Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 3-5 decembrie 2014

Prognoza meteo 3-5 decembrie 2014

Vremea va inregistra o ameliorare usoara in comparatie cu zilele anterioare, insa in regiunile extracarpatice valorile termice vor fi mai scazute decat in mod normal pentru aceasta perioada. Asadar, temperaturile maxime ale zilei se vor siua intre -4 grade Celsius in Moldova si 11 grade Celsius in Dealurile de Vest.
 
In regiunea Moldovei izolat va continua sa ninga, in timp ce in Oltenia si pe arii restranse din Muntenia se vor semnala precipitatii mixte, mentinandu-se totodata conditiile de formare a poleiului. In regiunea de sud a Banatului si local in Dobrogea va ploua. In nord-vestul si in centrul tarii vor fi si intervale cu soare. Intensificari ale vantului se vor semnala in sud-vestul, sudul si centrul tarii dar si pe crestele montane. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice se incalzeste usor fata de ieri – astfel la amiaza se vor atinge 9 grade la Timisoara, 8 grade la Oradea, 6 grade in Sibiu si 1 grad cu plus in Brasov. Plafonul de nori nu va mai fi asa de compact, deci se va arata si soarele, iar ploi slabe vor mai fi in Banat, unde si vantul va sufla mai tare.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud iarna s-a instalat hotarat – mai cad precipitatii mixte, iar vantul sufla cu putere accentuand senzatia de rece. Mai ales acum dimineata riscul de formare a poleiului va fi ridicat. 3...4 grade vor fi la amiaza in nordul Olteniei, iar in Baragan minus 1...0 grade.

Vremea in Dobrogea
Rece si inchisa este vremea si in Dobrogea, unde temporar vor mai fi precipitatii – predominant ploi, iar vantul va sufla cu viteze in jur de 40 km/h. La Constata maxima termica va fi de 7 grade, iar la Tulcea de 3 grade.

Vremea in Moldova
Ninsorile se restrang in Moldova, insa frigul persista. Temperaturile maxime vor fi negative in toata regiunea: 0 grade in sud la Galati si minus 4...minus 3 grade spre nord in Bacau, minus 5 la Piatra Neamt, minus 4 grade la Botosani.

Vremea in Bucuresti
In Capitala vremea se va mentine rece pentru aceasta data din an. Astazi vor fi mai ales ploi slabe. In zori termometrele vor arata in jur de minus 1 grad, iar maxima dupa-amiaza va fi de 1...2 grade.

Vremea la munte
La munte vor mai fi precipitatii slabe predominant sub forma de ninsoare in Carpatii Meridionali, in Muntii Banatului si in sudul Carpatilor Orientali. In restul masivelor plafonul de nori se mai deastrama, astfel pana dupa-amiaza se va arata si soarele. Vantul va sufla moderat cu intensificari, mai ales in zona inalta. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, pe arii restranse se va semnala ceata. Temperatura aerului va fi in crestere usoara fata de ziua de ieri: maxime de 1 grad pe Valea Prahovei, 4 grade la Paltinis, 7 grade la Stana de Vale si minus 2 grade pe Vf Toaca.

Stratul de zapada masoara 18 cm la Sinaia, 11 cm Predeal, 8 cm Poiana Bv, 55 cm la Balea Lac, 14 cm la Ceahlau Toaca, 5 cm la Straja.

Vremea joi in tara
Joi, in regiunile extracarpatice vremea va fi inchisa si rece, cu precipitatii slabe – predominant ploi si burnite, pe arii restranse in special in sud, unde pot favorita depuneri de polei. In vestul arcului in primele ore ale zilei ceata persista pe vai si in depresiuni, insa la amiaza se va arata si soarele. Vantul va ramane mai sprinten doar in sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre minus 2 grade in nordul Moldovei si 11 grade in regiunile vestice.

Vremea joi in Bucuresti
In Capitala, vremea va fi mohorata si rece pentru aceasta data. Mai sunt posibile precipitatii slabe – burnite sau ploi mai cu seama in prima parte a zilei. Vantul va fi slab, astfel reapare ceata. Temperatura maxima va fi de 2...3 grade.

Vremea vineri in tara
Vremea de vineri este asemanatoare cu cea de joi – in exteriorul arcului carpatic temperaturile raman sub normalul acestei perioade, iar local va fi ceata si trecator burnite si fulguieli ce pot favoriza producerea de polei. In vest si centru cerul va fi variabil, iar ceata se va semnala in special in prima parte a zilei. In aceste conditii maximele pornesc de la minus 2 grade in Moldova si ajung din nou la 10...11 grade in vest, iata la Baia Mare si Timisoara.

Vremea vineri in Bucuresti
In Capitala, ceata va persista intreaga zi si vor fi conditii de burnita sau fulguiala. Vantul va sufla slab pana spre moderat, iar in termometre vom avea cel mult 1...2 grade(cu aproximativ 4...5 grade sub media multianuala a acestei date). 
3 decembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.