Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 23-25 octombrie 2014

Prognoza meteo 23-25 octombrie 2014

Temperaturile diurne vor inregistra o scadere semnificativa in comparatie cu ziua de ieri in regiunea de sud-vest a tarii, unde vremea va fi rece pentru aceasta perioada a anului. In restul teritoriului valorime termice se vor apropia in general de mediile climatologice specifice acestei perioade a anului. Astfel, maximele zilei se vor situa intre 6 si 8 grade Celsius in regiuena de sud a Banatului si in vestul Olteniei si 22-23 de grade Celsius in Baragan si Dobrogea.
 
Cerul va fi preponderent noros, iar treptat ploile isi vor face simtita aparitia in majoritatea regiunilor din tara. Pe toate crestele montane dar si in zonele de deal se vor cumula cantitati de precipitatii care vor depasi 20-25 de litri pe metru patrat si izolat 40-60 de litri pe metru patrat. Trecator, pe crestele inalte ale muntilor va ninge. De asemenea, astazi se vor semnala si intensificari locale ale vantului, care la rafala vor depasi temporar 50-60 km/h. 

Vremea in Tranislvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice ploua pe arii extinse iar in zonele de munte si de deal se vor cumula cantitati de peste 20...25 l/mp si izolat peste 40...60 l/mp, pe crestele inalte de munte trecator va ninge. Vantul va avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi temporar 50...60 km/h. Temperatura scade drastic in sudvest, 9 grade maximele la Timisoara, Resita, Arad si Deva dar in sudul Banatului pot fi si 6-7 grade. In restul zonei, maxime in general intre 12 si 15 grade.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, ploi dar si ceva sanse de soare in Baragan dar in restul zonei, nori si ploi toata ziua, mai importante cantitativ la deal si la munte unde izolat pot trece de 40...60 l/mp. Vantul bate cu intensificari, temporar si peste 50-60 km/ora. Maxime modeste in Oltenia, 9 grade la Drobeta Turnu Severin si 10 la Craiova si mai ridicate in restul zonei: 17 la Pitesti, 19 la Giurgiu si 20-22 in Baragan.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea, vreme cu nori si ploi slabe, cu vant dar cu valori termice la amiaza de 20-23 de grade ceea ce inseamna vreme calda pentru aceasta data.

Vremea in Moldova
In Moldova de sud, ploi slabe cu vant dar cu maxime mari, 20-21 de grade. In restul regiunii ploile nu mai sunt neinsemnate cantitativ iar valorile termice sunt sub 15 grade, adica 10 la Suceava.

Vremea in Capitala
In Bucuresti, valorile termice vor fi apropiate de normalul termic al acestei date calendaristice. Dimineata 11-12 grade si maxima zilei, in jurul valorii de 19 grade. Cerul va fi mai mult noros si incepand din a doua parte a zilei, temporar va ploua, iar vantul se va intensifica treptat.

Vremea la munte
Aria ploilor va cuprinde treptat toata zona montana si se vor cumula cantitati de peste 20...25 l/mp si izolat chiar de peste 40...60 l/mp. In a doua parte a noptii, in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, dar si pe crestele inalte ale celorlalte masive, treptat ploile se vor transforma in precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari locale cu viteze ce vor depasi temporar 50...60 km/h. Temperatura aerului va marca o scadere semnificativa fata de ziua anterioara in masivele sud-vestice. La amiaza vor fi 14 grade la Predeal, 12 la Sinaia cota 1500, 8 la Paltinis, 7 pe Vf, toaca din masivul Ceahlau si la Stana de Vale si numai 2 grade la Semenic.

Vremea vineri in tara
Vineri, vremea se va raci accentuat in toate regiunile, devenind rece pentru acesta perioada in toata tara, dar mai ales in nord-est, unde va fi deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2-3 grade in nordul Moldovei si in depresiunile transilvane si 16 grade in sudul litoralului la Constanta. Va continua sa ploua pe arii extinse in partea de nord, est si sud-est a teritoriului si local in rest. In zona Carpatilor Orientali, precum si in jumatatea nordica a Moldovei ploile vor continua sa se transforme in lapovita si ninsoare, in timp ce ninsori trecatoare vor fi si pe crestele celorlalte masive montane. Vantul va avea intensificari locale, mai ales in sud, est si la munte, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...60 km/h.

Vremea vineri in Capitala
Si in Capitala, vremea se va raci accentuat. Dimineata vor fi 10-11 grade iar peste zi este posibil sa nu mai creasca deloc astfel ca maxima zilei sa fie tot 10-11 grade. Temporar va ploua slab.

Vremea sambata in tara
Sambata vremea se va ameliora semnificativ sub aspectul precipitatiilor, dar va continua sa se raceasca in regiunile sudice, estice si centrale, precum si in zonele de deal si de munte, devenind deosebit de rece pentru aceasta data din an. Maximele vor fi cuprinse intre 0 grade in nordul Moldovei si 12-13 grade in nord-vest. La munte, precipitatiile, local in Muntii Banatului si izolat in restul msivelor, vor fi mai ales sub forma de ninsoare.

Vremea sambata in Capitala
In Bucuresti continua sa se raceasca, devenind deosebit de rece pentru aceasta data din an : 1-2 grade dimineata si 4....6 grade la amiaza.
23 octombrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.