Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Dimineata geroasa. -27 de grade Celsius la Intorsura Buzaului.

Dimineata geroasa. -27 de grade Celsius la Intorsura Buzaului.

Miercuri dimineata, cea mai scazuta temperatura la nivelul tarii s-a inregistrat la Intorsura Buzaului, in judetul Covasna, unde mercurul din termometre indica minus 27 de grade Celsius. La Joseni, in judetul Harghita, in cursul acestei dimineti s-au inregistrat minus 24,4 grade Celsius. 

Minima zilei la nivel national de minus 27 de grade Celsius s-a inregistrat la statia meteo din Intorsura Buzaului, in jurul orei 7:30.

Potrivit lui Adrian Boariu, meteorolog din cadrul Administratiei Nationale pentru Meteorologie, temperatura inregistrata la Intorsura Buzaului a reprezentat minima zilei la nivelul tarii. Aceasta temperatura se situeaza sub limita multinanuala, insa nu este nimic nemaintalnit in luna februarie, perioada cand se inregistreaza in mod obisnuit valori termice sub minus 20 de grade Celsius in depresiunile intramontane. 

De asemenea, meteorologii afirma faptul ca la Intorsura Buzaului temperatura a inregistrat scaderi bruste de la o zi la alta, cu aproximativ 18 grade Celsius, dat fiind faptul ca, valoarea termica cea mai scazuta a diminetii zilei de marti in localitate a fost de minus 8,8 grade Celsius. 

Valori extrem de scazute s-au inregistrat si in judetul Harghita, unde minima acestei dimineti a fost de minus 24,4 grade Celsius la Joseni, minus 23 de grade Celsius la Miercurea Ciuc, la Toplita minus 19 grade Celsius, in timp ce la Odorheiu Secuiesc s-au inregistrat minus 15 grade Celsius. 

Conform meteorologilor, si in acest judet vremea a cunoscut un proces de racire accentuata, diferenta dintre valoarea termica minima de marti si cea inregistrata in cursul acestei dimineti fiind de 12 grade Celsius. 
11 februarie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.