Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 17-19 octombrie 2014. Vin ploile.

Prognoza meteo 17-19 octombrie 2014. Vin ploile.

In cursul zilei de vineri, in regiunile vestice, nordice dar si in centrul tarii se vor semnala innorari iar temporar va ploua. Se vor inregistra mai ales averse, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25-30 de litri pe metru patrat. In restul tarii cerul va fi variabil in prima parte a zilei. Treptat se va innora iar ploile vor isi vor face simtita prezenta pe arii relativ extinse in special in cursul serii si al noptii. Valorile maxime ale zilei se vor situa intre 14 grade Celsius in Maramures si 25 de grade Celsius in sudul Munteniei. 

Vremea vineri in tara
In vestul, centrul si nordul tarii vor fi innorari si temporar va ploua. Vor fi mai ales averse, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25...30 l/mp. In restul teritoriului cerul variabil la inceputul zilei, se va innora treptat, iar ploile se vor semnala pe arii relativ extinse in special seara si noaptea. Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari in a doua parte a intervalului, in toate regiunile, dar cu viteze mai mari in zona montana inalta, unde la rafala va depasi 70 km/h. 

Valorile termice vor fi mai ridicate decat in mod normal la aceasta data in regiunile extracarpatice si apropiate de normalul perioadei in rest. Maximele se vor situa intre 14 grade in Maramures si 25 de grade in sudul Munteniei si partea continentala a Dobrogei, iar minimele intre 8 si 16 grade.

Vremea vineri in Capitala
Vremea se va mentine mai calda decat in mod normal in cea de a doua decada a lunii octombrie. Cerul se va innora treptat, iar mai ales seara si noaptea va ploua. Vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari in a doua parte a intervalului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 22 de grade, iar cea minima va fi de 13...14 grade.

Vremea vineri la munte
Cerul va avea innorari si va ploua la inceput in Carpatii Occidentali si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, iar mai ales spre seara si noaptea in restul zonelor montane. Ploile vor fi si sub forma de aversa, iar cantitatile de apa vor depasi izolat 25...30 l/mp. Vantul va prezenta temporar intensificari, cu viteze mai mari in a doua parte a intervalului, iar in zona montana inalta va depasi la rafala 70 km/h. Valorile termice vor fi in scadere, cu precadere in masivele nord-vestice.

Vremea sambata in tara
Sambata, valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta in toate regiunile, vremea devenind usor mai rece decat in mod normal la aceasta data in Moldova si in estul Transilvaniei. In cursul zilei, in jumatatea estica a tarii, cerul va avea innorari si local va mai ploua. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala pe arii restranse. Pe crestele montane, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare. 

Noaptea, cerul va deveni variabil in toate regiunile, iar ploile vor fi izolate. Vantul va prezenta intensificari locale, cu viteze mai mari in estul teritoriului, in sud-vestul extrem si in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11 grade in jumatatea nordica a Moldovei si 22 de grade in Lunca Dunarii. Temperaturile minime se vor incadra intre 1 si 9 grade, mai coborate in depresiuni, spre -2 grade, unde se va produce bruma.

Vremea sambata in Capitala
In Bucuresti, valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta. In cursul zilei, cerul va avea innorari si trecator va mai ploua slab. Noaptea cerul va deveni variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 7…8 grade.

Vremea sambata la munte
Vremea se va raci fata de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu innorari pe parcursul zilei cand local va ploua. Pe crestele montane, trecator, precipitatiile pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta intensificari temporare, cu viteze mai mari in zona inalta, unde la rafala va depasi 70 km/h. 

Vremea duminica in tara
Duminica, vremea in Romania va fi predominant frumoasa. Valorile termice se vor situa usor sub mediile climatologice specifice perioadei in regiunile estice si sud-estice, in timp ce in restul teritoriului vor fi apropiate de acestea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 10 grade, mai coborate in depresiuni. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Spre dimineata, izolat, in zonele joase se va forma ceata, iar in estul Transilvaniei reapare bruma.

Vremea duminica in Capitala
In Bucuresti, vremea va fi predominat frumoasa, dar racoroasa, mai ales dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 15…16 grade, iar cea minima de 5…7 grade.

Vremea duminica la munte
Vremea va fi in general frumoasa, dar usor mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat cu unele intensificari pe creste. Valorile termice nu vor avea variatii semnificative fata de intervalul anterior.
17 octombrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.