Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 3-5 octombrie 2014

Prognoza meteo 3-5 octombrie 2014

Vineri temperaturile se vor situa sub mediile climatologice specifice acestei perioade. Cerul va fi preponderent noros in regiunile de nord, centru si vest ale tarii, in timp ce in restul teritoriului innorarile vor fi doar temporare. Ploile se vor semnala pe arii extinse in Maramures, Crisana, local in Banat, Transilvania si in regiunile montane, iar cu totul izolat in restul regiunilor. Pe arii restranse, in special in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, cantitatile de precipitatii vor depasi izolat 20 de litri pe metru patrat. Vantul va bate de la slab la moderat, avand unele intensificari in regiunea de sud a tarii. Maximele zilei se vor situa intre 11 si 19 grade Celsius. Izolat se va semnala ceata. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Cer mai mult noros In regiunile intracarpatice si ploi pe arii extinse in Maramures, Crisana si in zonele de munte si mai rare in Banat si Transilvania. Indeosebi in nord-vestul tarii si la munte, cantitatile de apa vor depasi izolat 15 l/mp. Maximele, in general sub mediile climatologice, vor fi cuprinse intre 16 si 19 grade, izolat mai mici in depresiunile transilvane.

Vremea in Muntenia si Oltenia
Foarte putin soare in sudul tarii dar probabilitatea de ploaie nu e mare, poate doar in vestul si nordul Olteniei. Rece este si aici, maximele nu mai ajung la 20 de garde, sunt in general in jurul valorilor de 17-18 grade. 

Vremea in Dobrogea
Vreme mai rece decat normal si in Dobrogea. Cel mult 16 grade la amiaza la Tulcea si la Constanta. Cerul va fi mai mult noros dar numai cu totul izolat ploua slab.

Vremea in Moldova
Norii acopera cerul si in Moldova iar in jumatatea sa nordica local ploua. Este cea mai rece regiune a tarii astazi: 11 grade la Suceava, 15 la Iasi si Bacau si 16 la Galati.

Vremea in Capitala
Si in Bucuresti vremea va fi racoroasa. Dimineata, 10-11 grade si la amiaza in jurul valorii de 17 grade. Cerul va prezenta innorari temporare, iar vantul va sufla in general moderat. 

Vremea la munte
La munte valorile termice vor scadea usor, iar vremea va deveni rece. La amiaza vor fi: 13 grade la Stana de Vale, 11 la Paltinis, 9 la Predeal si Semenic si 5 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Innorarile vor fi persistente si va ploua pe arii relativ extinse, iar in Muntii Apuseni si in nordul Carpatilor Orientali, izolat, cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp.  

Vreamea sambata in tara
Sambata vremea se va mentine rece in cea mai mare parte a tarii. In vestul, nord-vestul si centrul teritoriului, precum si in zonele de munte, cerul va fi mai mult noros si pe arii restranse va mai ploua slab. In celelalte regiuni innorarile vor fi temporare si doar cu totul izolat vor fi posibile ploi de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 13-14 grade in nordul Moldovei si 20 de grade, izolat in Transilvania. In zonele joase izolat se va semnala ceata.

Vremea sambata in Capitala
In Capitala, tot o vreme rece. Cerul va fi temporar noros, iar vantul va sufla slab si moderat. Dimineata, in jur de 8 grade. Temperatura maxima va fi de 17...18 grade.

Vremea la munte
Sambata in Muntii Apuseni, cerul va fi mai mult noros si local va ploua slab, mai ales in timpul zilei. In restul zonei montane ploile se vor semnala pe arii restranse.

Vremea duminica in tara
Duminica vremea va fi in continuare mai rece decat in mod normal in prima decada a lunii octombrie, indeosebi in regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, insa doar izolat in vestul si sudul teritoriului va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si pe litoral. Maximele, comparabile cu cele de sambata, vor fi cuprinse intre 14 grade tot in nordul Moldovei si 19-20 de grade in vest si centru la Timisoara, Oredea, Baia Mare. In depresiunile Carpatilor Orientali izolat se va produce bruma iar in zonele joase, pe arii restranse se va semnala ceata.

Vremea duminica in Capitala
In Bucuresti, dimineata, 7...8 grade, mai mai putin chiar in zona preoraseneasca, spre 4 grade. Maxima zilei: 17...18 grade.

Vremea duminica la munte
Si duminica vremea se mentine usor mai rece si vor fi ploi slabe, pe arii restranse in Carpatii Occidentali si cu totul izolat in rest.
3 octombrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.