Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 12-14 decembrie 2014

Prognoza meteo 12-14 decembrie 2014

Vremea vineri in tara
Vineri vremea va fi preponderent frumoasa, exceptie facand zonele joase de relief, unde local spre orele diminetii dar si in cursul noptii se va semnala atat ceata, cat si nebulozitate joasa stratiforma.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari si precipitatii slabe pe arii restranse sub forma de ninsoare, in cursul zilei in regiunea Maramuresului si a Carpatilor Orientali. Vantul va bate de la slab la moderat, avand unele intensificari in zona montana, unde la rafala va vor depasi 50 km/h pe creste, spulberand zapada. Temperaturile maxime ale zilei la nivelul intregii tari se vor situa intre 2 si 9 grade Celsius, in timp ce minimele, in scadere in comparatie cu noaptea precedenta, se vor situa intre -13..-11 grade Celsius in estul Transilvaniei si 2 grade Celsius in Dealurile de Vest. 

Vremea vineri in Capitala
Vineri, vremea va fi apropiata de normalul termic specific acestei perioade din an. Mai ales la inceputul zilei si noaptea va fi ceata sau nebulozitate joasa stratiforma. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 4...6 grade, iar cea minima de -4...-2 grade.

Vremea vineri la munte 
Vineri, vremea va fi in general frumoasa, dar rece in orele noptii. Cerul va fi variabil, cu innorari si izolat precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare, mai ales ziua in zona Carpatilor Orientali. Vantul va avea intensificari, cu viteze la rafala ce pot depasi 50 km/h pe creste, unde va spulbera zapada. Valorile termice diurne vor creste usor fata de intervalul precedent in Carpatii Occidentali, iar in restul zonei montane nu se vor modifica semnificativ.

Vremea sambata in tara
In vestul tarii, la deal si la munte, valorile termice diurne vor creste usor si se vor situa peste mediile climatologice pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari spre sfarsitul intervalului in regiunile nord-vestice, unde izolat vor fi ploi slabe si conditii de polei. In schimb, in zonele joase, in special din sudul si estul tarii, cu precadere dimineata si noaptea se va semnala ceata sau nebulozitate joasa stratiforma, iar vremea va fi apropiata de regimul termic normal. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in vest, dar mai ales pe crestele montane, unde va spulbera zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 2 si 11 grade, iar cele minime de la -13...-12 grade in estul Transilvaniei pana la 4...5 grade in Dealurile de Vest.

Vremea sambata in Capitala
Indeosebi dimineata si noaptea va fi ceata sau nebulozitate joasa, iar vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 5...7 grade, iar cea minima de -3...-2 grade, usor mai scazuta la periferia orasului.

Vremea duminica in tara
Vreme se va mentine mai calda decat in mod normal pentru mijlocul lunii decembrie, in special in vest, la deal si la munte. In nordul si nord-vestul tarii, cerul va prezenta innorari si pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe, sub forma de ploaie in Maramures, iar in nordul Carpatilor Orientali trecator si sub forma de lapovita si ninsoare. In restul teritoriului cerul va fi variabil, dar mai ales dimineata si noaptea, indeosebi in zonele joase din sud si est, local, va fi nebulozitate joasa sau ceata, asociata si cu burnita. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 3 si 12 grade, iar cele minime se vor incadra intre -5 si 5 grade, mai coborate in estul Transilvaniei spre -7 grade.

Vremea duminica in Capitala
In special dimineata si noaptea se va semnala nebulozitate joasa sau ceata, iar vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi 4...6 grade, iar cea minima de -4...-2 grade, posibil mai scazuta la periferie.
11 decembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.