Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 13 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 20 octombrie - 2 noiembrie 2014

Prognoza meteo 20 octombrie - 2 noiembrie 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
 
In prima parte a intervalului vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada a anului, insa in intervalul 22-26 octombrie se va instala o racire semnificativa. De asemenea, in intervalul 21-24 octombrie vor aparea si ploile, cand se pot inregistra cantitati insemnate. 

Vremea in Banat
In primele doua zile ale acestei saptamani vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 20...22 de grade si minime in jur de 10 grade. In intervalul 22 – 25 octombrie, scaderea de temperatura va fi semnificativa, astfel ca valorile termice vor fi sub mediile climatologice. Maximele se vor situa intre 8 si 11 grade, iar minimele se vor apropia de 0 grade, in 25 octombrie. Dupa aceasta data, regimul termic se va apropia de normalul perioadei, maxime in medie de 13...14 grade si minime de 3...5 grade. 
 
In intervalul 21 – 24 octombrie va ploua temporar, iar cantitatile de apa pot fi insemnate. Probabilitatea de ploaie va creste dupa 28 octombrie, cand sunt posibile ploi slabe. 

Vremea in Crisana
Intervalul va debuta cu o vreme calda, insa incepand cu data de 22 octombrie vremea se va raci. Pana in 25 octombrie maximele diurne vor fi in general sub 10 grade, iar minimele vor tinde spre 0 grade. Ulterior, in a doua saptamana de prognoza, temperatura va creste apropiindu-se de normalul termic al perioadei. Mediile valorilor maxime vor fi de 12...13 grade, iar a celor minime de 3...4 grade. 
 
Va ploua pe arii extinse in intervalul 21 – 23 octombrie, cand se pot inregistra cantitati insemnate. In restul intervalului mai sunt posibile ploi slabe cantitativ, cu o probabilitate mai ridicata in 28 octombrie si la inceputul lunii noiembrie. 

Vremea in Transilvania 
In primele 2 zile vremea se va mentine calda, astfel incat media temperaturilor maxime va fi de 18...19 grade, iar a celor minime se va situa in jur de 8 grade. Urmeaza un proces de racire semnificativa ce va aduce regimul termic sub cel normal, respectiv maxime care, in data de 24 octombrie, vor avea o medie de 5 grade, si minime de -3 grade, in 25 si 26 octombrie. Dupa 26 octombrie vremea se va incalzi treptat, incat valorile maxime medii vor fi de 11...12 grade, iar minimele de 1...2 grade. 
 
In perioada 21-24 octombrie ploile slabe si moderate cantitativ se vor semnala pe arii extinse. Ulterior probabilitatea de ploaie va fi mai redusa, exceptand ziua de 28 octombrie si inceputul lunii noiembrie cand, local, sunt posibile ploi slabe. 

Vremea in Maramures
Primele doua zile ale saptamanii vor avea un regim termic peste cel normal, respectiv o medie a maximelor de 17...18 grade si minime in jur de 9 grade. Ulterior se va produce o racire accentuata, media valorilor diurne urmand sa coboare spre 5...6 grade, iar cele minime vor fi negative, in jur de -2...-1 grad, in 25 si 26 octombrie. In a doua saptamna de prognoza este estimata o crestere usoara a temperaturii, maxime in jurul a 11 grade si minime de 2...3 grade. 
 
Temporar va ploua in intervalul 20...23 octombrie, cand se pot cumula cantitati de apa insemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicata si dupa data de 27 octombrie, in restul intervalului de referinta urmand sa fie redusa. 
 
Vremea in Moldova
Dupa primele trei zile cu temperaturi medii mai ridicate decat normele climatologice ale perioadei, de 18...21 de grade ziua si 6...9 grade noaptea, valorile termice vor marca o scadere accentuata, atingand, in medie, maxime de 4...6 grade si minime de aproximativ -2...0 grade, in perioada 24 - 26 octombrie. In a doua saptamana de prognoza se va incalzi usor, insa media maximelor nu va depasi 10...11 grade, iar a minimelor 2...3 grade, caracterizand o vreme usor mai rece decat normalul pentru sfarsitul lunii octombrie si inceputul lunii noiembrie. 

