Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo 12-14 septembrie 2014

Prognoza meteo 12-14 septembrie 2014

Vremea ramane calda pentru aceasta perioada a anului in majoritatea regiunilor din tara. Vom avea parte de un cer variabil, dar si de unele innorari temporare in regiunea de sud-vest, unde pe arii restranse se vor semnala averse insotite de descarcari electrice, dar si in extremitatea sud-estica unde trecator si izolat vor cadea ploi slabe. 

Vantul va sufla de la slab la moderat, avand unele intensificari in zona montana si local in restul regiunilor, preponderent in jumatatea vestica unde va inregistra viteze mai mari in sudul Banatului. Maximele zilei se vor situa intre 23 si 30 de grade Celsius. 

Vremea in Transilvania, Banat, Crisana si Maramures
Vremea calda continua in regiunile intracarpatice. Maximele sunt in general intre 28 si 30 de grade dar in depresiunile transilvane pot fi si 25-27 de grade. In Banat si sudul Crisanei vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari la munte si local in restul zonei, cu viteze mai mari in sudul Banatului.

Vremea in Muntenia si Oltenia
In sud, soare in special in Muntenia dar si averse si descarcari electrice local in Oltenia. Termic, desi mai pierdem 1-2 grade, ne situam tot deasupra mediilor climatologice: 27 de grade maximele la Drobeta Turnu Severin si Craiova, 29 la Alexandria, Ploiesti, Slobozia si Calarasi si 30 la Giurgiu.

Vremea in Dobrogea
Cald si in Dobrogea dar putin mai mici maximele decat ieri: 28 de grade la Tulcea, 29 la Medgidia si 25 pe litoral la Constanta. Cerul va avea unele innorari dar ploile sunt rare si neinsemnate cantitativ.

Vremea in Moldova
Tot vreme de vara in Moldova dar cu maxime un pic mai mici ca ieri: 29 de grade la Galati si Iasi, 28 in Bacau si Botosani si 25 de grade la Suceava. Cerul va avea unele innorari in jumatatea de sud a regiunii dar numai izolat va ploua slab.

Vremea in Bucuresti
In Capitala, vremea se va mentine frumoasa si mai calda decat in mod obisnuit. Dimineata, 15...16 grade, mai putin in zona periferica, spre 11-12 grade. Temperatura maxima va fi de 28-29 de grade. Cerul va fi variabil iar vantul va sufla slab panã la moderat.

Vremea la munte
La munte vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari in special pe creste. Valorile termice se vor mentine ridicate pentru aceasta perioada din an, comparabile cu cele inregistrate azi: 21 la Stana de Vale si Predeal, 20 la Paltinis, 19 la Sinaia cota 1500, 17 la Semenic si 15 pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau.  

Vremea la mare
Si la mare vremea se mentine calda si in general frumoasa. Cerul va fi variabil spre temporar noros. Nu sunt excluse cateva ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade. Temperatura apei marii va fi in jur de 21- 22 de grade.  

Vremea sambata in tara
Sambata, vremea va fi in continuare calda in cea mai mare parte a tarii cu maxime termice de vara, de la 24-25 de grade in depresiunile transilvane pana la 30 in mai multe localitati din nordvest si centru. In vestul si sud-vestul teritoriului, local vor fi averse si descarcari electrice, dar si in extremitatea de sud-est, unde va ploua slab si izolat. Pe spatii mici, in Banat, se pot inregistra cantitati de apa de peste 15...20 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si local si temporar si in restul zonelor, mai ales in sud-vest, cu viteze mai mari in sudul Banatului. Izolat vor fi conditii de ceata.

Vremea sambata in Bucuresti
In Capitala, chiar daca temperatura mai pierde 1-2 grade, vremea ramane in continuare usor mai calda decat in mod obisnuit in a doua decada a lunii septembrie, cu 14-16 grade dimineata si o maxima in jurul a 28 de grade.

Vremea sambata la munte
Sambata tot frumoasa. Izolat vor fi averse si descarcari electrice, indeosebi in Muntii Banatului. Variatiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative fata de vineri.

Vremea sambata la mare
Sambata cerul va fi variabil, din cand in cand noros. Sunt conditii pentru ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 24 si 26 de grade. Temperatura apei marii ramane in jur de 21- 22 de grade.

Vremea duminica in tara
Duminica vremea va fi in general instabila in vestul si sud-vestul tarii, unde vor fi innorari si local averse si descarcari electrice; izolat se vor aduna peste 15...20 l/mp. Izolat vor fi ploi slabe, la munte si in sud-est. Maximele se vor incadra in general intre 24 de grade la Miercurea Ciuc si 30 de grade in Baia Mare, Targu Mures, Alba Iulia dar si la Iasi.

Vremea duminica in Bucuresti
In Bucuresti, cerul va fi variabil spre partial noros, iar vantul va sufla moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 28 de grade.

Vremea duminica la munte
Si duminica in zona Carpatilor Occidentali vor fi innorari si pe arii restranse averse si descarcari electrice. In restul zonei montane cerul va fi variabil, cu innorari trecatoare si doar izolat vor fi ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari mai ales pe creste. 

Vremea duminica la mare
Si duminica predomina vremea calda. Totusi se mentin conditiile pentru ploi slabe. Vantul se va intensifica si va sufla in general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade. Temperatura apei marii, tot in jur de 21-22 de grade. 
12 septembrie 2014
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.