Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 10-23 noiembrie 2014

Prognoza meteo 10-23 noiembrie 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

In prima parte a intervalului vremea continua sa se mentina calda, chiar daca temperaturile diurne vor scadea cu cateva grade. Probabilitatea de ploi va fi mai ridicata in jurul datelor de 13 si 14 noiembrie dar si in a doua saptamana a intervalului.
 
Vremea in Banat
In prima parte a intervalului, vremea se va mentine calda, chiar daca valorile mediate pe regiune ale temperaturilor maxime vor scadea usor si treptat, de la 17...18 grade, spre 13...15 grade. In cea de-a doua saptamana temperatura va continua sa scada usor, pana la maxime mediate pe regiune de 11...13 grade, valori ce se mentin totusi peste cele climatologic specifice in a doua jumatate a lunii noiembrie. Minimele nocturne vor avea aceeasi evolutie, astfel ca in prima saptamana acestea vor fi mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu o medie de 7...9 grade, apoi vor scadea usor, urmand a se situa intr-un ecart mediu de 4...7 grade. 

Ploi slabe, cu caracter local vor fi in zilele de 13 si 14 noiembrie, iar pentru perioada 17-19 noiembrie va creste probabilitatea pentru ploi pe spatii mai extinse. 
 
Vremea in Crisana
In prima saptamana a intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori mult mai ridicate decat cele inregistrate in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu maxime in medie de 15...19 grade si minime de 5 la 8 grade. Apoi, desi vor marca o scadere treptata,  temperaturile se vor mentine in general peste mediile climatologice specifice in a doua parte a lunii noiembrie, cu valori diurne de 10...14 grade si minime nocturne de 4...7 grade, medie regionala. 
 
Probabilitatea de ploaie va creste in a doua parte a intervalului de referinta, in special in perioada 17-19 noiembrie. 
 
Vremea in Transilvania 
In primele zile ale intervalului de prognoza vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu maxime, in medie, de 12...15 grade. Apoi estimarile indica o tendinta de scadere a temperaturii aerului pana la maxime mediate pe regiune de 8...11 grade, valori ce se mentin totusi usor peste cele climatologic specifice in a doua jumatatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va aceeasi evolutie, in scadere de la un ecart de 2...5 grade in prima saptamana la o medie regionala de 1...3 grade, cu valori mai mici in primele nopti si, din nou spre sfarsitul intervalului de referinta, in zonele depresionare. 
 
In partea a doua a intervalului de prognoza va creste probabilitatea pentru ploi locale. 

Vremea in Maramures 
Pe parcursul primei saptamani de prognoza vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, chiar daca valorile termice vor scadea treptat, de la maxime, in medie, de 17...18 grade la inceput spre 13...14 grade. Pentru cea de-a doua saptamana estimarile indica o tendinta de continuare a scaderii usoare de temperatura, pana la maxime mediate pe regiune de 9...12 grade, valori ce se mentin totusi peste cele climatologic specifice in a doua jumatate a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, astfel ca in prima saptamana acestea vor fi mult mai ridicate decat cele obisnuite, cu o medie de 4...6 grade, apoi vor scadea usor, urmand a se situa intr-un ecart mediu de 2 la 4 grade. 
 
Probabilitatea de ploaie va creste in a doua parte a intervalului de referinta, in special in perioada 17-19 noiembrie. 

Vremea in Moldova
Primele zile vor fi caracterizate de o vreme in general calda, cu precadere in zonele mai inalte de relief. Valorile mediate pe regiune ale temperaturilor maxime vor fi de 10...14 grade, iar cele ale temperaturilor minime vor fi de 3...6 grade. Incepand cu 15 noiembrie, valorile termice vor scadea, devenind apropiate de mediile climatologice specifice in a doua jumatate a lunii, cu maxime de 6...9 grade si minime de 1...4 grade, in medie. 
 
Vor fi posibile ploi slabe sau burnite, cu caracter local, indeosebi in cea de a doua saptamana de prognoza. 

Vremea in Dobrogea 
In prima saptamana de prognoza vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada a anului, cu maxime, in medie, de 12...14 grade. Apoi temperatura va fi in scadere, pana la maxime mediate pe regiune de 9...11 grade, valori apropiate de cele climatologic specifice in a doua jumatatea a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evolutie, in scadere de la un ecart de 7...9 grade in prima saptamana, spre o medie regionala de 4...7 grade, in cea de-a doua. 
 
Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare in data de 14 noiembrie si in perioada 17-19 noiembrie. 

Vremea in Muntenia 
In prima saptamana a intervalului de prognoza, vremea va fi calda, cu precadere in zonele mai inalte de relief, cu valori mediate pe regiune ale temperaturilor maxime de 11...15 grade. Apoi se estimeaza o scadere de temperatura, valorile diurne, in ecart mediu de 9...11 grade, devenind apropiate de mediile climatologice specifice in a doua parte a lunii noiembrie. Regimul minimelor nocturne se va situa mult peste cel normal in prima saptamana, cand in medie pe regiune vor fi 5...8 grade, apoi va fi in scadere, spre un ecart de 2...5 grade. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi ridicata intre 13 si 15 noiembrie, apoi vor mai fi posibile ploi slabe.

Vremea in Oltenia
In prima saptamana a intervalului de prognoza, regimul termic va fi caracterizat de valori in general mai ridicate decat cele climatologic normale. Astfel maximele diurne se vor situa intr-un ecart mediu de 11-14 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse, in medie, intre 5 si 9 grade. Apoi se estimeaza o scadere de temperatura, concretizata prin maxime diurne de 8-11 grade si minime de 3-5 grade, medie regionala reprezentand un regim termic apropiat de cel normal pentru aceasta perioada. 

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata intre 13 si 15 noiembrie, apoi vor fi posibile ploi slabe. 

 
Vremea la munte 
Regimul termic diurn se va situa in mare parte a intervalului de prognoza peste cel climatologic normal, in special in primele zile, cand vor fi in medie 9...12 grade. Tendinta este, insa, de scadere usoara, mai ales in a doua saptamana, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 4...7 grade. Minimele nocturne vor fi preponderent pozitive in prima saptamana, apoi vor scadea la o medie usor sub limita de inghet. 
 
Vor fi posibile ploi locale in jurul datei de 14 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitatii va creste in perioada 17-20 noiembrie. 
10 noiembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.