Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 9-11 ianuarie 2015

Prognoza meteo 9-11 ianuarie 2015

Vremea vineri in tara
Vineri vremea va fi geroasa in estul, centrul si in sudul tarii, insa se va incalzi semnificativ in comparatie cu intervalul precedent. Astfel, vineri cerul va fi preponderent noros, iar temporar se vor inregistra precipitatii in vestul, centrul si nordul teritoriului si pe arii restranse in rest. Precipitatiile vor fi sub forma de ploaie in regiunea Banatului si a Crisanei, mai insemnate in cea de-a doua parte a noptii, cand izolat se vor inregistra cantitati ce vor depasi 15-20 de litri pe metru patrat. 

In celelalte regiuni din tara precipitatiile vor fi mixte, favorizand producerea poleiului. In zona montana va ninge, local abundent, iar vantul va avea intensificari cu viteze care vor depasi la rafala 70-80 km/h, viscolind si spulberand zapada, mai ales in ona inalta a Carpatilor Orientali si Meridionali. In zonele joase de relief din tara vantul va inregistra intensificari locale si temporare, cu viteze ce vor depasi la rafala 45-50 km/h. Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse intre -5 si 7 grade Celsius, in timp ce minimele se vor situa intre -6 si 4 grade Celsius. 

Vremea vineri in Bucuresti
Vremea va fi geroasa dimineata, dar se va incalzi semnificativ pe parcursul intervalului. Cerul va avea innorari si trecator vor fi conditii de precipitatii predominant sub forma de ploaie si de polei. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -1 grad, iar cea minima va fi de -2...0 grade.

Vremea sambata in tara
Vremea va continua sa se incalzeasca, astfel ca va deveni usor mai calda decat in mod normal pentru aceasta data. Maximele termice vor fi cuprinse intre 0 si 8 grade, iar minimele se vor incadra intre -2 si 6 grade. In vestul, nord-vestul si centrul tarii cerul va fi mai mult noros si, mai ales in cursul zilei, pe arii extinse vor cadea precipitatii mixte la munte si predominant sub forma de ploaie in rest. In Banat si Crisana izolat se vor cumula cantitati de peste 15 l/mp.
 
In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare, iar ploi slabe se vor semnala cu totul izolat. Pe spatii foarte mici vor mai fi conditii de producere a poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-vest, nord-est si la munte, iar pe creste, indeosebi in Carpatii Meridionali, va fi tare viscolind si spulberand zapada.

Vremea sambata in Bucuresti
Vremea va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi temporar noros, iar conditiile de precipitatii vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de -2...-1 grad.

Vremea duminica in tara
Valorile termice diurne vor continua sa creasca, astfel incat se vor situa cu mult peste normele multianuale caracteristice perioadei, indeosebi in sud si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 si 14 grade, iar cele minime se vor incadra intre -4 si 4 grade. Cerul va avea innorari si, mai ales dupa-amiaza si noaptea, aria precipitatiilor se va extinde dinspre regiunile vestice si nord-vestice si va cuprinde cea mai mare parte a tarii. La inceput vor predomina ploile, apoi vor fi mai ales lapovite si ninsori. Izolat pot fi cantitati de apa mai insemnate. In a doua parte a intervalului vantul se va intensifica in majoritatea zonelor, iar la munte va sufla tare.

Vremea duminica in Bucuresti
Vremea va continua sa se incalzeasca, astfel ca regimul termic va fi mai ridicat decat normalul acestei date calendaristice. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 9 grade, iar cea minima va fi de 1...2 grade. Cerul, variabil la inceputul intervalului, se va innora treptat, iar seara si noaptea se vor semnala precipitatii, sub forma de ploaie, iar spre sfarsitul intervalului, posibil lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat.
8 ianuarie 2015
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.