Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 29 septembrie - 12 octombrie 2014

Prognoza meteo 29 septembrie - 12 octombrie 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

In primele zile ale intervalului temperaturile vor inregistra o crestere. In intervalul 2-4 octombrie se va inregistra un proces de racire. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in perioada 1-3 octombrie. 
 
Vremea in Banat
In primele zile ale intervalului de prognoza, temperaturile diurne vor marca o crestere, de la valori medii de 20...21 de grade, pana la 23...24 de grade. In intervalul 2 – 4 octombrie, va avea loc un proces de racire si maximele vor scadea pana la 17 grade pe 5 - 6 octombrie, pentru ca apoi sa creasca din nou, spre 20 de grade Celsius in intervalul 8 - 12 octombrie. Temperaturile nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in crestere la inceputul spre o medie de 11 grade, apoi vor scadea spre 7 grade in jurul datei de 6 octombrie, iar dupa 8 octombrie se vor mentine in jurul valorii de 9 grade. 

Va ploua local pe 2,3 si 7 octombrie, iar in restul intervalului doar trecator si izolat vor fi ploi neinsemnate cantitativ. 
 
Vremea in Crisana
Vremea va fi calda la inceputul primei saptamani de prognoza, cand temperaturile maxime se vor situa, in medie, in jurul a 22 de grade, iar cele minime vor atinge 11 grade in dimineata zilei de 2 octombrie. Dupa aceasta data, un proces de racire va determina scaderea regimului termic, spre valori medii de 18 grade ziua si 6 grade noaptea, in jurul datei de 5 - 6 octombrie. Iar in ultima parte a intervalului de prognoza se va inregistra o usoara crestere, de aproximativ 2 grade Celsius, atat la valorile maxime diurne cit si la cele minime nocturne. 
 
Ploi pe arii extinse si izolat mai importante cantitativ se vor semnala in jurul datelor de 2, 3 si 7 octombrie, iar in celelalte zile probabilitatea de ploaie va fi mai redusa. 
 
Vremea in Transilvania
Regimul termic va marca o crestere la inceputul intervalului de prognoza, spre valori medii de 21 de grade ziua si 9 grade noaptea, dar ulterior, pina pe 6 octombrie, temperaturile vor scadea cu 5...6 grade, in medie. In ultimele zile ale perioadei se vor inregistra valori maxime 
de 18 grade si minime de 5...6 grade, caracterizand o vreme normala din punct de vedere termic pentru a doua decada a lunii octombrie. 
 
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in intervalul 1 -3 octombrie si, din nou, in jurul datei de 7 octombrie, cand izolat se pot cumula cantitati de apa mai importante. In rest, doar izolat sunt posibile ploi slabe, de scurta durata. 

Vremea in Maramures
Dupa primele zile mai calde, cu temperaturi medii diurne de 21...22 de grade, vremea se va raci, iar in intervalul 5 – 7 octombrie valorile termice vor fi, in medie, de 16...17 grade in orele amiezelor. Regimul termic nocturn va avea o evolutie similara, cu valori in crestere spre 10 grade Celsius la inceputul perioadei de prognoza, pentru ca in jurul datei de 6 octombrie sa se inregistreze aproximativ 4 grade. Intre 8 si 12 octombrie vor fi medii ale maximelor diurne de aproximativ 18 grade, in timp ce minimele nocturne se vor situa in jurul valorii de 7 grade. 
 
Va ploua pe arii extinse intre 1 si 3 octombrie, dar si pe 7 octombrie, iar in restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe. 

Vremea in Moldova
Vremea va fi calda la inceputul intervalului, cu o medie de 23 de grade a temperaturilor maxime si de 11 grade a celor minime, in ultima zi a lunii septembrie. Apoi insa, regimul termic va marca o scadere. Prin urmare, pe 5 – 6 octombrie mediile termice nu vor mai depasi 14 grade ziua si 4 grade noaptea si, abia dupa data de 8 septembrie, temperaturile vor creste, in medie, cu 4 grade Celsius, vremea devenind normala termic pentru a doua decada a lunii octombrie. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi redusa pe tot parcursul intervalului de prognoza si doar pe 1, 2 si, posibil, pe 7 octombrie va ploua la nivel local, mai ales in nordul regiunii. 

Vremea in Dobrogea
Vremea va fi calda in primele zile ale intervalului de prognoza, cu medii ale temperaturilor maxime de 22 de grade si ale celor minime de aproximativ 12 grade, in jurul datei de 1 octombrie. Apoi insa, va avea loc un proces de racire, ce va determina valori diurne de 15...16 grade in intervalul 3 – 7 octombrie, cand si mediile minimelor nocturne vor scadea spre 8 grade. Dupa data de 8 octombrie, regimul termic se va mentine constant, la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, de 18...19 grade ziua si 10 grade noaptea. 
 
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi extrem de redusa si doar in jurul datei de 6 - 7 octombrie va ploua local, dar slab cantitativ. 

Vremea in Muntenia 
Valorile termice se vor situa peste normele climatologice ale perioadei in primele zile ale intervalului, cand se vor inregistra temperaturi maxime de 24 de grade, in medie, și minime de pana la 11 grade. Pe 2 octombrie vremea se va raci, iar in intervalul 2-7 octombrie vor fi medii ale valorilor diurne situate in jurul a 16 grade, in timp ce minimele nocturne vor scadea spre aproximativ 6 grade. Abia spre sfarsitul perioadei de prognoza temperaturile vor creste cu 3...4 grade, regimul termic apropiindu-se de cel normal pentru a doua decada a lunii octombrie. 
 
Probabilitatea de ploaie se va mentine redusa aproape pe tot parcursul celor doua saptamani, cu exceptia datelor de 2, 3 si 6, 7 octombrie cand local va ploua. 

Vremea in Oltenia
In primele zile temperaturile maxime vor fi ridicate, situandu-se in medie, in jurul a 23...24 de grade, pentru ca din 2 pana in 7 octombrie sa scada, spre 15...16 grade. Totodata, valorile nocturne vor marca si ele o scadere, de la 11 grade la 5..6 grade, in acelasi interval. Spre  finalul celor doua saptamani de prognoza, regimul tremic va creste cu 2...3 grade, vremea devenind apropiata de normalul termic al datei calendaristice. 
 
Va ploua, in general slab cantitativ, pe 2, 3, 6 și 7 octombrie, iar in restul perioadei de prognoza probabilitatea de ploaie va fi foarte redusa.

Vremea la munte
Regimul termic diurn va fi ridicat la inceputul perioadei de prognoza, cand se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de pana la 16 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 6 grade. Pe 2 octombrie vremea se va raci, iar in intervalul 3 – 7 octombrie vor fi  temperaturi cu 6....8 grade mai scazute, respectiv maxime diurne de 8 grade si minime nocturne de 0 grade, in medie. Ulterior insa, regimul termic va marca o usoara crestere si se vor atinge valori cu circa 4 grade mai ridicate, apropiate de mediile multianuale ale celei de a 
doua decade din octombrie. 
 
Probabilitatea de precipitatii va fi mai ridicata in intervalul 1-3 octombrie, cand se pot inregistra si cantitati de apa mai importante. 
29 septembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.