Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Situatia drumurilor din tara 9 decembrie 2014

Situatia drumurilor din tara 9 decembrie 2014

Pe mai multe drumuri nationale din tara traficul se desfasoara cu dificultate marti, 9 decembrie 2014. 

Marti, inca de dimineata, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca pe autostrada A3 Bucuresti-Ploiesti soferii trebuie sa ruleze cu viteza redusa dat fiind faptul ca ploua torential, iar in zona kilometrului 56 s-a acumulat apa pe benzile numarul 2, in ambele sensuri, existand risc de acvaplanare. De asemenea, in judetul Olt, se circula ingreunat pe DN54, pe portiunea kilometrica 3+150-3+180 metri, la iesirea din Caracal catre Corabil, din cauza apei acumulate pe carosabil in urma ploi, aceasta masurand intre 5 si 10 centimetri. Tot pe acest drum national, in zona kilometrului 12+400, in apropiere de Vladila, apa masoara circa 5 centimetri. 

Mai mult, pe DN64, la kilometrul 2, la iesirea din Caracal catre Dobrosloveni, apa acumulata pe carosabil masoara circa 2 centimetri pe una dintre benzile de circulatie, pe o distanta de 50 de metri. In judetul Brasov se circula in conditii de iarna pe DN73A Rasnov-Predeal, in proximitatea zonei Paraul Rece. Se actioneaza cu utilaje de deszapezire si de imprastiere a materialului antiderapant, inclusiv pe DN1 si DN73. 

In judetul Bistrita-Nasaud soferii circula in conditii de ceata pe DN17, in zona Tiha Bargaului (Pasul Tihuta) intre kilometri 80 si 115, vizibilitatea fiind redusa sub 50 de metri. Acest fenomen este intalnit si pe autostrada A2 Bucuresti-Constanta intre kilometri 165 - 212, vizibilitatea fiind pe unele portiuni sub 100 de metri. De asemenea, soferii trebuie sa tina cont de faptul ca ploaia indeparteaza materialul antiderapant, existand astfel risc de formare a poleiului.

Politistii sfatuiesc soferii ca inaintea inceperii deplasarii sa se intereseze cu privire la starea traseului pe care urmeaza sa il parcurga si situatia meteorologica prognozata. In timpul deplasarii, cei de la volan trebuie sa manifeste prudenta sporita, sa reduca viteza de deplasare in zonele cu carosabil alunecos, vizibilitate redusa, precum si in apropierea trecerilor pentru pietoni.

De asemenea, este necesar sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculele dinainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, sa nu franeze sau sa vireze brusc si sa utilizeze, cu precadere, frana de motor.

Din cauza cetii dense, au fost suspendate manevrele in porturile de la Marea Neagra, exceptie facand Portul Mangalia, informeaza Serviciul de Politie Transporturi Maritime.
9 decembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.