Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 21-23 octombrie

Prognoza meteo 21-23 octombrie

In cursul zilei de marti vremea se va prezenta in general frumoasa si calda in regiunile sudice si sud-estice ale tarii, unde cerul va fi variabil, iar in cursul diminetii, pe arii restranse, se va semnala ceata. In restul teritoriului se vor inregistra innorari temporare insotite de ploi in Crisana, Maramures, majoritatea Banatului, a Transilvaniei dar si a Moldovei.
 
Intensificari ale vantului se vor inregistra doar pe crestele montane. In regiunea nordica a teritoriului maximele zilei sunt in scadere in comparatie cu ziua de ieri. Astfel, se vor inregistra 13 grade Celsius in Bucovina si 25 de grade Celsius in Lunca Dunarii. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice temperaturile sunt agreabile, dar temporar se aduna norii si sunt asteptate si ploi. Acestea vor fi pe arii mai extinse in Maramures si Crisana. Vantul sufla slab, cel mult moderat, iar termometrele vor arata la amiaza 15 grade la Baia Mare, 17 grade la Oradea, 20 de grade la Timisoara si Brasov, chiar 21 de grade la Sibiu.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud vremea va fi calda pentru aceasta data. Temperaturile maxime mai ridicate fata de ieri, vor fi de 23 de grade la Craiova si Ploiesti, 22 de grade la Braila si 24 de grade la Calarasi si Giurgiu, dar asa cum ne spun meteorologii in Lunca Dunarii pot fi si 25 de grade.

Vremea in Dobrogea
O zi predominant frumoasa si mai calda decat ieri si in Dobrogea. Cerul va fi temporar noros, vantul slab pana la moderat, iar la amiaza vor fi 21 de grade la Constanta si 22 de grade la Tulcea – peste mediile climatologice cu 5...6 grade.

Vremea in Moldova
In jumatatea de nord a Moldovei va fi o zi ploioasa si se va raci semnifacativ fata de ieri: doar 13 grade maxima de la Suceava (unde ieri la amiaza erau 21...22 de grade). In sudul regiunii este mai mult soare, ploile sunt posibile pe arii restranse, astfel la Galati vor fi 22 de grade, iar la Focsani 21 de grade.

Vremea in Bucuresti
Frumoasa si calda va fi vremea si in Capitala. Soarele va avea in continuare o prezenta generoasa, dar se mai aduna si norii, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 8...9 grade, iar maxima se va situa in jurul valorii de 23 de grade.

Vremea la munte
La munte, ploile sunt asteptate pe arii extinse in Carpatii Occidentali si Orientali. In restul zonei montane va predomina o vreme frumoasa, cu cer variabil si doar izolat ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu intensificãri pe creste. Temperatura aerului va fi mai scazuta decat ieri in masivele din nordul tarii. Doar 13 grade la Stana de Vale, 8 grade pe Vf Toaca, cu ploaie intreaga zi, insa pe Valea Prahovei vor fi maxime de 16...17  grade. Dimineata, pe vai si in depresiuni, izolat se va semnala ceata.

Vremea miercuri in tara
Vremea se va raci in regiunile vestice, unde temporar va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi local 15-20 l/mp. In restul teritoriului, va fi in continuare cald pentru aceasta data, dar mai ales spre seara vor fi averse si descarcari electrice in Transilvania, Oltenia si nordul Moldovei. Vantul se intensifica temporar mai ales la munte si in vestul tarii. Temperaturile maximele vor fi cuprinse intre 10...12 grade in Dealurile de Vest si 24 de grade in sudul Munteniei. In zonele joase, dimineata, pe arii restranse, va fi ceata.

Vremea miercuri in Bucuresti
In Capitala, de dimineata sunt conditii de ceata, insa ziua se anunta frumoasa si calda. Maxima va fi de 22...23 de grade.

Vremea joi in tara
Joi vremea se va raci in cea mai mare parte a tarii, mai accentuat in sud-vest, unde maximele termice vor fi cu aproximativ 10 grade mai mici fata de miercuri. Doar 7...8 grade vor fi in localitati din Oltenia si Dealurile de Vest, in timp ce in Dobrogea, mercurul in termometre va mai atinge la amiaza 23 de grade. Norii si ploile se extind in toata tara, iar vantul va fi sprinten. In zona de munte vantul sufla cu putere si apar precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare.

Vremea joi in Bucuresti
In Capitala, cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. Temperatura maxima, mai scazuta fata de ziua precedenta, se va situa in jurul valorii de 18 grade. 
21 octombrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.