele de 25 si de 26 februarie. Conditii de precipitatii vor fi si in cea de a doua saptamana, dar pe spatii mai mici. Acestea vor fi sub forma de ploaie, iar in ultimele zile, posibil, trecator, si lapovita sau 
ninsoare. 

Vremea in Crisana

La inceputul intervalului de prognoza mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul valorii de 11 grade, pentru ca in urmatoarele doua zile, vremea sa devina mult mai calda decat in mod obisnuit, cu temperaturi la pranz, in medie regionala, de 15...16 grade. In data de 26 februarie valorile termice scad, acestea urmand sa oscileze, in urmatoarele zile, in apropierea normelor climatologice, avand tendinta de a le depasi pana in data de 4 martie, apoi de a fi putin mai coborate. Temperaturile minime vor scadea din dimineata zilei de vineri, 27 februarie, pentru ca spre sfarsitul celei de a doua saptamani mediile sa devina negative. 
 
Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata in aproape toate zilele, iar in 25 si 26 februarie, ploile vor fi in general moderate cantitativ. Este posibil ca spre sfarsitul intervalului, trecator si pe spatii mici, sa apara si lapovita sau ninsoare slaba.

Vremea in Transilvania 

Pana in data de 4 martie, regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale specifice datei calendaristice, iar cea mai calda zi va fi 24 februarie cand se vor depasi izolat 15 grade ziua, iar noaptea media minimelor va fi de 1...2 grade. In ultima parte a celei de a doua saptamani, insa, media maximelor va ajunge la doar 4...5 grade, iar cea a minimelor la – 4 grade, astfel ca vremea va deveni mai rece decat ar fi normal in aceasta perioada din an. 
 
Ploile vor fi mai frecvente in zilele de 25 si de 26 februarie. In rest, chiar daca precipitatii pot sa apara in aproape fiecare zi, acestea vor fi slabe si pe spatii mai mici, predominant ploi. 

Vremea in Maramures 

In primele trei zile ale intervalului vremea va fi deosebit de calda, cu temperaturi care marti si miercuri la pranz se vor situa in jurul valorii de 14 grade. In 26 februarie, temperaturile scad, dar pana in 5 martie raman mai ridicate decat normele climatologice. Dupa aceasta data vor cobori sub aceste norme, iar media maximelor va fi de doar 6 grade. Vor scadea si temperaturile nocturne, de la medii de 2...3 grade la inceputul intervalului, pana la doar -3...-2 grade spre final. 
 
Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata in aproape fiecare zi, dar acestea vor fi mai intense in 25 si de 26 februarie. Vor fi sub forma de ploaie pana aproape de finalul celei de a doua saptamani, pentru ca in ultimele zile sa apara conditii si de lapovita sau ninsoare. 

Vremea in Moldova 

Pana in data de 4 martie, chiar daca valorile termice vor avea variatii de la o zi la alta, acestea se mentin peste normele climatologice specifice perioadei, iar media maximelor se va situa, in general, in jurul valorii de 9 grade. In ultimele zile ale celei de a doua saptamani, 
insa, temperaturile scad, posibil chiar sub mediile multianuale. Temperaturile minime vor avea medii pozitive inclusiv in primele zile de primavara, pentru ca din data de 5 martie sa coboare sub pragul inghetului. 
 
Vor cadea precipitatii in aproape fiecare zi, sub forma de ploaie pana spre sfarsitul interalului, apoi, trecator si pe arii restranse, posibil si lapovita si ninsoare. 

Vremea in Dobrogea 

Desi valorile termice vor avea variatii de la o zi la alta, pana spre sfarsitul intervalului vremea va fi calda pentru aceasta perioada, cu medii ale temperaturilor maxime intre 9 si 12 grade, apoi vor deveni normale pentru data calendaristica. Temperaturile minime se mentin pozitive 
pe intreg intervalul de prognoza. Cele mai ridicate valori medii vor fi in primele zile ale acestei saptamani, in jur de 5 grade, iar cele mai mici in ultimele zile din interval, aproximativ 1 grad. 
 
Trecator va ploua slab, aproape in fiecare zi, mai ales in prima saptamana. 

Vremea in Muntenia 

Pana in data de 4 martie vremea va fi, in general, mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu medii ale temperaturilor maxime intre 9 si 13 grade si ale temperaturilor minime intre 1 si 5 grade. Dupa aceasta data temperaturile scad si chiar pot ajunge la sfarsitul celei 
de a doua saptamani usor sub normalul perioadei. Maximele raman pozitive, dar minimele vor tinde spre medii de -2 grade. 
 
Precipitatiile vor fi mai frecvente in prima saptamana, iar in 25 februarie, pe arii restranse cantitatile de apa acumulate vor fi mai importante. Se vor semnala ploi, iar spre sfarsitul intervalului, izolat, poate sa apara trecator si lapovita. 

Vremea in Oltenia 

Cel putin pana la jumatatea celei de a doua saptamani de prognoza, temperaturile diurne se vor mentine peste mediile climatologice specifice datei calendaristice, chiar daca vor avea variatii de la o zi la alta, și vor depasi 10 grade aproape in fiecare zi. Din 5 martie insa, vremea se raceste, astfel ca media maximelor se va apropia de 6 grade. Regimul termic nocturn va fi in scadere incepand cu dimineata zilei de 27 februarie, iar ultimele zile din interval vor aduce chiar minime negative, cu medii in jurul a – 2 grade. 
 
Va ploua in majoritatea zilelor, in prima saptamana pe arii extinse (miercuri, 25 februarie, posibil important cantitativ) apoi pe spatii mai mici si slab. In ultimele zile de prognoza, izolat pot sa apara fulguieli. 

Vremea la munte 

Atat regimul termic diurn, cat si cel nocturn vor fi caracterizate, in primele zile ale acestei saptamani, prin valori mult mai ridicate decat mediile climatologice, apoi vor fi in scadere treptata spre valori mai mici decat in mod normal la aceasta data. Astfel, spre sfarșitul  intervalului vor fi temperaturi sub pragul inghetului, care se vor situa in jurul unor medii de -2 grade ziua si -8 grade noaptea. 
 
Vor cadea precipitatii pe arii extinse in prima saptamana si local in cea de a doua. Acestea vor fi mixte, iar spre sfarsitul intervalului, mai ales ninsorii.
23 februarie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.