Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 23 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 22 septembrie - 5 octombrie 2014

Prognoza meteo 22 septembrie - 5 octombrie 2014

Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. La inceputul intervalului de prognoza temperaturile vor scadea brusc, in timp ce valorile maxime se vor situa intre 15 si 16 grade Celsius. 
 
Vremea in Banat
La inceputul intervalului de prognoza valorile termice vor scadea accentuat, astfel incat, in perioada 23 – 26 septembrie, vremea va fi rece, cu maxime, in medie, de 15...16 grade si minime intre 5 si 8 grade. Din 28 septembrie temperaturile vor creste pana la valori medii diurne de 18...20 de grade si in jur de 8 grade in timpul noptilor, apoi se vor mentine relativ stationare. 
 
Va ploua pe arii extinse in primele doua zile, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate pe 22 septembrie. Ploi slabe sunt posibile si in restul intervalului, cu o probabilitate mai mare in jurul datelor de 25, 26 si 30 septembrie.

Vremea in Crisana 
Vremea se va raci cu aproximativ 6 grade pana in 24 septembrie, cand valorile termice diurne se vor situa, in medie, in jurul a 14 grade, iar in timpul noptii se vor inregistra 4 grade. Pana la sfarsitul lunii septembrie regimul termic va marca o crestere usoara si treptata, apoi se va  mentine la valori constante, usor sub cele normale din punct de vedere climatologic. 
 
Pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, pe arii restranse sunt posibile ploi slabe, de scurta durata. In 22 septembrie cantitatile de apa vor fi mai insemnate, iar in jurul datelor de 25, 26 si 30 septembrie, ploile se pot semnala pe arii mai extinse. 
 
Vremea in Transilvania
In prima zi valorile termice diurne se vor situa, in medie, in jurul a 22 de grade, apoi vor marca o scadere brusca, de 8...10 grade, vremea devenind rece pentru a treia decada a lunii septembrie. Din 27 septembrie vremea va intra intr-un proces de incalzire usoara, iar la sfarsitul intervalului de prognoza mediile temperaturilor maxime se vor situa in jurul a 16 grade. Mediile minimelor vor avea aceeasi evolutie, cu valorile cele mai scazute, de 1...2 grade, in jurul datei de 25 septembrie. 

Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata pe tot parcursul celor doua saptamani de prognoza, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse si vor fi mai insemnate cantitativ in 22 – 23 septembrie, si posibil in 26, respectiv 30 septembrie. 
 
Vremea in Maramures
Dupa o prima zi cu temperaturi ridicate, in intervalul 23 – 26 septembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori mult sub cele normale pentru ultima decada a lunii, cu maxime de 12...14 grade si minime de pana la 3 grade. Din 27 septembrie vremea incepe sa seincalzeasca, temperaturile maxime situandu-se, in medie, in jurul a 18 grade, iar cele minime, in jurul a 6 grade. 

Probabilitatea de precipitatii se mentine ridicata in jurul datelor de 22, 26 si 30 septembrie, iar in restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe cantitativ. 

Vremea in Moldova
Vremea va fi calda in prima zi a intervalului, cu o medie a maximelor de 25...26 de grade si a minimelor de 13 grade. Ulterior, valorile termice vor marca o scadere semnificativa, de aproximativ 10 grade, astfel ca vremea va deveni rece pentru aceasta perioada. La sfarsitul primei saptamani de prognoza, atat temperaturile maxime, cat si cele minime, vor creste usor, iar in a doua saptamana se vor mentine relativ constante, spre o medie de 16 grade a maximelor termice si de 7 grade a temperaturilor minime. 
 
Probabilitatea de ploaie va fi mai mare pe in perioada 22 – 23 septembrie, cand si cantitatile de apa vor fi mai insemnate, in restul intervalului doar izolat fiind posibile ploi slabe.

Vremea in Dobrogea
In primele zile temperaturile vor marca o scadere de peste 5 grade, iar pana la sfarsitul primei saptamani de prognoza vor reveni la valori apropiate de cele normale, adica maxime de 20...21 de grade si minime 11...12 grade. In a doua saptamana tendinta vremii va fi de racire usoara si treptata, pana la temperaturi diurne, in medie de 17...18 grade si valori termice nocturne de 10 grade. 
 
Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai ridicata in jurul datelor de 22, 23 si 26 septembrie, cand, local, sunt posibile si cantitati de apa mai insemnate, dar si dupa 1 octombrie, cand ploile vor fi in general slabe cantitativ. 

Vremea in Muntenia
La inceputul primei saptamani de prognoza temperaturile medii diurne vor scadea brusc, de la 25 la 18 grade, apoi se vor mentine relativ stationare, intre 18 si 20 de grade, cu cele mai ridicate valori in jurul datei de 29 septembrie. In ceea ce priveste temperaturile minime, aceste vor scadea pana la 7 grade in 25 septembrie, apoi vor creste usor, cu aproximativ 3 grade si vor ramane relativ constante pana la sfarsitul intervalului de prognoza. 
 
Probabilitatea de ploaie se va mentine redusa aproape pe tot parcursul celor doua saptamani si doar pe 22-23 septembrie, 26-27 si 30 septembrie vor fi ploi pe arii mai extinse si izolat mai insemnate cantitativ. 

Vremea in Oltenia
In prima zi temperaturile maxime vor fi ridicate, in jurul a 24 de grade, apoi vremea se va raci accentuat, cu aproximativ 8 grade, astfel ca in perioada 23 – 26 septembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori sub cele normale. Asta inseamna maxime curpinse, in medie, intre 15 si 17 grade si minime intre 5 si 8 grade. Din 27 septembrie vremea se incalzeste usor, iar temperaturile se vor mentine relativ stationare pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani de prognoza. 
 
In intervalele 22-23 septembrie, 25-27 septembrie si in jurul datei de 30 septembrie va ploua pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Ploi slabe, izolate, sunt posibile si in restul intervalului, cu precadere in a doua saptamana de prognoza.

Vremea la munte
Regimul termic diurn va suferi schimbari bruste in prima saptamana de prognoza, cand temperaturile vor scadea cu aproximativ 10 grade, astfel ca in intervalul 23-25 septembrie, maximele diurne se vor situa, in medie, in jurul valorii de 6 grade, iar minimele nocturne vor deveni negative. Din data de 27 septembrie vremea se va incalzi usor, iar valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice ale perioadei. 

Probabilitatea de precipitatii va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza, dar pe 22-23 septembrie, si din nou pe 26 septembrie, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate. 
22 septembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.