Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 6-19 octombrie 2014

Prognoza meteo 6-19 octombrie 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 
 
In prima parte a intervalului vremea va fi relativ racoroasa, chiar rece in jurul datei de 7 octombrie. Apoi, pana in jurul datei de 16 octombrie, procesul de incalzire treptata va determina inregistrarea unor valori diurne mult mai ridicate decat cele climatologic specifice periodei. 

Vremea in Banat
Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme relativ racoroasa, cu valori medii ale temperaturilor maxime de 17...19 grade. Incepand din data de 8 octombrie vremea se va incalzi de la o zi la alta, astfel ca maximele diurne vor fi, in medie, de 21...24 de grade, caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada. O usoara racorire se estimeaza pentru sfarsitul celor doua saptamani de prognoza, temperaturile diurne devenind apropiate de normalul datei. Minimele nocturne nu vor avea variatii semnificative pe parcursul perioadei de referinta, fiind in general in jurul celor obisnuite in aceasta perioada din an, in medie 9...11 grade, posibil mai ridicate intre 11 si 14 octombrie. 
 
La inceputul intervalului se vor semnala ploi pe spatii relativ extinse, mai ales in sudul regiunii, apoi va urma o perioada in care probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa, doar in jurul datei de 14 octombrie fiind posibile ploi slabe.

Vremea in Crisana
In aproape tot intervalul de prognoza, regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele obisnuite in luna octombrie, cu temperaturi in crestere de la medii de 18...20 de grade in data de 8 octombrie la 23...25 de grade in perioada 10-15 octombrie, cand vor caracteriza o 
vreme calda. Si in privinta minimelor nocturne tendinta va fi aceeasi, cu medii de 9 la 12 grade, valori ceva mai mici fiind de asteptat in prima noapte, dar posibil si spre sfarsitul intervalului de referinta. 

Va ploua pe spatii restranse la inceputul intervalului si, posibil, in jurul datei de 14 octombrie, iar in rest probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa. 
 
Vremea in Transilvania
Intervalul de prognoza va debuta cu zile racoroase, cu precadere cea de marti, 7 octombrie, cand media regionala va fi de 13...14 grade. Apoi, pana in jurul datei de 16 octombrie, procesul de incalzire treptata va determina inregistrarea unor valori diurne mult mai ridicate decat cele climatologic specifice periodei, de la 20 la 23 de grade, cu o usoara racorire la sfarsitul intervalului. Minimele nocturne vor fi in general apropiate sau chiar peste cele caracteristice perioadei din an, media regionala fiind estimata la valori intre 6 si 9 grade. In zonele depresionare vor fi totusi valori mai modeste, in special la mijlocul primei saptamani. 
 
In jurul datei de 7 octombrie ploile se vor semnala pe spatii relativ extinse, apoi probabilitatea de ploaie va fi destul de redusa, exceptand zilele de 14-15 octombrie cand sunt de asteptat ploi slabe. 

Vremea in Maramures
Pana pe data de 15 octombrie vremea se va incazi treptat de la o zi la alta, devenind mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an, cu medii ale temperaturilor maxime de 21 la 25 de grade si ale minimelor nocturne de 8...10 grade. Mai racoare va fi la inceputul intervalului si, posibil, in ultimele zile, cand valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in zilele de 7 si 14 octombrie, in restul intervalului de referinta urmand sa predomine o vreme frumoasa. 

Vremea in Moldova
Inceputul intervalului de prognoza va fi caracterizat de o vreme in general racoroasa, chiar rece pe parcursul zilei de 7 octombrie, cu medii ale temperaturilor diurne de 12...17 grade. Dupa data de 9 octmobrie, valorile termice vor creste treptat, vremea devenind mai calda decat in mod obisnuit in luna octombrie, cu 18 la 22 de grade, in medie. Doar pentru ultimele zile ale perioadei de referinta se estimeaza o racorire a vremii, ce va aduce regimul termic la cote in jurul celor climatologic specifice. Regimul termic nocturn va fi caracterizat de valori in general apropiate de mediile multianuale ale perioadei, mai ridicate intre 10 si 15 octombrie. Media la nivel regional a temperaturilor minime va fi de 7...10 grade. 

Va ploua pe spatii extinse in jurul datei de 7 octombrie, iar ploi slabe vor mai fi posibile in zilele de 14 si 17 octombrie. Pentru restul intervalului, probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa. 
 
Vremea in Dobrogea
Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, in special pe parcursul zilei de 7 octombrie, dar si in ultimele zile, cand temperaturile maxime vor fi de 15...17 grade, in medie. Pentru restul perioadei sunt de asteptat valori mai ridicate decat cele climatologic specifice, cu 20... 23 de grade media regionala. Temperaturile minime vor fi in general apropiate de normele climatologice ale lunii octombrie, cu medii de 9 la 12 grade. 

Va ploua pe spatii relativ extinse in jurul datei de 7 octombrie, in timp ce in restul intervalului probabilitatea de ploi va fi foarte redusa, acestea putand aparea izolat in data de 14 octombrie. 

Vremea in Muntenia
Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, chiar rece pe parcursul zilei de 7 octombrie, astfel ca media maximelor diurne va fi de 15...18 grade. Din 9 octombrie, temperaturile vor creste de la o zi la alta, pana la o medie regionala de 21...24 de grade, caracterizand o vreme calda. In privinta regimului termic nocturn, valorile vor fi in general usor mai ridicate decat cele specifice perioadei din an, cu o medie de 8 la 10 grade. Spre sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o racorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decada de octombrie. 
 
Vor fi ploi frecvente, in general moderate cantitativ, in jurul datei de 7 octombrie. Apoi probabilitatea de ploi va fi foarte redusa, acestea putand aparea pe spatii restranse in ziua de 14 octombrie. 

Vremea in Oltenia
Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, chiar rece in zilele de 7 si 8 octombrie, cand media maximelor diurne va fi de 14...16 grade. Apoi, temperaturile vor creste de la o zi la alta, pana la o medie regionala de 21...24 de grade, caracterizand o vreme calda. In privinta regimului termic nocturn, valorile vor fi in general usor mai ridicate decat cele specifice perioadei din an, cu o medie de 9 la 11 grade. Spre sfarsitul intervalului de referinta se estimeaza o racorire a vremii, iar temperaturile vor deveni normale pentru a doua decada de octombrie. 

Vor fi ploi frecvente, in general moderate cantitativ, in perioada 7-8 octombrie. Apoi probabilitatea de ploi va fi foarte redusa, acestea putand aparea pe spatii restranse in zilele de 14 si 16 octombrie.

Vremea la munte
Vremea va fi racoroasa la inceputul intervalului, in special in zilele de 7 si 8 octombrie, cand media maximelor diurne va fi de 7...10 grade. Apoi, temperaturile vor creste de la o zi la alta, pana la o medie de 14 la 16 grade, caracterizand o vreme mai calda decat in mod obisnuit. In privinta regimului termic nocturn se remarca aceeasi tendinta de crestere usoara si treptata a temperaturilor catre mijlocul lunii, de la o medie de 1...4 grade in primele zile spre valori de 6 la 9 grade. O racorire a vremii este estimata si pentru sfarsitul intervalului de prognoza. 

Precipitatiile se vor semnala pe arii extinse in jurul datei de 7 octombrie, dupa care va urma o perioada cu probabilitate redusa de precipitatii, exceptand data de 14 octombrie cand acestea se pot semnala local. 
6 octombrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.