Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pana pe 11 ianuarie pentru fiecare regiune a tarii

Prognoza meteo pana pe 11 ianuarie pentru fiecare regiune a tarii

Transilvania

In Transilvania, vremea se mentine geroasa in intervalul 30 decembrie 2014 si 3 ianuarie 2015, in dimineata zile de 1 ianuarie atingand valoarea de -22 de grade Celsius. Maximele diurne sunt si ele negative, atingand valoarea de -10 si -11 grade. Incepand cu 2-3 ianuarie temperaturile vor mai creste atingand valoarea termica normala a acestei perioade. Astfel, pe parcursul zilei temperatura se va situa intre -2 si 0 grade, iar nopatea intre -10 si -8 grade. Incepand cu data de 3 ianuarie sunt asteptate precipitatii sub forma de ninsoare aproape zilnic.

Banat

In ultimele zile ale lui 2014, temperatura in aceasta regiune va scadea pana spre -14 grade. Ulterior, vremea va inregistra o incalzire treptata, pana la aproximativ 1 grad pe timpul zilei si -6...-5 pe timpul noptii. Dupa 3 ianuarie, media termica ziua va fi de 2-3 grade si -4 noaptea. Vor mai fi precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare dupa 2 ianuarie.

Maramures

Vremea se va raci accentuat, pana la sfarsitul anului precum si in celelalte regiuni, de la valori maxime de -5 grade si minime de -4, spre medii termice de -6..-8 ziua si -15..-14 pe parcursul noptilor. Dupa 4 ianuarie va avea loc o incalzire intensa, iar pana pe 11 ianuarie temperaturile diurne se vor incadra intre -2 si 0 grade Celsius. Vor mai fi precipitatii sub forma de de ninsoare in intervalul 6-9 ianuarie.

Crisana

Vremea va deveni geroasa pana pe 1 ianuarie, noaptea atingand valori de -13 grade. Intre 2 si 6 ianuarie se va incalzi treptat astfel incat pana pe 11 ianuarie valorile termice se vor apropia de cele normale pentru aceasta perioada. In medie, pe timpul zilei va fi o maxima de 1-2 grade si o minima de -4 grade. Probabilitatea aparitiei precipitatiilor este crescuta dupa 2 ianuarie, insa pe arii relativ extinse se vor semnala dupa 6 ianuarie.

Moldova

In aceasta regiune vremea va fi deosebit de geroasa, mai ales spre finalul anului si inceputul lui 2015.  Valorile maxime diurne vor fi de -11 grade Celsius, cele nocturne atingand chiar si -20 grade. Dupa 2 ianuarie vremea se va incalzi semnificativ, fiind caracterizata de medii diurne de -1..0 grade, si nocturne de -8..-6 grade.

Muntenia

Pana pe 3 ianuarie vremea va fi geroasa cu minime nocturne de -10 grade in dimineata zilei de 1 ianuarie atingand -20 de grade Celsius. Maximele diurne vor avea o evolutie similara, fiind in scadere de la valori de -2 grade, in medie, la inceputul intervalului, spre -9 grade pe 31 decembrie, pentru ca apoi sa creasca din nou pana la aproximativ 0 grade Celsius, in intervalul 3 - 6 ianuarie. Dupa 6 ianuarie si pana la finalul celor 2 saptamani de prognoza regimul termic nu va avea variatii importante, valorile de temperatura urmand a se situa in jurul normelor climatologice ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 2 grade si ale minimelor de -6...-5 grade.

Dobrogea

Vremea va fi deosebit de rece, pe 31 decembrie si 1 ianuarie noptile vor fi geroase, cu medii ale temperaturilor minime de -14...-11 grade, in timp ce valorile diurne vor scadea spre aproximativ -8 grade Celsius in ultima zi a anului. Intre 1 si 4 ianuarie vremea se va incalzi, pentru ca dupa aceasta data si pana la sfarsitul perioadei de prognoza sa nu se mai inregistreze variatii semnificative ale regimului termic, astfel incat media maximelor va fi de 2...4 grade, iar cea a minimelor nocturne de -4...-2 grade, in general, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru prima decada a lunii ianuarie. Se vor semnala precipitatii la nivel local pe 3 si 4 ianuarie, si aproape zilnic dupa data de 6 ianuarie, dar mai slabe cantitativ si pe arii mai restranse.

Oltenia

Temperaturile vor fi scazute, cu mult sub normele climatologice ale perioadei. Maximele diurne vor cobori spre -8...-7 grade Celsius, iar pe 31 decembrie si 1 ianuarie, vor fi minime nocturne, in medie, de aproximativ -20 de grade. Ulterior vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel incat intre 3 si11 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, respectiv maxime de 0...1 grad si minime in jurul a -6 grade, fara variatii semnificative. Va ninge slab pe 3 si 4 ianuarie, dar temporar si intre 6 si 11 ianuarie.

La munte

Temperatura aerului va fi in scadere, maximele diurne vor atinge, in medie regionala, -15 grade Celsius, iar minimele nocturne in dimineata zilei de 31 decembrie vor scadea spre -20 de grade. Ullterior, pana pe data de 3 ianuarie, vremea se va incalzi de la o zi la alta, iar mediile termice vor creste spre -4 grade ziua si -10 grade noaptea, valori in jurul carora se vor mentine pana la finalul celor 2 saptamani de prognoza. Dupa data de 3 ianuarie, va ninge local, insa cantitatile de precipitatii vor fi in general slabe. 

 

31 decembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.