Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 23-25 septembrie 2014

Prognoza meteo 23-25 septembrie 2014

Vremea se va raci in toata tara incepand cu ziua de marti, insa mai accentuat in regiunile sudice si estice ale tarii. Maximele zilei se vor situa intre 14 grade in depresiuni si 19 grade in sudul tarii. Ploile isi vor face simtita prezenta in cea mai mare parte a tarii, in timp ce cantitatile de apa vor fi mai insemnate in sud-estul Romaniei dar si in regiunile montane, unde izolat se vor depasi 30-40 de litri pe metru patrat. Pe crestele montane, trecator, precipitatiile vor fi mixte. Se vor inregistra intensificari temporare ale vantului cu viteze mai mari la munte dar si in regiunile sudice si estice. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Ploua si marti in regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restranse si mai slab cantitativ. Doar in zonele montane se mai pot cumula peste 30 l/mp, iar pe creste precipitatiile vor fi mixte. Temperatura continua sa scada, astfel ca maximele nu mai depasesc 16...17 grade – valori potrivite mai degraba pentu sfarsitul lunii octombrie.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud racirea este accentuata – vor fi maxime si cu 10...12 grade mai mici fata de ieri. 19 grade la Ramnicu Valcea, 18 grade la Pitesti, 17 grade la Giurgiu, Buzau si Calarasi. Ploua pe toata durata zilei in Muntenia, unde se pot strange cantitati importante, in timp ce in Oltenia vantul ce sufla si cu 60 km/h imprastie norii, iar ploile se raresc.

Vremea in Dobrogea
Vremea se raceste accentuat si in Dobrogea. Cerul va fi noros, temporar va ploua insemnat cantitativ, iar vantul va prinde putere. Termometrele vor arata ce mult 18 grade la Constanta si 19 grade la Tulcea. 

Vremea in Moldova
Judetele din nordul Moldovei ies de sub incidenta codului galben, astfel ploile se mai raresc si slabesc in intensitate. Racirea este importanta si in aceasta regiune: ieri termometrele aratau si 28 de grade – iar astazi abia se mai ating 18 grade la Galati si Iasi, 17 grade la Botosani si 15 grade la Suceava.

Vremea in Bucuresti
Si in Capitala, vremea se va raci accentuat, astfel ca de la cele 14...15 grade din zori, pana la amiaza nu se strang mai mult de 16...17 grade. Cerul va avea innorari si temporar va ploua.

Vremea la munte
Si la munte se va raci. Vor fi maxime de numai 4 grade pe Vf Toaca din Ceahlau, 10 grade la Predeal, 8 grade la Paltinis, 6 grade la Semenic si 9 grade la Stana de Vale. Va continua sa ploua pe timpul zilei, cand se vor cumula cantitati insemnate, local peste 20...25 l/mp si izolat chiar 30...40 l/mp. Cu totul izolat si trecator, pe crestele inalte se vor semnala precipitatii mixte. Vantul va avea intensificari temporare.

Vremea la mare
La mare, cerul va fi mai mult noros ziua si pe arii extinse va ploua sub forma de aversa. Vantul va sufla moderat, cu intensificari sustinute. Temperatura nu mai trece de 18...19 de grade, iar apa marii va avea aproximativ aceeasi temperatura.

Vremea miercuri in tara
Miercuri vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, dar va fi mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada, cu precadere in nord si in centru, unde vor fi maxime de numai 13...14 grade. In sud valorile termice sunt mai placute, astfel la amiaza se ating 20...21 de grade, izolat si 22 de grade in Muntenia. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si ploi slabe, pe arii restranse in zona de munte si izolat in rest.

Vremea miercuri in Bucuresti
In Capitala vremea va fi racoroasa mai ales dimineata si seara. Cerul va fi variabil, vantul moderat, cu unele intensificari, iar temperatura maxima va fi de 21 de grade.


Vremea joi in tara
Joi vremea se va mentine rece pentru aceasta data, indeosebi in jumatatea nordica a teritoriului. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si pe arii restranse ploi slabe in sud-vestul tarii. Vantul va mai avea usoare intensificari pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15...16 grade in regiunile nordice, dar si in Dealurile de Vest si 22 de grade in Lunca Dunarii la Calarasi si Giurgiu.

Vremea joi in Bucuresti
In Capitala va fi o zi in general frumoasa, dar racoroasa mai ales dimineata, cand termometrele vor arata 5...7 grade. La amiaza in prezenta soarelui generos se va atinge o maxima termica de 20...21 de grade. Vantul nu mai trece de moderat.
23 septembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.