Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 10-12 ianuarie 2014

Prognoza meteo 10-12 ianuarie 2014

Vremea sambata in tara
In cursul zilei de sambata vremea va continua procesul de incalzire, astfel incat temperaturile se vor situa peste mediile climatologice specifice acestei date. Temperaturile diurne vor fi cuprinse intre 1 si 9 grade Celsius, in timp ce minimele se vor situa intre 0 si 5 grade Celsius. 

In vestul, centrul si nord-vestul tarii cerul va fi preponderent noros, iar, in special in timpul zilei, pe arii relativ extinse se vor inregistra precipitatii mixte in zonele montane si precipitatii sub forma de ploaie in rest. In regiunea Banatului si a Crisanei izolat precipitatiile care vor cadea vor depasi 15 litri pe metru patrat. 

In restul regiunilor din tara innorarile vor avea caracter temporar si se vor semnala izolat ploi slabe. Pe spatii restranse vor fi conditii de producere a poleiului. Vantul va bate moderat, cu unele intensificari in special in sud-vestul si estul tarii, unde rafalele vor fi de 45-50 km/h, dar si la munte, unde pe crestele montane rafalele vor depasi 70-80 km/h, viscolind sau spulberand zapada, in special in Carpatii Orientali si Meridionali. 

Vremea sambata in Capitala
Vremea va continua sa se incalzeasca, sambata. Cerul va fi temporar noros, iar conditiile de precipitatii vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de 0...1 grad.

Vremea duminica in tara
Duminica, valorile termice diurne vor continua sa creasca, astfel incat se vor situa cu mult peste normele multianuale caracteristice perioadei, indeosebi in sudul si sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 4 grade.
 
Cerul se va innora treptat si mai ales noaptea, aria precipitatiilor se va extinde dinspre vestul si nord-vestul tarii si va cuprinde toate regiunile. La inceput vor predomina ploile, apoi vor fi mai ales lapovite si ninsori. Izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate. In a doua parte a intervalului vantul se va intensifica in majoritatea zonelor, iar la munte va fi tare.

Vremea duminica in Capitala
Vremea va continua sa se incalzeasca, astfel ca regimul termic va fi mai ridicat decat normalul acestei date calendaristice. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar cea minima va fi de 1...2 grade. Cerul, variabil la inceputul intervalului, se va innora treptat, iar seara si noaptea se vor semnala precipitatii, sub forma de ploaie, iar spre sfarsitul intervalului, posibil lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat.

Vremea luni in tara
Vremea se va raci fata de intervalul anterior. Cerul va avea innorari temporare si, mai ales in cursul zilei, local vor cadea precipitatii mixte in sudul si sud-estul tarii si mai ales ninsori in nord-vest si in zonele de munte. Vantul va avea intensificari in regiunile sud-vestice si la munte, iar pe creste va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 si 7 grade, iar cele minime intre -6 si 0 grade.

Vremea luni in Capitala
Vremea se va raci. Cerul va avea innorari temporare, iar in prima parte a intervalului vor cadea precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi in jur de 4 grade, iar cea minima de -6...-4 grade.
9 ianuarie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.