Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 16 februarie - 1 martie 2015. Cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii februarie.

Prognoza meteo 16 februarie - 1 martie 2015. Cum va fi vremea pana la sfarsitul lunii februarie.

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. La inceputul intervalului, vremea se va raci, determinand inregistrarea unor valori mai mici decat cele obisnuite pentru aceasta data calendaristica.  

Vremea in Banat 

La inceputul intervalului, procesul de racire a vremii va determina inregistrarea unor valori in general mai scazute decat cele obisnuite ale perioadei, astfel ca ziua vor fi in medie 3...5 grade, iar noaptea -7 la -4 grade. Intre 20 si 24 februarie vremea se va incalzi continuu,  valorile mediate pe regiune ajungand la valori maxime de 8...11 grade, si minime de -4...0 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta, desi vor fi posibile usoare variatii de la o zi alta, temperaturile se vor mentine in general peste mediile climatologice ale sfarsitului de februarie. 
 
Pe parcursul primei saptamani de prognoza nu vor fi conditii de precipitatii, apoi insa probabilitatea de ploaie va creste. 

Vremea in Crisana 

La inceputul intervalului, vremea se va raci, determinand, in perioada 17-19 februarie, inregistrarea unor valori mai mici decat cele obisnuite pentru data calendaristica, cu precadere pe parcursul noptilor, astfel ca maximele vor fi in medie de 2...4 grade, iar minimele de -8...-4 grade. Intre 20 si 24 februarie, vremea se va incalzi continuu, valorile mediate pe regiune ajungand ziua la 8...10 grade si noaptea la -3...0 grade. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta, desi vor fi posibile usoare variatii de la o zi alta, temperaturile se vor mentine in general peste mediile climatologice ale sfarsitului de februarie. 
 
Pe parcursul primei saptamani de prognoza nu vor fi conditii de precipitatii, apoi insa probabilitatea de precipitatii, mai ales ploi, se va mentine ridicata. 

Vremea in Transilvania 

In perioada 17-19 februarie vremea va fi rece, cu precadere noaptea, cand gerul se va instala in toata regiunea. Maximele temperaturii aerului vor fi in medie de -3...1 grad, iar minimele de -14...-9 grade, cu valori chiar mai scazute in depresiuni. Dupa 20 februarie, vremea se va 
incalzi treptat, astfel ca vor fi valori termice de 4...8 grade in medie ziua si -4...-2 grade noaptea. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta, vor fi posibile usoare variatii de la o zi alta, dar in general temperaturile se vor mentine peste cele normale pentru sfarsitul de 
februarie. 
 
In prima saptamana doar trecator vor fi ninsori si lapovite, in special in estul regiunii, apoi va creste probabilitatea pentru precipitatii locale, mixte.

Vremea in Maramures 

La inceputul intervalului, vremea se va raci, determinand in perioada 17-19 februarie inregistrarea unor valori mai mici decat cele obisnuite pentru data din calendar, cu precadere pe parcursul noptilor, astfel ca maximele vor fi in medie de 0...2 grade, iar minimele de -10...-6 grade. Intre 20 si 24 februarie, vremea se va incalzi continuu, valorile mediate pe regiune ajungand la 6...8 grade, in privinta maximelor si -3...-1 grad, la minime. Pentru ultimele zile ale intervalului de referinta, desi vor fi posibile usoare variatii de la o zi alta, temperaturile se vor mentine in general peste mediile climatologice ale sfarsitului de februarie. 
 
Daca in prima saptamana probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa, in cea de-a doua precipitatiile mixte vor fi posibile aproape in fiecare zi. 

Vremea in Moldova 

Inceputul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, chiar geroasa in timpul noptilor, astfel ca, in medie regionala, vor fi maxime de -2...4 grade si minime de -10...-6 grade. Temperaturile vor incepe sa creasca din data de 20 februarie, fiind de asteptat, mediat pe regiune, ziua intre 6 si 9 grade, iar noaptea valori usor negative, situatie care se va mentine, cu usoare variatii, pana la sfarsitul lunii. 
 
In prima saptamana trecator vor fi precipitatii slabe, cu caracter local, mai ales ninsori si lapovita, iar dupa data de 24 februarie va creste probabilitatea aparitiei precipitatillor predominant sub forma de ploaie. 

Vremea in Dobrogea 

La inceputul intervalului vremea va fi rece, astfel ca in intervalul 17-19 februarie valorile medii ale temperaturii aerului vor fi de -2...4 grade ziua si -8...-4 grade noaptea. Dupa 20 februarie, incalzirea vremii va fi semnificativa, valorile ajungand pana la medii de 6...10 grade la temperaturile maxime si 0...4 grade cele minime, urmand ca pana la sfarsitul intervalului variatiile termice sa fie minore, caracterizand o vreme usor mai calda decat in mod normal pentru luna februarie. 
 
In prima saptamana trecator vor fi precipitatii nesemnificative, burnita sau fulguieli, iar dupa data de 24 februarie va creste probabilitatea pentru ploi locale.

Vremea in Muntenia 

Vremea va fi rece in primele zile, cand media temperaturilor diurne va fi de 0...4 grade, iar in timpul noptilor minimele se vor apropia local de pragul de ger, urmand a fi de -9...-6 grade. Dupa data de 20 februarie, incalzirea va fi semnificativa, valorile termice urmand a se situa peste mediile climatologic specifice perioadei, cu maxime de 6...11 grade si minime in jurul a 0 grade, cu usoare variatii in ultimele zile ale intervalului de prognoza. 
 
In prima saptamana izolat si trecator vor fi burnite sau fulguieli, iar dupa data de 25 februarie va creste probabilitate de aparitiei a ploilor. 

Vremea in Oltenia 

In primele zile va fi o vreme rece, cu maxime termice de 0...4 grade si minime de -9...-4 grade, in medie. Dupa data de 20 februarie vremea se va incalzi, chiar semnificativ, astfel ca temperaturile se vor situa peste cele climatologic specifice perioadei, respectiv ziua valori de  7...11 grade si noaptea de -2...1 grad, regim ce se va mentine, cu mici variatii, pana la sfarsitul intervalului de prognoza. 
 
La inceputul intervalului vor fi posibile fulguieli, iar dupa data de 24 februarie creste probabilitatea de aparitie a ploilor. 

Vremea la munte 

Intervalul de prognoza debuteaza cu o vreme rece, chiar geroasa noaptea, urmand a se inregistra maxime de -8..-2 grade si minime de -14...-8 grade, in medie. In schimb, incepand cu data de 20 februarie, temperaturile vor fi in crestere, depasind regimul termic normal al perioadei. Astfel, vor fi valori pozitive ziua, iar pe timpul noptilor -6...-4 grade, in medie. Pana la sfarsitul celor doua saptamani nu sunt de asteptat variatii termice semnificative. 
 
In prima saptamana pe areale restranse vor fi ninsori slabe, trecatoare, apoi va creste probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mixte, cu caracter local.
16 februarie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.