Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 6-8 octombrie 2014

Prognoza meteo 6-8 octombrie 2014

Dimineata zilei de luni este una racoroasa. Totusi, nici in decursul dupa-amiezii temperaturile nu vor fi foarte ridicate. Valorile termice se vor situa intre 15 grade Celsius in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 21 de grade Celsius in regiunile vestice ale tarii si in cele centrale. Cerul va fi preponderent senin insa, spre seara se vor inregistra innorari in regiunea de sud-vest, unde va si ploua de altfel. Intensificari ale vantului se vor intalni in regiunea de sud a Banatului dar si pe crestele montane, unde viteza la rafala va depasi 70 km/h. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
In regiunile intracarpatice va fi o zi predominant frumoasa si normala din punct de vedere termic. Dimineata pe vai si in depresiuni, izolat, va fi ceata, dar mai apoi soarele generos ridica mercurul din termometre la amiaza pana la de 19 grade la Timisoara, 20 de grade la Oradea, 19 grade la Cluj Napoca, 18 grade la  Sibiu si 17 grade la Brasov. Vantul va sufla ceva mai tare in sudul Banatului si al Transilvaniei.

Vremea in Muntenia si Oltenia
Ziua incepe cu soare in partea sudica a tarii, dar pana seara norii se inmultesc si va incepe sa ploua in Oltenia si sud-vestul Munteniei. Noaptea ploile se vor extinde, iar cantitatile de apa  vor fi insemnate. Vantul nu va trece de moderat. Temperaturile comparabile cu cele de ieri, raman usor sub mediile perioadei: 17 grade la Craiova, 16 grade la Pitesti, 19 grade la Buzau si Braila si 20 de grade la Giurgiu.

Vremea in Dobrogea
In Dobrogea vremea va fi in general frumoasa dar racoroasa. Cerul variabil in prima parte a zilei, se va innora treptat spre seara, dar ploile isi vor face aparitia abia noaptea. Vantul va fi mai intens in zona litorala, cu viteze de 30...40 km/h. La amiaza vor fi 18 grade atat  la Constanta cat si la  Tulcea.

Vremea in Moldova
Presiunea atmosferica la valori ridicate, confera stabilitate vremii si in zona Moldovei. Soarele din belsugsi vant mai puternic doar in nordul regiunii. Temperatura creste putin mai mult decat ieri, astfel la amiaza vor fi 18 grade  la Galati, 17 grade la Iasi si Bacau si 15 grade la Piatra Neamt si Suceava.

Vremea in Capitala
O dimineata rece si in Bucuresti cu 4...5 grade, chiar 1 grad la periferia orasului. Totusi, aspectul zilei va fi insorit, iar norii se aduna doar spre seara. Vantul nu va trece de moderat, iar temperatura maxima va fi de 18...19 grade. 

Vremea la munte 
La munte, va fi o zi frumoasa, dar rece mai ales acum dimineata, cand pe vai si in depresiuni izolat va fi ceata. La amiaza in prezenta soarelui generos si bland de tomana, mercurul din termometre va urca pana spre 12 grade la Predeal si Paltinis, 8 grade la Semenic, 13 grade la Stana de Vale si 7 grade sus pe Varful Toaca. Din cand in cand vantul va sufla ceva mai tare. Seara, dar mai ales noaptea cerul se va innora in Muntii Banatului, in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, unde ploile se vor extinde treptat.

Vremea marti in tara
Marti, in sudul, estul si centrul tarii, vremea va fi rece pentru aceata data, temporar va ploua si izolat cantitatile de apa vor fi insemnate. La peste 1800 m, vor fi si precipitatii mixte. In vest si nord-vest, printre nori se mai arata si soarele, iar valorile termice vor fi in limite normale. Vantul va sufla moderat, cu intensificari locale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 9 grade in Subcarpatii Moldovei si 20 de grade in Campia de Vest.

Vremea marti in Capitala
In Capitala  vremea va fi rece, temporar va ploua, iar vantul va sufla in general moderat. In aceste conditii temperatura nu prea creste in timpul zilei: 11 grade vor fi dimineata, iar maxima de cel mult 13...14 grade, cu 7...8 grade sub media climatologica.

Vremea miercuri in tara
Miercuri vremea se amelioreaza sub aspectul precipitatiilor si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales in regiunile extracarpatice, astfel ca va mai ploua slab pe arii restranse in special in sudul tarii. Vantul va sufla slab pana spre moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 grade la Craiova si 21 de grade la Timisoara si Oradea. Noaptea, in zonele joase se va forma ceata.

Vremea miercuri in Capitala
In Capitala cerul va fi innorat in prima parte a zilei, cand este posibil sa mai ploua slab, apoi se va lipezi partial. Temperatura maxima, mai ridicata decat marti  va fi de 17...18 grade. Vantul va sufla slab si cand si cand  moderat.
6 octombrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.