Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se raceste si vin ninsorile. Prognoza meteo 6-9 februarie 2015

Vremea se raceste si vin ninsorile. Prognoza meteo 6-9 februarie 2015

Vremea in tara - vineri

Vineri, in majoritatea regiunilor din tara, valorile termice vor fi in scadere in comparatie cu ziua de joi, si se vor apropia de normalul acestei perioade calendaristice, exceptie facand regiunile din vestul si nord-vestul tarii, unde temperaturile se vor situa usor peste mediile multianuale. Innorarile vor avea un caracter persistent si se vor inregistra precipitatii in aproape toata tara. In cursul dupa-amiezei si la inceputul noptii, aria ninsorilor va cuprinde treptat Muntii Banatului si cea mai mare parte a Olteniei, Carpatilor Meridionali si Carpatilor de Curbura, pentru ca pana la finele intervalului acestea sa se extinda si in Dobrogea si Muntenia. 

Local si temporar se vor semnala ninsori si in restul tarii, insa in general slab cantitative. Exceptie va face zona de litoral a tarii, iar in prima parte a zilei si in regiunea de sud si sud-vest, unde pe spatii restranse vor cadea precipitatii mixte si vor fi conditii de polei. 

Cantitatile de precipitatii vor fi pe arii restranse mai insemnate, mai ales in Oltenia si la munte si se va depune strat nou de zapada, local mai consistent. Vantul va bate slab si moderat, cu intensificari temporare, viscolind si spulberand ninsoarea, in regiunile sudice, dar si in zona de munte, cu viteze de peste 50-60 km/h, in timp ce in sudul Banatului rafalele vor depasi 80 km/h. Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse intre -4 si 7 grade, usor mai ridicate in Dealurile de Vest, spre 9 grade, in timp ce minimele se vor situa intre -8 si 2 grade. 

Vremea in Bucuresti - vineri

Valorile termice vor fi in scadere fata de ziua anterioara si se vor apropia de normalul acestei date calendaristice. Cerul va fi mai mult noros si trecator, ziua, se vor semnala precipitatii slabe mixte, cu precadere dimineata si din nou spre seara. Noaptea va ninge, mai insemnat cantitativ in a doua parte a intervalului si se va depune strat nou de zapada. Vantul va avea intensificari inca din orele diminetii, cu rafalele ce vor depasi temporar 50...60 km/h, viscolind si spulberand ninsoarea pe parcursul noptii. Temperatura maxima va fi de 2...3 grade, iar cea minima de -2...-1 grad.

Vremea in tara - sambata

Vremea va continua sa se raceasca si va deveni usor mai rece decat ar fi normal pentru acesta data in regiunile extracarpatice. Cerul va continua sa prezinte innorari in jumatatea sudica a tarii si local in centrul teritoriului unde, mai ales pana in orele dupa-amiezii, va continua sa ninga. Pe arii restranse in Dobrogea, jumatatea estica a Munteniei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, ninsorile vor fi usor mai insemnate cantitativ, se va depune strat nou de zapada, local mai consistent, iar vantul va mai prezenta unele intensificari, viscolind si spulberand ninsoarea, cu rafale de pana la 45...55 km/h.
 
In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare si doar izolat vor fi ninsori slabe. Intensificari temporare ale vantului se vor semnala si in restul zonei montane, iar pana seara si in regiunile estice si sud-estice, unde va slabi treptat in intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -3 grade si 3 grade, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -9 si -2 grade.

Vremea in Bucuresti - sambata

Vremea va continua sa se raceasca si va deveni usor mai rece decat ar fi normal pentru aceasta data, iar cerul va fi mai mult noros. Pana spre orele dupa-amiezii va continua sa ninga, in general mai abundent la inceputul zilei, iar vantul, desi va diminua treptat in intensitate, va mai avea intensficari temporare viscolind si spulberand ninsoarea, cu viteze, cel putin dimineata, de pana la 45...50 km/h. Seara si noaptea, vantul va sufla slab si moderat, iar conditiile de ninsoare vor fi reduse. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 0 grade, iar cea minima va fi de -7...-5 grade.

Vremea in tara - duminica

Valorile termice vor fi usor mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii februarie. Temperaturile maxime se vor situa intre -4 si 5 grade, iar cele minime intre -10 si 0 grade. Cerul va avea innorari si temporar va ninge, in prima parte a zilei in vestul, nordul, centrul tarii si la munte, apoi si in rest. Vantul va avea unele intensificari, local, la munte, in regiunile vestice, sudice si doar izolat in celelalte regiuni.

Vremea in Bucuresti - duminica

Valorile termice vor fi usor mai coborate decat in mod normal in prima decada a lunii februarie. Temperatura maxima va fi de 1...2 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -4 grade. Cerul va avea innorari, iar spre seara si noaptea temporar va ninge. Vantul va sufla in general moderat in prima parte a intervalului, apoi va slabi treptat in intensitate.

Vremea in tara - luni

Valorile termice vor ramane mai scazute decat mediile climatologice specifice acestei perioade, iar noaptea, local, vremea va deveni geroasa, in special in centrul si in sud-vestul tarii. Cerul va fi temporar noros si mai ales ziua, vor cadea ninsori locale, in general slabe cantitativ. Vantul va avea unele intensificari la munte, dar si in regiunile, centrale, vestice, nordice si pe arii restranse si in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -5 si 4 grade, iar cele minime, in general, intre -14 si -4 grade.

Vremea in Bucuresti - luni

Valorile termice se vor mentine mai scazute decat mediile climatologice specifice acestei perioade, iar noaptea vremea va deveni geroasa. Cerul va fi temporar noros si ziua tercator va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 1...2 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -10 grade.
5 februarie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.