Aria ploilor se va extinde in intervalul 21 – 24 octombrie, cand si cantitatile de apa vor fi izolat insemnate. In 24 octombrie, precipitatiile pot fi mixte in nordul regiunii. Ploi slabe cantitativ sunt posibile si in 28, 29 octombrie, precum si la inceputul lunii noiembrie. 

Vremea in Dobrogea
Intre 20 si 22 octombrie, media temperaturilor va creste usor, spre maxime de 22 de grade si minime de 12 grade, abaterile pozitive fata de medie fiind de aproximativ 6 grade. In a doua parte a primei saptamani vremea se va raci accentuat, devenind rece pentru aceasta perioada. In cele mai reci zile ale acestui interval, media valorilor diurne va fi de 7...8 grade, iar a celor nocturne de 0...2 grade. Cresterea de temperatura estimata dupa data de 27 octombrie, va insemna o medie de 12...13 grade a valorilor maxime si minime in jur de 5 grade. 
 
Ploi pe arii extinse, posibil insemnate cantitativ se vor semnala in intervalul 23 – 25 octombrie. Ulterior probabilitatea de ploaie va scadea, exceptand ziua de 28 octombrie, cand va fi mai ridicata. 

Vremea in Muntenia
Vremea va fi calda pentru aceasta perioada pana pe 22 octombrie, cand media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 22 si 24 de grade, iar a celor minime se va situa intre 7 si 9 grade. Aceasta perioada calda va fi urmata in a doua parte a saptamanii de o racire accentuata, ce va aduce media temperaturilor sub normalul perioadei, maxime de numai 9...11 grade si minime in jur de 0 grade. Din 27 octombrie, valorile termice vor marca o crestere usoara, spre maxime de 12...13 grade si minime de aproximativ 3...4 grade. 
 
Va ploua pe arii mai extinse si insemnat cantitativ in zilele de 23 si 24 octombrie. Ploi sunt posibile si in a doua parte a intervalului, probabilitatea fiind mai ridicata in 28 octombrie si la inceputul lunii noiembrie. 

Vremea in Oltenia
Primele doua zile ale saptamanii vor fi calde, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 20...22 de grade si minime in jur de 9 grade. Ulterior, vremea se va raci accentuat, astfel incat valorile termice diurne vor fi in medie de 9 grade pe 24 octombrie, iar media minimelor va fi de 0...2 grade in 25 si 26 octombrie. Temperaturile maxime cresc la inceputul saptamanii viitoare pana in jurul valorii de 13 grade, insa spre finalul intervalului acestea vor scadea cu aproximativ 3 grade. Minimele termice din a doua saptamana de prognoza nu vor avea variatii semnificative si vor fi de 3...4 grade 
 
In intervalul 22 – 24 octombrie va ploua temporar. Ploi slabe cantitativ sunt posibile la nivel local si in 28 octombrie, in timp ce in restul intervalului probabilitatea va fi in general redusa. 

Vremea la munte
Vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit in primele doua zile ale intervalului, cand mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 12...14 grade, iar mediile minimelor vor fi de 4...6 grade. Vremea se va raci accentuat in a doua parte a saptamanii, astfel incat temperaturile diurne vor scadea spre 1...2 grade, iar cele nocturne vor fi negative, in jur de -5...-4 grade. Temperatura va marca o crestere usoara incepand cu 26 octombrie, spre valori maxime de 4...6 grade si minime de -2...-1 grad. 

Precipitatii pe arii extinse vor cadea in intervalul 21 – 24 octombrie, la inceput sub forma de ploaie, apoi se vor transforma si in lapovita si ninsoare. Probabilitate de precipitatii creste din nou dupa 28 octombrie, cand local vor fi ploi, iar in zona inalta si ninsori.
20 octombrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.