Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo a urmatoarelor zile. Lapovita si ninsoarea cuprind aproape toata tara!

Prognoza meteo a urmatoarelor zile. Lapovita si ninsoarea cuprind aproape toata tara!

Temperaturile vor inregistra o scadere semnificativa iar ploile si ninsorile vor cuprinde, incepand de vineri seara, aproximativ tot teritoriul. Precipitatiile se vor intensifica in special in regiunile Oltenia, Muntenia, mare parte din Transilvania si Moldova. La munte, in Banat, Crisana, Transilvania, Maramures si Moldova, acestea se vor transforma in ninsori.

Vremea pe 26 decembrie

In tara, vremea va fi preponderent inchisa iar temperaturile se vor apropia de valorile termice specifice acestei perioade. In prima jumatate a  zilei, se vor inregistra ploi, pe arii restranse, iar la munte va ninge. De dupa-amiaza si noaptea, precipitatiile vor cuprinde intreg teritoriul si ninsoarea va predomina. Vor fi conditii de polei, cantitatile de apa depasind 15-20 l/mp in special in regiunea sudica. Temperaturile maxime se vor situa intre 0 grade in Maramures si 9 grade in sudul Dobrogei, iar cele minime se vor incadra intre -5 si 3 grade. La munte va ninge in a doua parte a zilei, cantitati mai insemnate urmand a se inregistra in Carpatii Meridionali si Orientali. Vantul va sufla moderat, inregistrand unele intensificari pe timpul noptii.
In capitala, vremea se va raci usor, iar de vineri dupa-amiaza se vor semnala precipitatii sub forma de ploaie iar apoi ninsoare. Temperatura maxima se va situa intre 5 si 7 grade iar cea minima in jurul valorii de -1 grad.

Vremea pe regiuni

In Maramures, in urmatoarele zile se vor inregistra precipitatii pe arii extinse, urmand ca dupa 29 decembrie acestea sa se transforme in ninsoare.

In Banat, temperatura maxima nu va depasi 1 grad pe timpul zilei si -5 grade pe cel al noptii. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mare in special pe 26 decembrie dar si dupa 29 decembrie cand vor fi lapovite si ninsori pe parcursul noptilor.

Moldova va inregistra o scadere a temperaturilor cu mai multe de 10 grade, temperatura maxima fiind de 0 grade iar cea minima de -7 grade. Probabilitatea aparitiei precipitatiilor mai ales sub forma de ninsoare creste dupa 29 decembrie, pana  atunci doar izolat inregistrandu-se ploi slab cantitative.

In Oltenia de astazi cresc sansele aparitiei precipitatiilor iar temperaturile se vor situa intre 0 grade pe timpul zilei si -5 noaptea.

In Dobrogea se va inregistra de asemenea o scadere cu aproximativ 10 grade, astfel, dupa 28 decembrie inregistrandu-se o temperatura maxima de 2 grade si o minima de -4. Isi vor face simtita prezenta si precipitatiile, insa pe arii extinse acestea vor fi in special sub forma de ploaie.

In Muntenia temperatura maxima se va situa, incepand de pe 28 decembrie in jurul valorii de 1 grad iar cea minima de -5. Se vor semnala precipitatii mixte insa, in general, slab cantitative.

In Transilvania vremea se raceste mai mult iar temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de -2 grade, in timp ce minima va ajunge la -10 grade. De astazi vor fi precipitatii mixte iar dupa 29 decembrie ninsori, pe arii extinse.

In Crisana vor fi precipitatii mixte si moderate cantitativ, dupa 29 decembrie facandu-se simtita prezenta lapovitei si a ninsorilor. Temperaturile vor inregistra o scadere semnificativa, situandu-se in jurul valorii de 0 grade.

26 decembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.