Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 8-21 decembrie 2014

Prognoza meteo 8-21 decembrie 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
 
In prima parte a intervalului temperaturile se vor apropia de mediile climatologice specifice acestei perioade. In primele 3 zile ale saptamanii, pana pe data de 10 decembrie vor fi precipitatii sub forma de ploaie, burnita, lapovita si fulguieli.
 
Vremea in Banat
Cea mai mare parte a intervalului va fi caracterizat de valori medii regionale ale maximelor termice diurne de 5...6 grade, apropiate de cele multianuale specifice perioadei. Exceptie vor face zilele de 10 si 11 decembrie, cand acestea vor fi usor mai coborate, spre 2...4 grade. Temperaturile minime vor scadea in prima saptamana de la valori medii de 4 grade, pana spre - 2 grade, in timp ce in perioada 15 – 21 decembrie vor fi apropiate de pragul de inghet. 

In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii, predominant sub forma de ploaie, iar in perioada 16 – 21 decembrie se asteapta mai ales burnita sau ploi slabe, dar numai cu caracter local.

Vremea in Crisana
Temperaturile maxime vor fi apropiate de cele normale, specifice perioadei de prognoza, pe aproape tot parcursul intervalului, urmand a se situa, in medie, intre 5 si 7 grade Celsius. Doar in zilele de 10, 11 si 12 decembrie acestea vor fi usor mai coborate, la medii regionale de 2...4 grade. In prima saptamana valorile nocturne vor scadea de la medii de 4 grade, pana in jurul valorii de - 2 grade, in perioada 11 – 16 decembrie, dupa care se vor apropia de 0 grade in ultimele nopti. 
 
In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ploaie, iar in perioada 16 – 21 decembrie se asteapta mai ales ploi slabe sau burnita, dar numai cu caracter local.

Vremea in Transilvania
Vremea se va raci usor in primele zile ale intervalului, cand temperaturile maxime vor scadea, in medie, de la 5 grade la 1 grad Celsius, pentru ca in perioada 13 – 21 decembrie acestea sa se mentina constante, apropiate de cele normale, la medii in jurul valorii de 2 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, cu cele mai scazute valori in noptile de 13 si 14 decembrie cand se vor situa, in medie, la -8...-7 grade. 
 
In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii, la inceput mixte, apoi predominant sub forma de ninsoare, in general moderate cantitativ in data de 9 decembrie. In restul perioadei probabilitatea de precipitatii slabe, burnita sau fulguieli, va fi destul de redusa. 
 
Vremea in Maramures
In primele zile ale intervalului vremea se va raci usor, astfel incat cand temperaturile maxime diurne vor scadea, in medie, de la 5 grade la 2 grade Celsius, pentru ca in perioada 13 – 21 decembrie acestea sa se mentina constante, apropiate de cele normale, la medii in jurul valorii de 3 grade. Minimele termice vor fi preponderent negative, cuprinse in medie intre -5 si -2 grade, mai putin in primele doua nopti cand se vor situa intre 0 si 2 grade Celsius. 
 
Pana in jurul datei de 10 decembrie vor fi precipitatii mixte, in general slabe cantitativ, iar in restul intervalului doar local si trecator vor fi ploi, lapovite sau ninsori slabe. 

Vremea in Moldova
Vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit pe tot parcursul celor doua saptamani, valorile medii regionale ale maximelor termice urmand a fi cuprinse intre 0 si 2 grade. Temperaturile minime vor fi negative, cu cele mai scazute valori, de pana la -8 ...-6 grade, in noptile de 12, 
13 si 14 decembrie. 
 
In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii, predominant sub forma de ninsoare, mai insemnate cantitativ in data de 9 decembrie. In restul perioadei conditiile de precipitatii vor fi extrem de reduse.
 
Vremea in Dobrogea 
Regimul termic va fi apropiat de normele multianuale specifice perioadei de prognoza, cu maxime cuprinse, in medie la nivelul regiunii, intre 4 si 6 grade si minime intre 0 si 2 grade, mai putin in noptile de 12, 13, 14 si 15 decembrie cand vor fi usor negative. 
 
In primele zile ale intervalului vor fi ploi moderate cantitativ, dupa care probabilitatea de precipitatii va fi extrem de redusa.
 
Vremea in Muntenia 
Valorile termice diurne nu vor avea variatii semnificative pe parcursul celor doua saptamani. Astfel, se asteapta medii regionale ale temperaturilor maxime cuprinse intre 3 si 5 grade, apropiate de normele multianuale. Daca in primele nopti temperaturile minime vor fi usor 
pozitive, in restul intervalului acestea vor deveni negative, cu cele mai scazute valori, de pana la minus -6 ...-4 grade, in noptile de 13, 14, 15 si 16 decembrie. 
 
In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii sub forma de ploaie, dar trecator si lapovita si ninsoare, mai importante cantitativ in noaptea de 8 spre 9 decembrie si in data de 9 decembrie. In restul perioadei conditiile de aparitie a precipitatiilor vor fi extrem de reduse.

Vremea in Oltenia
Regimul termic diurn al aerului va fi apropiat de normele multianuale specifice perioadei de prognoza, cu maxime cuprinse in medie intre 3 si 5 grade. Daca in primele nopti temperaturile minime vor fi usor pozitive, in restul intervalului acestea vor deveni negative, cu cele mai scazute valori, de pana la -4 ...-3 grade, in noptile de 12, 13, 14 si 15 decembrie. 
 
In primele 3 zile ale intervalului vor fi precipitatii sub forma de ploaie, dar trecator si lapovita si ninsoare, mai insemnate cantitativ in data de 9 decembrie. In restul perioadei conditiile de precipitatii vor fi extrem de reduse. 

Vremea la munte
Valorile termice nu vor avea variatii semnificative pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, urmand a se inregistra, in medie, temperaturi maxime cuprinse intre -2 si 2 grade Celsius si minime negative, intre -7 si -4 grade. 
 
In primele zile ale intervalului vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, local insemnate cantitativ in data de 9 decembrie in Carpatii Meridionali si in cei Orientali. Ninsori slabe se mai pot semnala si dupa data de 16 decembrie.
8 decembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.